Ahoj, nemáte náhodou někdo zkušenosti s bezplatným přeletem z Ponta Delgady na jiný ostrov Azorských ostrovů (nebo naopak) v rámci cesty z/do Portugalska? Sata v podmínkách uvádí, že pro letenku zdarma je nutné přeletět na jiný ostrov do 24 hodin od příletu z Portugalska a předložit boarding pass letu Portugalsko-Ponta Delgada. Bylo by možné koupit letenku Portugalsko-Ponta Delgada a na jejím základě mít zdarma letenku Ponta Delgada – např. Terciera a fyzicky uskutečnit pouze cestu Ponta Delgada – Terciera? Jde o to, že bych pár dní byla na Sao Miguel a pak bych se přesunula na jiný ostrov, ale ten přelet je normálně od 90 euro. .

SATA Azory

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahoj,
nemáte náhodou někdo zkušenosti s bezplatným přeletem z Ponta Delgady na jiný ostrov Azorských ostrovů (nebo naopak) v rámci cesty z/do Portugalska? Sata v podmínkách uvádí, že pro letenku zdarma je nutné přeletět na jiný ostrov do 24 hodin od příletu z Portugalska a předložit boarding pass letu Portugalsko-Ponta Delgada. Bylo by možné koupit letenku Portugalsko-Ponta Delgada a na jejím základě mít zdarma letenku Ponta Delgada – např. Terciera a fyzicky uskutečnit pouze cestu Ponta Delgada – Terciera? Jde o to, že bych pár dní byla na Sao Miguel a pak bych se přesunula na jiný ostrov, ale ten přelet je normálně od 90 euro.smiley Tak mě napadlo koupit letenku např. z Lisabonu do Ponta Delgady (30 euro), let neuskutečnit, protože už bych na Sao Miguel dávno byla (boarding pass bych měla elektronicky), ale na základě této letenky bych mohla pořídit přelet na jiný ostrov zdarma. Myslíte, že je to možné? Nebo je nutné let z Lisabonu fyzicky absolvovat?

0

můžu se zeptat, zda ti to s tou fiktivní letenkou prošlo?

0 Citovat

Tento napad funguje, vyzkouseno. Letenku ti vystavi na nejblizsi navazujici let do 24 hodin po priletu (i fiktivnim) pokud takovy existuje (na Corvo to zase tak casto neleta smiley
Letenku ti vystavi na zaklade dokladu o rezervaci.

Na boardingu na navazujici let chteji videt boarding pass na let Portugalsko-Azory. Jestli byl proleten nikdo nezjistuje.

0 Citovat

Ahoj, z Azoru jsem se vratila minuly tyden a opravdu mi to bez problemu vyslo smiley Jak pise kajman, jedine co je pro letenku zdarma a jeji rezervaci potreba, je cislo rezervace a pdf boarding passu. Takze pokud si chces rezervovat letenku od SATA driv (coz silne doporucucji, protoze lety byvaji hlavne v sezone naplnene), musis si pripatit za drivejsi check in, abys dostal pdf fiktivniho boarding passu. Kdyz si pak jdes na letisti vyzvednout letenku od SATA, musis jim ten boarding pass ukazat.

0 Citovat

Mám k těm přeletům dotaz. Máme let s TAP PRG-LIS a pak druhou letenku LIS - PDL s Azores (tam) a TAP (zpět). Platí tyto letenky zdarma na zpáteční lety i při této kombinaci? Je tam nějaké pravidlo, že musíš letět jen s jednou aerolinkou??? Díky

0 Citovat

Uveď ale skutečnou letenku, ne itinerář cesty.

0 Citovat

Moc děkuji za inspiraci! V říjnu jedeme na dva týdny na Azory a chtěli jsme projet vícero ostrovů. Letenky mezi nimi jsou však drahé a trajekty dlouhé trasy již mimo hlavní sezonu nejezdí. Zakoupila jsem tedy na šest dní po příletu na Sao Miguel dvě letenky z Lisabonu navíc (po 650 Kč/ks), které reálně neproletíme. Na jejich základě mám již dvě letenky "zdarma" na Flores v e-mailu. Jen po mně při rezervaci nechtěli boarding pass, ale ticket - potvrzení, které přišlo na e-mail po zakoupení letenky. Celý proces schválení byl velmi krátký.

0 Citovat

Ano, potvrzeni po tobe chteji pro vystaveni letenek...

Na letisti u odbaveni po tobe budou chtit boarding pass, takze check-in se udelat musi...

0 Citovat

Při koupi letenek jsem si zakoupila i sedadla, takže check-in jsem mohla udělat již teď. Dnes budu ještě objednávat letenky z Corva na Sao Miguel. Na tento let jsem velmi zvědavá, na Flores je tam přestup do jiného letadla, takže první let trvá se vším všudy sotva 15 minut.

0 Citovat

Ahoj všem, za 2 týdny letíme na Azory. Polovinu času strávíme na Sao Miguel, ale pak máme v plánu koupit letenky na Pico a za 5 dnů letět zpět do Ponta Delgady a pak do Porta. Zažádal jsem o letenky Horta - PDL. Vše proběhlo hladce a rychle. Jediné co mě překvapuje, že na rezervačním ticketu je uvedena cena 45 € plus poplatky, tedy celkem 56 € osoba. Nevím jestli je to pouze standardní kalkulace tarifu, nebo zda to po nás při checkinu opravdu budou chtít. Jakou máte zkušenost, měli jste na Electronic Ticket Receipt, který přijde do mailu, nějakou cenu?

Díky

0 Citovat

Řešil jsem kdysi podobné, nic se neplatí. Cena tam musí být uvedena dle portugalských směrnic, Sata dostává letenku proplacenou z nějakého programu..... Přeji krásný pobyt , byl jsem letos Faial, Pico, Terceira, paráda.....

0 Citovat

Ahoj, i ja mam par dotazu..

1) zaprve me zajima nasledujici: po priletu na Ponta delgadu je v nabidce nekolik letu v nasledujicich 24h dal na faial, mohu si vybrat jakykoliv z nich, pokud splnuje odlet do 24h, ci je mi prirazen nejblizsi z nich?

2) jsem fanda letani a nektere lety na Faial jsem na strankach SATA nasel se zajimavym routingem, napr. 1 ci dokonce nekdy 2 stopovery. Budu schopen pozadat o tento routingu pri zadosti o letenku zdarma? Nebo mi daji napr. jen primy let?

Diky! :-)

0 Citovat

Při rezervaci přes web tuším automaticky přiřadí první možný let, takže leda zkusit zavolat. Co jsem slyšel, tak SATA patří mezi vstřícné aerolinky, takže se s nimi třeba bude dát domluvit.

0 Citovat

Nám přidělili let vždy jinak, naposledy jsme žádali z Terceiry na Faial a dostali jsme až na následující den, přestože v den příletu byly ještě cca 2 lety a přidělený let nebyl přímý, ale přes Ponta Delgadu . Trochu nám to komplikovalo situaci ale měnit jsme nezkoušeli. První zkušenost před lety přiděleno Ponta Delgada - Santa Maria , ranní přílet, ale až večerní odlet na Santu Marii.

0 Citovat

Takze pri zadosti o let zdarma neni moznost vyberu jako pri koupi letenky. Dobre vedet, diky!

Jeste se zeptam - jak rychle od zadosti dojde ke schvaleni a k prideleni letu?

Jeste me napada, ze podat zadost jen par dnu pred priletem, tak by mohla byt velka sance, ze nejblizsi spoje budou vyprodane.. teoreticky? Proste mi jde o to, jak nestravit dovolenou jen na 1 ostrove ale zaroven aspon terceiru ci pontu delgadu stihnout projet a ne se jen mihnout letistem..

0 Citovat

Já sem byl vždy v létě ( červenec), letenky vždy cca půl roku předem , přílet na Azory musí být vždy z Portugalského území pro navazující letenku zdarma.

Pro pobyt na alespoň dvou ostrovech jsem vždy volil přelet zdarma při příletu "tam" např. do Ponty Delgady - přidělený odlet na další ostrov musí být do 24 hod, to k prohlídce ostrova určitě nestačí ( při štěstí se podaří alespoň prohlídka města...) .

Bál jsem se risku využít přidělený let pro cestu zpět, neboť neboť meziostrovní lety měly často zpoždění ( my měli jednou i 4 hod) a pokud přidělí let s přestupem cca 2 hodiny k další cestě např. s Ryanairem nejsou pravděpodobně žádné záruky...

Letenku zdarma jsme obdrželi v rámci dvou hodin od odeslání žádosti.

0 Citovat

SATA airlines nedávají letenky pouze podle nejbližšího odletu, ale také podle obsazenosti. U těchto letenek "zdarma" vás občas šoupnou na pozdější let, který třeba nemá návaznosti na další ostrovy a tím pádem je prázdnější.

0 Citovat

Jsem se vratil spolu se tremi kamarady z Azor cca 2 tydny zpet. Meli jsme koupenou letenku LIS-PDL-LIS se Sata. Kdyz jsem resil letenky na Flores, tak jsem se podival co leti a bez problemu me na ten let dali. Na ceste na Flores jsme meli let PDL-TER s overnight a pak TER-HOR-FLW. Pri ceste nazpet nam dali let FLW-HOR-TER-PDL nez nocovani. Bohuzel v den naseho letu, kdyz uz jsem meli za sebou let PDL-TER, byly lety na FLW zrusene kvuli pocasi. Neletalo se nikde, jen do PDL. jelikoz jsme se nechteli vracet do PDl, tak jsme je pozadali, jestli by nam nezmenili letenku TER-HOR-FLW na TER- PIX. bylo nam vyhoveno bez komplikaci. Zpatecni let zdarma FLW-HOR-TER-PDL nam bez problemu na letisti vymenili za PIX-PDL. Navic nam SATA uhradila hotel na PIX, ikdyz to bylo kvuli pocasi. Letenky zdarma jsem neresil po mailu, ale zavolal jsem na jejich rezervacni system, jakmile jsem mel zakoupene letenky z pevniny na PDL. Nabizeli mi i primejsi spojeni z PDL na FLW, ale navrhl jsem mi lety, ktere se mi libily a bylo nam vyhoveno bez otazek.

0 Citovat

Se divím, že jste to nevzali ještě přes CVU, SMA, SJZ a GRW..., tohle je nuda

0 Citovat

Tak se div pres co jsme to vzali nebo nevzali. Kazdy nech si leta jak chce. Žij a nech žít nebo ne?

0 Citovat

Tak SATA asi pritvrdili nebo nevim. Pravidlo 24h striktne dodrzuji a nejede pres nej vlak. Clovek musi do cilove destinace dorazit presne do 24h od priletu na azory. Ani 5minut pres se netoleruje. Stejne tak nejsou svevolny k tomu davat prelety zdarma s vice stopovery, byt clovek splni pravidlo 24h. S prebookovanim letenky problem neni, pokud se rozhodnete zmenit plany pote, co uz vam vystavily letenky. Pokud vas let nicmene blbe prilita/odlita, nemate sanci se zdarma letecky dostat napr. na Corvo, kam to lita 2x tydne z Terceiry. To je skoda.. jedina varianta ktera zde prichazi v uvahu je doletet na Flores a prejet trajektem (“trajekt” ma 14 mist, je to spis lodicka co tak koukam). Cena je 10eur za jednu cestu a jezdi 3x tydne (2x denne v ty dny). 

0 Citovat

1.5. Routings are limited to two flight coupons, except Corvo Island, in which an additional flight coupon will be allowed whenever there aren’t any daily connections.

1.6. The flight coupon corresponds to a one-way route (OW) to and from any aerodrome or airport in Azores, including transits and transfers [therefore, regardless of any change on the flight’s number], provided that the trip on this route takes place in a 24-hour period between the arrival of the firts flight and the departure of the last flight to your final destination.

1.7. The limit mentioned in the preceding paragraph is not applicable in cases where the 24-hour period cannot be met for reasons attributable to SATA.

Mam takovy pocit, ze pani na telefonu nas nepravem odmitla dat na let na Corvo, viz podminky vyse. Oduvodnila to tim, ze mezi odletem z prvniho ostrova a priletem do finalni destinace (ostrova) nesmi uplynout vic jak 23:59h. Pokud ale takovy spojeni neni, coz v pripade Corva neni, tak je na to vyjimka a mela by nam ty lety dat. Jaky je vas nazor? 

0 Citovat

Podmínky mluví jasně, paní na telefonu nejednala dle podmínek vlastní společnosti. Nebo mají na webu podmínky neaktualizované, což je ale jen jejich chyba. Stejně tak dle podmínek není pravda, že člověk musí do cílové destinace dorazit nejpozději 24 hodin od příletu na Azory: "between the arrival of the firts flight and the departure of the last flight to your final destination"

0 Citovat

Super, tak mam pocit, ze pani se snazi si drzet kapacitu na Corvo pro jine zakazniky a nebo je nova a nezna pravidla.. Jdu na ni znova! 


P.S. na druhou stranu uz mame eticket na Flores a zadame o zmenu, coz by normalne asi aerolinky udelali jako favour, ne povinnost. Nicmene i toto maji Air Acores v podminkach:


3.1. Changes to the routing transportation tickets are allowed.

Z toho mi plyne, ze vlastne nezadam o favour, chapu to dobre? 

0 Citovat

Tak jsem zazadal emailem o zmenu letenek na to Corvo a opet me poslali do haje:


---------------


Dear Mr. xxx,

Thank you for using our services.

Both of the changes you requested are not possible.

The minimum connecting time on the gateway, between inter-island flights and flights to/from the Azores should not be less than 90 minutes and maximum 24h.

Both situations exceed 24 hours.

Com os melhores cumprimentos/Best Regards,

Cristina Trindade

------------------------

Pravda je, ze jsem zadal o let co letel driv jak 90min po pristani, ale to neni problem zmenit na pozdejsi, z Terceiry na Pontu Delgadu to lita furt. Ale s tim maximum 24h si odporuji. Odvolam se na jejich podminky a kdyz to odmitnou, je moznost se nekde odvolat u Portugalsky vlady, nebo tak neco? Vlada ty lety dotuje, takze by za to mela i zodpovidat za dodrzovani pravidel, ne?

0