V lednu jsme s kamarády zakupili letenky na stránkách Brussels Airlines, a to z Prahy do Lisabonu s přestupem v Bruselu (16.5.) a zpátky z Porta do Prahy rovněž přes Brusel (23.5.). Zaplatili jsme kartou částku 20.044 Kč, a následně nám přišly na email letenky. Tím jsem brala vše za vyřízené. Dnes jsem se dívala přímo na stránky dopravce a po vyplnění údajů v sekci "manage my booking" se objevilo shrnutí cesty a níže byly uvedeny tyto informace: Fare breakdown Passenger type / Fare per passenger / Number of passengers / Total base fare Adult / CZK 2,100.00 / 4 / CZK 16,800.00 Taxes, fees and charges Total taxes, fees and charges CZK 23,288.00 Grand total (Initial) payment amount charged to MASTERCARD CZK 20,044.00 Kč Total price: CZK 40,088.00 Naprosto nechápu onu cenu 40.088 Kč, neboť na každé letence, která byla mailem doručena, je uvedeno grand total 5.011 Kč (což x4 dává oněch 20.044 Kč, které jsme zaplatili). Prošla jsem všemožné odkazy na stránkách brussels airlines i různé podmínky, a nikde jsem se nedočetla, že by vůbec bylo možné zaplatit část letenek a zbytek doplácet, resp. ani jsem nenašla žádná pravidla pro jakékoliv doplácení. V samotném potvrzujícím mailu, ani mailu s letenkami není nikde napsáno, že by cena nebyla kompletní a měla se doplácet. Máte s tím, prosím, někdo nějaké zkušenosti?? .

Brussels Airlines - změna ceny

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

V lednu jsme s kamarády zakupili letenky na stránkách Brussels Airlines, a to z Prahy do Lisabonu s přestupem v Bruselu (16.5.) a zpátky z Porta do Prahy rovněž přes Brusel (23.5.).

Zaplatili jsme kartou částku 20.044 Kč, a následně nám přišly na email letenky. Tím jsem brala vše za vyřízené.

Dnes jsem se dívala přímo na stránky dopravce a po vyplnění údajů v sekci "manage my booking" se objevilo shrnutí cesty a níže byly uvedeny tyto informace:

Fare breakdown
Passenger type / Fare per passenger / Number of passengers / Total base fare
Adult / CZK 2,100.00 / 4 / CZK 16,800.00


Taxes, fees and charges

Total taxes, fees and charges CZK 23,288.00

Grand total
(Initial) payment amount charged to MASTERCARD CZK 20,044.00 Kč

Total price: CZK 40,088.00

Naprosto nechápu onu cenu 40.088 Kč, neboť na každé letence, která byla mailem doručena, je uvedeno grand total 5.011 Kč (což x4 dává oněch 20.044 Kč, které jsme zaplatili). Prošla jsem všemožné odkazy na stránkách brussels airlines i různé podmínky, a nikde jsem se nedočetla, že by vůbec bylo možné zaplatit část letenek a zbytek doplácet, resp. ani jsem nenašla žádná pravidla pro jakékoliv doplácení. V samotném potvrzujícím mailu, ani mailu s letenkami není nikde napsáno, že by cena nebyla kompletní a měla se doplácet.

Máte s tím, prosím, někdo nějaké zkušenosti??

0

Pokud máš stav rezervace confirmed, vůbec bych nějaký rozpis cen neřešil.

0 Citovat

Treba u chybovek je celkem standard, ze kdyz se podivas na rozpis ceny, tak to ukazuje spoustu divnych veci, takze jestli si zaplatil kartou a dostal eticket, tak bych si nedelal hlavu.. smiley Jeste jsem nikdy neslysel o nekom, po kom by na letisti chteli doplatit letenku.. smiley Specielne kdyz cena kterou si platil je naprosto standardni.. smiley

0
2 reakce