Dobrý deň. V októbri 2015 sme si zakúpili spiatočný priamy let Bangkok-Viedeň-Bangkok (s Austrian Airlines bez prestupov). Posledný deň dovolenky 10.2.2016 (deň odletu domov) nás Austrian mailom informovali, že náš let je zrušený. Po piatich hodinách prišiel ďalší e-mail, v ktorom nám oznámili náš nový let, Bangkok-Mníchov(s Thay Airlines) a Mníchov-Viedeň (Austrian Airlines). Z Bangkoku sme odlietali o 55minút neskôr oproti pôvodnému letu a do Viedne sme prileteli o 4 hodiny 5 minút neskôr, ako bol pôvodný let. Máme nárok na kompenzáciu? Ďakujem za odpoveď. .

Zrušený let

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Dobrý deň. V októbri 2015 sme si zakúpili spiatočný priamy let Bangkok-Viedeň-Bangkok (s Austrian Airlines bez prestupov). Posledný deň dovolenky 10.2.2016 (deň odletu domov) nás Austrian mailom informovali, že náš let je zrušený. Po piatich hodinách prišiel ďalší e-mail, v ktorom nám oznámili náš nový let, Bangkok-Mníchov(s Thay Airlines) a Mníchov-Viedeň (Austrian Airlines). Z Bangkoku sme odlietali o 55minút neskôr oproti pôvodnému letu a do Viedne sme prileteli o 4 hodiny 5 minút neskôr, ako bol pôvodný let. Máme nárok na kompenzáciu? Ďakujem za odpoveď.

0

Zdravím, podle mně byste měli mít v souladu s Nařízením ES 261/2004 nárok na odškodnění ve výši 600 EUR/os.

0 Citovat

Ďakujem. Dnes som posielala sťažnosť do Austrian Airlines. Som zvedavá, ako to dopadne.

0 Citovat

Práve som si prečítala mail od Austrian, že nám uznávajú kompenzáciu 600€ na osobu. Príjemné prekvapenie☺

0 Citovat

4 dny před odletem mě došel email se zrušením dalšího letu, plus nabídka na další let o 2:50 hod později, tudíž by mě měl vzniknout nárok na nejnižší kompenzaci 250 EUR, dle podmínek ze směrnice EU 261/2004, Austrian teď bude rušit hodně regionálních letů, týká se to i těch do Prahy:

http://airsoc.com/articles/view/id/5776 ... t-shortage

0
4 reakce