Ahoj, letím poprvé do USA a chtěl jsem se zeptat, jak je to s odbavenými zavazadly. Vím, že mají právo mi ten kufr otevřít bez mého vědomí. Chtěl jsem se zeptat, jak se staví ke kufrům obaleným v takové té potravinářské folii. Jestli je to nějak výslovně zakázano nebo když se do něho chcou podívat a je zabalený, tak si to holt rozřežou. Jsem zvyklý takhle kufry balit, jelikož ty zámky moc nedrží, tak to beru jako takovou další ochranu, kdyby náhodou. .

Let do USA a kufr obalený folií. Ano či ne?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

12 reakcí

Ahoj,

letím poprvé do USA a chtěl jsem se zeptat, jak je to s odbavenými zavazadly. Vím, že mají právo mi ten kufr otevřít bez mého vědomí. Chtěl jsem se zeptat, jak se staví ke kufrům obaleným v takové té potravinářské folii. Jestli je to nějak výslovně zakázano nebo když se do něho chcou podívat a je zabalený, tak si to holt rozřežou. Jsem zvyklý takhle kufry balit, jelikož ty zámky moc nedrží, tak to beru jako takovou další ochranu, kdyby náhodou.

0

Ahoj,

viděls toto video? smiley jedině stretch folie.. když budou chtít, tak ať si to rozbalí.. ať už člověk jede kamkoliv..

0 Citovat

Jj, to jsem viděl. Nejde mi o to, aby se tam někdo nedostal. Spíš o to, když s ním někdo šlehne, aby se nerozpadl. smiley

0 Citovat

Obal to, nech si chlapci z TSA svoje peniaze zaslúžia...Zamykať nie, to prídeš o zámok

0 Citovat

TSA zámek nemám smiley Jen na příručáku a ten jim otevřu, když budou chtít. A zamknout ten odbavený kufr musím, protože jinak by se opravdu mohl otevřít při trošku ostřejším zacházení. Pokud by byl zabalený ve folii, tak by snad držel i nezamčený.

Nevím právě jak častá je praxe, že ty kufry otevírají. Pokud častá, tak mi ten zámek stejně vylámou. Potom by jim ta folie, aspoň trošku znesnadnila práci smiley Snad ten kufr potom aspoň nějak polepí, že drží pohromadě.

0 Citovat

ked neletis tak skoro, mozno staci investovat 2 eura smiley
http://www.ebay.com/itm/Red-TSA-Resetta ... Swq5lTmqRb

0 Citovat

Ten zámek koupíš v jakymkoliv obchoďáku. Já ho koupil v Globusu, ale viděl jsem ho i v Kauflandu.

Jinak nevim jak často je otvíraj. Když jsem letěl z/do USA, tak mi ho asi neotvírali. Na cestě do Dubaje jo. Měl jsem na kufru nálepku, že ho kontrolovali smiley

edit.: Ještě radí je zajistit stahovací páskou a náhradní dát do kufru. Prej Ti to pak zajistí tou náhradní, ale to nevim jestli to ta fakt je.

0 Citovat

Jestli chces vypadat jako dement co leti poprve letadlem, nech si to obalit na letisti folii.. Jestli chces tenhle "dement" efekt jeste umocnit (cca 10x), obal si to jednou dokola potravinarskou folii z kauflandu a spoj to izolepou (videl jsem na vlastni oci loni kdyz sem letel travelserem do Chanie)..

Z nejakeho me neznameho duvodu se folii pripisujou ve vychodoevropskych kulturach nadprirozene schopnosti, nicmene vykradena zavazadla se ve 90% pripadu vykradaji rozrezanim (a treba tak, ze na scanneru zjisti ze mas v letadle fotak a zavolaji kolegovi ktery naklada u pasu aby vedel ktere zavazadlo a kde presne rozriznout) - a tam ti folie (pokud si je nevytah ze skrinky Chucka Norrise) bude prd platna.. V Evrope a USA se zavazadla prakticky nevykradaji poslednich 10 let - vzhledem k tomu ze 100% cesty zavazadel je monitorovano kamerovym systemem a tresty jsou pomerne drakonicke.. Ja mam na jednom zavazadle TSA lock a pokud beru druhe, tak ho zasadne nezamykam (a to sem mel cca 50 letu za posledni rok, z toho 10x pres ocean).. Navic se mi casto stava ze specham a zapomenu zamknout i ten TSA lock..

Folii setri na foliovnik, do zavazadel nedavej drahou elektroniku a kufr klide posli odemceny - pokud ho nekdo bude chtit vykrast, tak to udela s folii velmi jednodusse, nicmene pokud nemas hardcase, tak si s kudlou v ruce poradi i se zamkem..

0 Citovat

Nevím, proč by měl vypadat jako dement. Jedinej dementní názor tu máš ty. Sám psal že to nemá kvůli vykrádání a bezpečnosti, ale aby mu kufr drzel pohromadě a rozpadl se třeba náhodou. Nikdy nevíš, jak s tvým kufrem na letišti jakej nouma bude házet.

Já to dělám taky při každém letu, a necítím se jako dement a nemám to kvůli bezpečnosti.

Tak si tyhle sprosté výlevy pro příště odpusť prosím. Jo a nauč se číst nejdřív a pochopit psaný text.


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Ja Fóliu sem tam použijem, ale z trochu iného dôvodu - keď potrebujem zacheckovať ako veľkú bagáž trekový ruksak - popruhy (aj keď zacvaknuté a stiahnuté) sa ľahko niekde zachytia atď. - nerád by som, keby mi ich odtrhli. Na nejaký krátky let po EU však nerobím ani to. smiley

0 Citovat

Díky za tipy ten zámek. Asi jsem měl taky napsat jaký mám kufr, protože tohle na něj stejně nedám. smiley

Je to skořepinovej, ale nemá zip. Prostě na jedné straně jsou takové nožičky, které se zacvaknout do protikusu na druhé straně, který má zámek. Po zamknutí to nejde vycvaknout. No a když se to nezamkne, tak stačí s kufrem trošku víc praštit a může se to otevřít, protože to zas až tak nedrží. Nějaký popruh na zajištění mám, takže ho do kufru klidně můžu hodit.

0 Citovat

Nehnevaj sa Kickassone ale tu si fakt trošku mimo. Nikto nepísal o tom, že by si tu fóliu chcel dať proti vykrádaniu. Myslím si, že táto veta hovorí za všetko: "Jj, to jsem viděl. Nejde mi o to, aby se tam někdo nedostal. Spíš o to, když s ním někdo šlehne, aby se nerozpadl."
Nechápem, prečo musíš hneď niekoho nazývať dementom, ale trafená hus zagága.

0 Citovat

Toho Kickassona nebo co to je sleduji už delší dobu a mám pocit, že to je v té naší velikánské cestovatelské komunitě něco jako náš pan farář. Lidi pokud cokoliv nebudete vědět a budete mít jakékoliv pochybnosti a problémy, svěřte se mu, protože on všechno zná nejlépe, umí nejlépe a dokáže nejlépe. Vyzývám redakci a redakce nejen tohoto portálu, předejte mu vedení a zvolme si ho naším prezidentem, bude se nám lépe žít!

0
12 reakcí