www.smartwings.com Od 1.5.2012 je snížen váhový limit zavazadel na 15kg, co tomu říkáte ?  .

[QS] SmartWings

Založil ve fóru Letecké společnosti

Díky za odpovědi.

Ještě bych se zeptal, jak u těchto letenek (tedy Smartwings koupené přes dejme tomu Booking) probíhá online odbavení?

Možná to jsou ode mě hloupé otázky, ale zatím mám zkušenosti jen s letenkami kupovanými přímo u letecké společnosti.

0 Citovat

Já mám teď koupené letenky přes Gotogate a obdržela jsem normálně rezervační kód a můžu se přihlásit přes něj přímo na stránkách aerolinky, funguje, takže si udělám check in přímo tam nebo v appce.

Moc často přes OTA nelétám, ale tady byl tak vysoký rozdíl v ceně, že jsem to riskla a doufám......

0 Citovat

Musel jsem koupit letenku od COPA přes Booking (nešlo platit na jejich webu žádnou mou kartou) a vše probíhalo úplně stejně jako u předchozí letenky u COPA, kterou ještě šlo zaplatit v srpnu přes PayPal. Využil jsem jejich aplikaci, ale web by šel taky.

0 Citovat

Pedros napsal(a):

Díky za odpovědi.

Ještě bych se zeptal, jak u těchto letenek (tedy Smartwings koupené přes dejme tomu Booking) probíhá online odbavení?

Možná to jsou ode mě hloupé otázky, ale zatím mám zkušenosti jen s letenkami kupovanými přímo u letecké společnosti.

gotogate ani booking nejsou kiwi, takze to funguje uplne normalne :) rezervacni kod dostanete a odbavite se stejne, jako u spolecnosti :)

0 Citovat

Hele měl jsem teď letenky přes Booking (gotogate) se Smartwings na PMI. Ze strany Smartwings zrušena pondělní rotace, takže mě posunuli na let v neděli, čímž mi zkrátili pobyt o 24 hodin. Vzhledem k tomu, že odlet tam byl ve čtvrtek tak být tam místo 4 dní jen 3 dny je nic moc. Volal jsem na linku Smartwings že chci posunout na čtvrtek (abych tam byl 7 dní). Samozřejmě mě poslali do háje, že si mám řešit vše s gotogate. Gotogate naprosto tragický indický support, který furt dokola nabízel jen "ber tu neděli a nebo refund" a o žádné změně nechtěl slyšet.

Následně jsem si řekl že kvůli 3 dnům se na to můžu vys... Tak jsem jim napsal, že chci refund, načež mi odepsali, že tedy v tom případě mi vrátí prachy jen za ten let zpátky. Hajzli to koupili jako 2 jednosměrky na dvou různých rezervacích, takže jim samozřejmě Smartwings nechtěl dovolit refund na obě. No a tak jsem právě v PMI a lituju toho že tu budu jenom 3 dny 😀

Nikoho neodrazuji jen je prostě potřeba počítat s tím, že když tam bude nějaká změna tak vás můžou pěkně vypéct. Asi bych to následně dostal zpět celé přes chargeback u banky, ale proč si kazit den.

6 Citovat

to je presne ta spousta negativ, o kterych jsem mluvil.

u lowcostu to takovy problem neni - tam tihle prodejci kupuji jinak.

ale u klasickych aerolinek a letenek , ktere prodejci berou skrze gds je logika veci neuprosna - veskere zmeny (i ty iniciovane aerolinkou) az do 1-2 dnu pred odletem je nutne menit s prodejcem

a i kdyz se anglicky normalne domluvim, tak presne - resit s indianem rebook cehokoli clovek , pokud neni masochista, nechce.

1 Citovat

Kupoval jsem přes Gotogate a řekl si, že to risknu. Rozdíl v ceně byl celkem velký. 

Nicméně jsem si vědom,  že to mají jako 2 jednosměrné letenky. Mají to tam dokonce před nákupem napsané, viz obrázek. 

screenshot-20260123-091654-bookingcom.jpg

1 Citovat

Díky všem za cenné zkušenosti!

Vidím, že je hlavně třeba dávat pozor na ty jednosměrné letenky.

0 Citovat

Mám taky zkušenost, že speciálně letenky Smartwings jsou přes booking občas o hodně levnější a poprvé jsem měla velkou obavu, v čem bude háček, ale rezervační kód se na bookingu objeví do několika desítek minut a s ním už se dá operovat přímo na stránkách Smartwings (check in apod.). Ale vždycky to byla jednosměrka, přímý let, a nikdy ho nezrušili, takže samozřejmě netvrdím, že nejde narazit na problém. A u Smartwings je ještě výhoda, že má velký příručák pořád v základu, takže se nemusím nervovat, že jsem třeba špatně/vůbec nepřikoupil zavazadlo, pokud ho potřebuju.

0 Citovat

Jak píše MichaelH, je potřeba dávat pozor při nákupu, jestli to nejsou 2 jednosměrky. Mají to tam napsané, ale člověk, který nečte všechno, co má před nosem, si toho nemusí všimnout.

Podpora Bookingu v češtině je na ubytování, Gotogate, který na něm prodává letenky, má vlastní a ta v češtině teda není.

Je dobré si nejdřív na Gotogate přečíst recenze.

0