[QS] SmartWings
Díky za odpovědi.
Ještě bych se zeptal, jak u těchto letenek (tedy Smartwings koupené přes dejme tomu Booking) probíhá online odbavení?
Možná to jsou ode mě hloupé otázky, ale zatím mám zkušenosti jen s letenkami kupovanými přímo u letecké společnosti.
Já mám teď koupené letenky přes Gotogate a obdržela jsem normálně rezervační kód a můžu se přihlásit přes něj přímo na stránkách aerolinky, funguje, takže si udělám check in přímo tam nebo v appce.
Moc často přes OTA nelétám, ale tady byl tak vysoký rozdíl v ceně, že jsem to riskla a doufám......
Musel jsem koupit letenku od COPA přes Booking (nešlo platit na jejich webu žádnou mou kartou) a vše probíhalo úplně stejně jako u předchozí letenky u COPA, kterou ještě šlo zaplatit v srpnu přes PayPal. Využil jsem jejich aplikaci, ale web by šel taky.
Pedros napsal(a):Díky za odpovědi.
Ještě bych se zeptal, jak u těchto letenek (tedy Smartwings koupené přes dejme tomu Booking) probíhá online odbavení?
Možná to jsou ode mě hloupé otázky, ale zatím mám zkušenosti jen s letenkami kupovanými přímo u letecké společnosti.
gotogate ani booking nejsou kiwi, takze to funguje uplne normalne :) rezervacni kod dostanete a odbavite se stejne, jako u spolecnosti :)
Hele měl jsem teď letenky přes Booking (gotogate) se Smartwings na PMI. Ze strany Smartwings zrušena pondělní rotace, takže mě posunuli na let v neděli, čímž mi zkrátili pobyt o 24 hodin. Vzhledem k tomu, že odlet tam byl ve čtvrtek tak být tam místo 4 dní jen 3 dny je nic moc. Volal jsem na linku Smartwings že chci posunout na čtvrtek (abych tam byl 7 dní). Samozřejmě mě poslali do háje, že si mám řešit vše s gotogate. Gotogate naprosto tragický indický support, který furt dokola nabízel jen "ber tu neděli a nebo refund" a o žádné změně nechtěl slyšet.
Následně jsem si řekl že kvůli 3 dnům se na to můžu vys... Tak jsem jim napsal, že chci refund, načež mi odepsali, že tedy v tom případě mi vrátí prachy jen za ten let zpátky. Hajzli to koupili jako 2 jednosměrky na dvou různých rezervacích, takže jim samozřejmě Smartwings nechtěl dovolit refund na obě. No a tak jsem právě v PMI a lituju toho že tu budu jenom 3 dny 😀
Nikoho neodrazuji jen je prostě potřeba počítat s tím, že když tam bude nějaká změna tak vás můžou pěkně vypéct. Asi bych to následně dostal zpět celé přes chargeback u banky, ale proč si kazit den.
to je presne ta spousta negativ, o kterych jsem mluvil.
u lowcostu to takovy problem neni - tam tihle prodejci kupuji jinak.
ale u klasickych aerolinek a letenek , ktere prodejci berou skrze gds je logika veci neuprosna - veskere zmeny (i ty iniciovane aerolinkou) az do 1-2 dnu pred odletem je nutne menit s prodejcem
a i kdyz se anglicky normalne domluvim, tak presne - resit s indianem rebook cehokoli clovek , pokud neni masochista, nechce.
Kupoval jsem přes Gotogate a řekl si, že to risknu. Rozdíl v ceně byl celkem velký.
Nicméně jsem si vědom, že to mají jako 2 jednosměrné letenky. Mají to tam dokonce před nákupem napsané, viz obrázek.
Díky všem za cenné zkušenosti!
Vidím, že je hlavně třeba dávat pozor na ty jednosměrné letenky.
Mám taky zkušenost, že speciálně letenky Smartwings jsou přes booking občas o hodně levnější a poprvé jsem měla velkou obavu, v čem bude háček, ale rezervační kód se na bookingu objeví do několika desítek minut a s ním už se dá operovat přímo na stránkách Smartwings (check in apod.). Ale vždycky to byla jednosměrka, přímý let, a nikdy ho nezrušili, takže samozřejmě netvrdím, že nejde narazit na problém. A u Smartwings je ještě výhoda, že má velký příručák pořád v základu, takže se nemusím nervovat, že jsem třeba špatně/vůbec nepřikoupil zavazadlo, pokud ho potřebuju.
Jak píše MichaelH, je potřeba dávat pozor při nákupu, jestli to nejsou 2 jednosměrky. Mají to tam napsané, ale člověk, který nečte všechno, co má před nosem, si toho nemusí všimnout.
Podpora Bookingu v češtině je na ubytování, Gotogate, který na něm prodává letenky, má vlastní a ta v češtině teda není.
Je dobré si nejdřív na Gotogate přečíst recenze.