www.smartwings.com Od 1.5.2012 je snížen váhový limit zavazadel na 15kg, co tomu říkáte ?  .

[QS] SmartWings

Založil ve fóru Letecké společnosti

Ryanair v Praze umí rukáv, když nejsou řidiči autobusu. A samozřejmě se to Ryanu nelíbí a nestíhá kvůli tomu obrat. Nedivil bych se, kdyby za to Ryan něco účtoval letišti  ;)

0 Citovat

nejlepší na QS je fakt, že po ČSA převzali catering a člověk si tak může udělat svojí "business class" za 500kč a objednat si třeba hovězí líčka a další... k tomu máte i nápoj navíc, kterej letušky většinou dolejvaj zadarmo během celýho letu:) oproti ostaním EU aerolinkám je i menu fakt nadstandartní, ale čecháčci tohle budou stejně furt hejtit.. :(

4 Citovat

jo, když se tam ty letušky chovaj stylem "dotáhla jsem to z Budějc až na servírku v letadle, tak mě neserte", asi to prostě některejm lidem sedět nebude, a vyberou si civilizovanější atmosféru.

(*Budějce mě napadly random, nic osobního)

1 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Ryanair v Praze umí rukáv, když nejsou řidiči autobusu. 

Já myslel že je to kvůli tomu, že letiště začalo aerolinkam   za gate i stojánky účtovat stejne poplatky

0 Citovat

Peetee: bylo to z důvodu nedostatku personálu. A i kdyby ta cena byla stejná, tak je pro Ryanair vždy výhodnější autobus. U rukávů musíte dostat vše jedním směrem tam a to samé dovnitř. V případě autobusu to jde od Gate téměř naráz a navíc jsou 2 díry do letadla.

1 Citovat

Naposledy jsme v Praze u Ryanair nastupovali řady 1-16 rukávem a zbytek po schodech dolů, kolem letadla a po schodech nahoru zadními dveřmi :) 

1 Citovat

spíš si myslim, že je to o dostupnosti ohrádkových rukávů. Večer z něj lítá FR dost často, ráno skoro vůbec.

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a): Ryanair v Praze umí rukáv, když nejsou řidiči autobusu. A samozřejmě se to Ryanu nelíbí a nestíhá kvůli tomu obrat. Nedivil bych se, kdyby za to Ryan něco účtoval letišti  ;)

Proč by kvůli chobotu nestíhal obrat? Rozdíl je jen v ceně.

0 Citovat

Já mám teda asi štěstí a se Smartwings jen pár letů (10-15?), ale za mě s nimi vždycky spokojenost a to i s posádkou. Nikdy mi to nepřišlo jako typický low-cost. 

Zato třeba Sunexpress, který by se snad měl snažit být aspoň trochu blízko LH/TK, tak jak vybavením (i když nového) letadla typický koupák let (vlastně nic strašného na 3 hodiny), horší to bylo s piloty, amatérsky to přistání hodnotím jako velmi nepříjemné, zmatky a nepříjemné ranní odbavení v Antalyi na letu zpět - ale suveréně nejhorší byli CZ cestující - strašné chování pár rodinek, jak Vesničko má středisková....jen o dost víc vulgární a to i na personál pražského letiště atd. Jestli tohle létá k moři a je to nový standard, tak jsem rád, že většinou lítam normální komerční linky... hotel jsme měli top 5*, kde to překvapivě až na jednu výjimku za týden nebylo ani s východními národy tak strašné (hotel udělal ale jednu dobrou věc - dává určité národy z východní Evropy v částech velkého resortu k sobě a naopak od sebe, to mi přijde jako dobrá strategie (poznal jsem to podle seznamu úklidu uvedení včetně jmen a národností, kam jsem občas nenápadně nahlédnul). 

No nic, to už ale nemá nic společného se Smartwings, ale za mě zatím OK. 

0 Citovat

Sunexpress jsem využil 3x a nemůžu říct nic špatného. My ale lítáme v únoru do Antalye, takže osádku letadla tvoří hlavně golfisti, fotbalisti, případně lidi letící si pro nové zuby. Vždy na čas, posádka super.

0 Citovat

Já vás kluci obdivuju, že si pamatujete, kdy se jak nastupuje - rukáv nebo bus. Já toho opravdu nejsem schopná, už za několik dní po letu to prostě nevím :D 

Ale k věci, docela souhlasím s tím, že QS je v porovnání s ostatními "klasickými" hladolety o pár milimetrů lepší. Chování personálu k dětem (ne mým) bylo hodně nadstandardní bych řekla. Možná to bylo tím, že jsem vždycky byla v poloprázdném nebo téměř prázdném letadle. :) 

0