Dobrý den, máte někdo prosím zkušenost se zakoupením letenky přes MyTrip.com? Moc jsem tu o nich nenašel. Děkuji Lukáš .

MyTrip.com nějaké zkušenosti?

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

Nic ve zlém, ale kupoval jsi někdy letenky? Ta rezervace tam je na website EW v cajku. Tedy přihlásíš se s číslem rezervace, jménem syna + příjmení, vše bez diakritiky. 

0 Citovat

Omlouvám se, zkoušel jsem furt svoje jméno. Díky moc za pomoc

0 Citovat

Ahoj , dnes jsem koupila letenky přes tento portál a u jednoho jména jsem zaměnila pořadí jméno a příjmení. Psala jsem raději hned na customer servise, ale je mi jasné, že si na odpověď počkám. Mám to raději řešit telefonicky? Je to vůbec problém? Díky za info ,letenky kupuju poprvé.

0 Citovat

Neřešit.

0 Citovat

Info o nových obchodních podmínkách (Mytrip + Gotogate):

Před Covidem nebyl problém tyto OTA využívat byly zpravidla nejlevnější (samotné lety prodávaly za dumpingové ceny a žily jen z příplatků) - buď let proběhl jak měl, nebo nabídly alternativní let pokud byla změna. Pokud let dopravce zrušil vracely celou částku. Riziko minimální, úspora mnohdy i tisíce.

Na Covidu ale dost prodělaly a tak zavedly nové obchodní podmínky, kde už mají zisk jistý. Zejména účtují 835 Kč za vrácení peněz v případě zrušení rezervace (dopravcem a pokud lze tak i pasažérem). Navíc pokud dopravce provádí v letech časové posuny a změny, tyto mnohdy ani klientům nenabízí a lety rovnou samy za klienty ruší, aby si mohly účtovat výše zmíněný poplatek. Změny nabízejí možná těm, co si připlatí za asistenční služby při nákupu letenek. Ale pak už se anuluje výhodná cena a nemá smysl u nich cokoliv kupovat.

Pro mě tedy obě tyto OTA za nových podmínek nepoužitelné. Na webu nemají ani datum, kdy ty podmínky měnily, pokud byste měli informaci kdy to bylo, dejte vědět. Díky.

6 Citovat

MyTrip mi oznámil změnu hodiny odletu (posunutí o 2 hodiny) AirFrance mi zaslala elektronické letenky, kde je původní čas odletu. Můžu s těmito letenkami k odbavení? Jsou platné? Jsou vlastně dokladem o zaplacení, i když let posunuli.  Nikdy se mi nic podobného nestalo, tak si s tím nevím rady. Může mi někdo poradit?

0 Citovat

Určitě ano. Podstatný bude check-in, ke kterému potřebuješ jen kód rezervace, časy na předem vydaných letenkách (nebo dokladech o rezervacích) nehrají roli.

0 Citovat

Nemáte někdo zkušenost jak změnit překlep ve jméně u rezervace přes Mytrip? Volal jsem jak na prodejce tak na leteckou společnost kde mi říkají že změnu musí provést prodejce tj. Mytrip a na Mytrip mě dali číslo rezervace a že změnu musím provést z letecké společnosti. Už jsem volal oběma dvakrát a pořád tvrdí to samé. Tak vůbec nevím co s tím. Děkuji.

0 Citovat

tak ked to je preklep typu PAVLE a nie PAVEL, tak to je uplne jedno

0 Citovat

Bohužel to je překlep Vladislav-Vladimir.

0 Citovat

Vladislav Putin?

0 Citovat

Ahoj, koukám, že se tady řeší primárně cena - tam chápu, že se doporučuje raději bookovat přímo u dopravce. Ale mě k tomuto zprostředkovateli "dohnala" nabídka letenky Samos - Praha s pouze padesátiminutovým přestupem v Aténách od Aegean Airlines, který ovšem v této kombinaci přímo Aegean nenabízí (zřejmě proto, že první segment operuje Olympic Air a ne přímo Aegean). A to se mi ještě nestalo.

Stalo se už někdy někomu, že zprostředkovatel nabízí letenku s přestupem a přímo dopravce nikoliv? Mám se bát, že přestup nebude garantovaný?

0 Citovat

Tak to si piš, že může být problém, třeba Kiwi na tom postavilo byznys a zkušenosti s nimi jsou tristní…

2 Citovat

Pokud nebude nějaký posun letů, ok. Kdysi jsem takto měl pár routingů, které šlo koupit výhradně přes Kiss&Fly, kteří tím byli pověstní. Poslední let před lety v Asii, kombinace MH a tuším Malindo mě vyléčil:-)

0 Citovat

Pokud to někoho zajímá, tak ten let uvedený výše (Samos - Praha s pouze padesátiminutovým přestupem v Aténách od Aegean Airlines) bookovaný přes MyTrip dopadl tak, že jsem při online check-inu zjistil, že nás přesunuli o let dřív (místo odletu ve 12 ze Samosu odlet už před devátou). Nikdo mě o tom nijak neinformoval, všiml jsem si toho až při tom check-inu, který jsem dělal přímo na stránkách Aegeanu. Na webu MyTripu byl stále původní let kolem poledne. Zkoušel jsem volat na MyTrip - bez úspěchu (nedovolal jsem se). Na dotaz položený na jejich webu zatím nereagovali (letěli jsme včera, dotaz jsem pokládal předevčírem ráno). Nakonec se nic tak dramatického nestalo, jenom jsme si museli přivstat, ale i bylo to hodně neseriózní - kdybychom nedělali check-in online, tak nám to uletí.

Proto se po těchto zkušenostech připojuji k ostatním a přes zprostředkovatele už bookovat nebudu ani kvůli výhodnému přestupu.

1 Citovat

Ahoj mám asi takovej blbej dotaz. Ale ráno v 6h letím přes Mytrip s WizzAir, a letenky mi zatím nepřišli. Do mailu mi přišel odkaz kde píšou "generování palubní vstupenky", chápu to dobře tak, že by mi měli letenky přijít? Nebo musím třeba ještě něco někam zadat? Děkuji

0 Citovat

Tak Venco, snad máš PNR, tak zkus správu rezervace na webu Wizzu. Pokud se tam k rezervaci nedostaneš, tak asi poletíš ráno zase do fabriky...

0 Citovat

Ahoj, tohle zavání tím, že žádné palubní vstupenky nepřijdou a bude třeba se - samozřejmě za poplatek - odbavit na letišti. MyTrip je rozhodně prodejce, kterému by se spíš mělo vyhýbat obloukem a zrovna u nízkonákladových aerolinek platí prakticky vždy, že je nejvýhodnější si letenku koupit přímo přes jejich web.

Přišel vám v e-mailu alespoň rezervační kód (šestimístná kombinace písmen)? Pak byste se mohli odbavit sami na webu Wizz Airu a bylo by po problému.

0 Citovat

jo kod mám a zkoušel jsem to tam už i přes wizzair ale nechce mě to tam pustit přes telefonní číslo a myslim že i přes mail píšou že už je to u jiného pasažera

 

tak jsem použil číslo a email přítelkyně a letenky přišli hned z wizzair tak to snad bude v pohodě

0 Citovat

Levné letenky - https://aviasales.tp.st/q5LrfdMd Výborný vyhledávač je Aviasales. Funguje více jako agregátor vyhledávačů, takže vám vyhledá lety na různých internetových stránkách. Jejich vyhledávač tak využijete hlavně na vyhledání levných letenek po Evropě nebo po Asii, kde výborně umí vyhledávat navazující lety různých nízkonákladových společností.

1 Citovat

Dobrý den, nevíte, zda na MYTRIP.COM lze změnit měnu na CZK?

0 Citovat

Vím, co se říká a píše o MyTrip a Gotogate, ale teď jsou tam letenky z Bruselu do Bogoty s možným stopoverem v New Yorku za cca 8,5k a to je dost krásná cena. Všude jinde je to za min 11k.

Láká mě to, ale zároveň vím, že tam prostě asi nekupovat. Co by poradili ostatní?

0 Citovat

Mám to koupeno.

0 Citovat

A co ostatní?

0 Citovat

Tohle nebude zrovna masovka.

0