ahoj všem , chtěl bych se zeptat na reference Austrian Airlines . Chceme s nimi letět v zimě na Srí Lanku . Koukal jsem na jejich stránky ohledně rezervace sedaček . Chtějí za každého skoro 800 Kč za výběr sedačky. Je nějaká šance , že třeba měsíc před odletem to otevřou a výběr bude bezplatný ? Nerad bych seděl v uspořádání 2-3-2 uprostřed  .

Austrian Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Diky, ono se musi proklikat pres klasicky kontakni formular.

0 Citovat

Dobrý den, mám let do USA na jaro 2019 od Austrian ve variantě economi light. Letíme 2, jaké máte zkušenosti s rozsazováním?

0 Citovat

Nerozsazují a nedělá to naštestí žádná normální aerolinka. Prostě si vyberete u online check-in místa podle sebe.

0 Citovat

U toho nejnižšího tarifu je možný check-in (a výběr místa) jen 24 hodin před odletem. Jeho začátek (+ pár hodin) bych si hlídal, aby bylo z čeho vybírat. Když si připlatíš, u některých letů si totiž můžeš vybrat místa týdny předem.

0 Citovat

maly travelhack pri kupe leteniek cez stranky austrian - najlacnejsie to vyjde cez Paypal, neplati sa poplatok za kartu. Takze napr. namiesto 3 leteniek za 118 euro sme platili 101 euro. 

0 Citovat

Ahoj, prosím nevíte co znamená u Austrian hláška: Unfortunately we are not able to issue a Boarding Pass due to authority requirements at this stage. Please contact our desk at the airport.


při pokusu o odbavení? Máme dvě rezervace, odbavení a boarding ticket pro jednu osobu byl proveden OK ale u druhé osoby je tohle hlášení.


Díks

0 Citovat

Že se máš odbavit na letišti.

0 Citovat

Austrian Flight Pass pro cestující z Vídně

https://www.planes.cz/cs/article...ci-z-vidne

0 Citovat

Mám čerstvou zkušenost s vrácením peněz u Austrianu. Změnili mi čas odletu do Minsku a jelikož mi bylo jasný, že tam stejně nepoletím, tak jsem volal na českou infolinku a zažádal jsem o vrácení peněz. Do dvou týdnů jsem měl peníze za účtu. Oproti jiným aerolinkám je tohle krása. Předpokládám, že to mají všichni z Lufthansa group.

0 Citovat

A ja stale cekam na penize z Tirany brezen 2020.. uz 3x urgovano a stale nic. 

0 Citovat

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to u AA pokud v rámci letenky, která je z Prahy je přestup ve Vídni(museli bychom ve Vídni na letišti čekat 8h) je možné ten let z prahy vynechat a nastoupit až do toho druhého letu ve Vídni. Vídni máme blíž, ale letenky z prahy s přestupem ve Vídni vychází o více jak polovinu levneji než když si zadám letenku pouze z Vídně. 

0 Citovat

Celý let Vám propadne. Není to možné.

 

0 Citovat

Já bych je to nechal vyzkoušet. Není nad osobní zkušenost. Tyhle dotazy jsou tady pořád dokola. Přitom odpověď si sami mohou najít hned.

2 Citovat

Ahoj, Austrian Airlines prý začali zpoplatňovat sedadla. Máme tarif Economy Light. Nemáte někdo zkušenost, jak to probíhá? Jestli to jde stejně jako u Ryanairu - necháte se rozsadit a pak zaplatíte pouze přesun jednoho nebo si rovnou zaplatíte sedačky? Díky za zkušenosti.

0 Citovat

Seating při olci  je pořád zdarma i v light tarifu.

0 Citovat

Dali byste 350 EUR za upgrade do Y+ na letu VIE-MRU? Let trva cca 9,5 hodiny. Y je full a je to sardinkarna 3-4-3 v 772. 

 

0 Citovat

350 EUR bych nedal ani za VIE-MRU-VIE, natož za upgrade do Y+ na jednom legu. Podle mě by to nemělo hodnotu ani na C. Ty peníze bych radši utratil na místě místo 9,5 hodin dlouhého letu.

6 Citovat

cali napsal(a):

Seating při olci  je pořád zdarma i v light tarifu.

Ahoj, máte prosím někdo čerstvější info? Mám letenky Economy Light do BKK, děti mají 12, tedy jsou považovány za dospělé. Budu mít možnost u online check-in vybrat zdarma místa vedle sebe? Nejlevnější místo je teď za 31E/osoba..díky

0 Citovat

U longhaulu (nad 3,5 tisice km) je i v light tarifu seating pri checkinu zadarmo.

ale i kdyby nebyl, tak bych se nebal - LH groupa nejsou lowcostovi zmetci, a lidi z jedny rezervace davaj vedle sebe .)

5 Citovat

5 letenek na zacatku unora do Cancunu. 4 dospeli a jedno dite (2,5 roku).  113 tisic korun. Celkem nejistota co teda bude, na infolince mi tvrdili, ze nejspis budem sedet spolu, ale mozna taky ne. Tak jsme to riskli. Co udelaji, nechaji dite rvat uprostred cizich lidi? :D Nakonec pri checkinu moznost si v klidu zvolit mista vedle sebe. Udelal jsem to hned, jak checkin zacal. 

Jinak kvalita Austrian teda nic moc. Obsluha pomala a lina, na moji zadost, ze chci Cuba libre smich (v Delte jsou schopni vam udelat limetku s colou a rumem a ledem), pristup personalu takovy dost povyseny. Zcela nejasne instrukce, zda je mozno si vzit kocarek i sedacku (na strankach protichudne informace), na letisti s tim meli problem, nakonec sedacka, kocarek i velky kufr pro dite prosel. Pri odletu z Mexika samozrejme mexicky senor na letisti zadny problem s nicim nemel. Debilni rakusani.

 

0 Citovat

Ahoj, potvrzuji, že v rámci check in už výběr míst už bez poplatku a automaticky vedle sebe. Jen to Austrian nikde dopředu neuvádí a budí dojem, že bez placeného místa nemusíte sedět vedle sebe. Darebáci:-)

Díky, D.

0 Citovat

Austrian to samozrejme uvadi :)

https://www.austrian.com/es/en/e...my-tariffs

1 Citovat

Jen info pro všechny co jsou v očekávání narození dítěte a třeba by i rádi koupili letenku pro to nenarozené dítěte, tak je potřeba mít jasno v jménu a poté zvolit první datum co vás systém pustí.

My kupovali letenky v říjnu 2023 na září 2024 na Mallorku (pro 6 dospělých a 2 infanty za 1120E s 23kg zavazadly). Termín narození malého jsme měli 22.12.2023, narozen až na konci prosince. V manage my booking datum narození změnit nešlo, ale po telefonu na českou infolinku Austrian změněno během minuty bez poplatku.

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Austrian to samozrejme uvadi :)

https://www.austrian.com/es/en/e...my-tariffs

Tak to moc omlouvám za mystifikaci, evidentně jsem špatně hledal:-)

0 Citovat

Jen doplním. U Austrian se dá infant normálně dokoupit později ke stávající letence. Cena je normálně 10% z letenky dospělé osoby. Lze vyřešit po telefonu. Ideálně připsat k osobě co má letenku v lepším tarifu, protože přebírá jeho podmínky.

2