Ahoj, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s vpuštěním do Mexika pouze s jednosměrnou letenkou. Jedu do Mexika na půl roku studovat s tím, že zpátky poletím nejspíš z jiné země. Na letišti bych se tedy mohl prokázat zvacím dopisem od univerzity. Myslíte, že by to mohl být dostačující doklad pro potenciálního celníka problémistu? Je mi jasný, že to nikdo vědět dopředu nemůže, jen mi zajímá, jestli s tím má někdo zkušenosti. Díky  .

Vpuštění do Mexika s jednosměrnou letenkou

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Ahoj,

rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s vpuštěním do Mexika pouze s jednosměrnou letenkou. Jedu do Mexika na půl roku studovat s tím, že zpátky poletím nejspíš z jiné země. Na letišti bych se tedy mohl prokázat zvacím dopisem od univerzity.
Myslíte, že by to mohl být dostačující doklad pro potenciálního celníka problémistu? Je mi jasný, že to nikdo vědět dopředu nemůže, jen mi zajímá, jestli s tím má někdo zkušenosti.

Díky smiley

0

Co tak kupit si este jednu letenku niekam dalej z Mexika? Hocico, co je najlacnejsie, nemusis to potom vyuzit. Ale pri vstupe mas doklad, ze pokracujes dalej.
EDIT: Alebo nejaku drahsiu, ktora sa bude dat zrusit.

0 Citovat

napr v USA by toto nic neriesilo, kedze, ak "transferujes" do inej krajiny, musis tam mat pravo vstupu a pobytu s letenkou, ktoru mas - takze sa ocitne v tej istej situacii, akurat chudobnejsi o cenu extra letenky.

snazim sa naznacit, ze je to risk, a Mexiko imho nie je krajina, kde by si sa dovolal prava alebo preskumania svojho pripadu .. not worth it.

0 Citovat

teoreticky by stacilo pred odletom si zarezervovat let z mexika naspat, napr. cez student to tak ide... samozrejme ze tym by sa clovek preukazal na hranici pri vstupe a potom by to uz len prepadlo...ale to len taky navrh smiley

0 Citovat

tj pravda, moze to fejknut, ak ma kule smiley keby na to prisli, to znamena automaticky persona non grata

0 Citovat

Existují i letenky s možností storna, jak má člověk velký budget smiley

0 Citovat

Myslím, že to dost záleží na daném celníkovi.

Já do Mexika jel se zpáteční letenkou na 4 měsíce a imigrační mě zdrželo několik hodin. Důvod? Příliš mnoho J1 víz do USA v mém pase. Nejdříve jsem dvě hodiny bez povšimnutí čekal. Poté přišly klasické otázky důvodu mé návstěvy a prokazování peněž na celou dobu pobytu. Tolik hotovosti jsem přirozeně u sebe neměl. Výpis z bankovního účtu k dispozici také ne. Nakonec mě pustili na základě telefonního hovoru rodinně mé snoubenky a jejich garance, že u nich zůstanu po celou dobu pobytu.

Přeji pevné nervy, protože Mexiko za to rozhodně stojí!

0
6 reakcí