Bol niekto v Izraeli dole na juhu v Eilate a mal tam prenajate auto ? Skusenosti odporuania ? Vopred dakujem za kazdu cennu radu .

Izralel - Eilat - prenajom auta

Založil(a) ve fóru Letiště

@niemandos - jasné, ponuku rozširujem aj na iných členov :)))

0 Citovat

Aby z tebe nebyl za pár měsíců alkoholik 😂

0 Citovat

Znovu ahoj, procházím si to později, než jsem čekal. U autobusů Egged, co by měly jet z Ovdy (letiště) do Eilatu nenacházím jízdní řády - respektive podle rome2rio jedou max. jednou za dvě hodiny. V jejich vyhledávači vidím maximálně jeden denně. To vůbec nekoresponduje se zdejším průvodcem - nastala nějaká změna a je potřeba upravit průvodce nebo jsem jen tak neschopný to najít?

Web Eilat Shuttle ve mně moc důvěry nebudí - během pár desítek vteřin se mi podařilo najít tuto roztomilou chybku, aniž jsem chtěl :-D Je tak profi a moderní, že výsledná cena není uvedená ani na stránce s platbou. Tož je otázka, zda ta částka vydrží. Já bych to ale pro pár desítek centů nepokoušel.


velmiduveryhodnyweb.jpg

0 Citovat

Timetable

Bus No.282 timetable is synchronized with all flight arrivals/departures, including Saturday

Arrivals: the bus will depart 60 minutes following the actual airplane landing in the airport.

Please note: changes in the airplane landing times will bring about corresponding changes in the bus departure times.

Departures: the bus will leave the Taba Border Crossing for Ovda Airport 3.5 hours prior to the flight's scheduled departure.

Please note: changes in the airplane departure times will bring about corresponding changes in the bus departure times from the bus terminal and intermediate stops.


Když budeš rezervovat z mobilu, nabídnou ti výběr času podle příletů/odletů letadel.

0 Citovat

@mirjur: Díky. Věnuju tomu dalších pár desítek minut. Tenhle text jsem našel proklikem z průvodce na CL, ale jakmile jsem přes Egged hledal konkrétní spoje, tak to nevylistuje skoro žádný (v dny, co jsem zkusil, jen jeden na den). Jiné výsledky mi to nedávalo ani přes mobil, natož aby to snad šlo i nakoupit. Klidně je možné, že jsem ještě nenašel ten správný odkaz. Taky ten web není zrovna vzor přehlednosti a přímočarého UI.

0 Citovat

Ja som na ich stranke skusal namatkovo a vzdy mi to naslo vsetky spoje.Inak v pohode kupis na letisku u sofera.Naspat ti ho daju na autobusku v informaciach.Nedavno som to tu popisoval.Najdi si prispevok vo vlakne.

0 Citovat

https://reservations.egged.co.il...newOrder/0


0 Citovat

Přidám zkušenost s půjčením auta v Israeli přes Ryanair. Půjčovna CAL AUTO, měli jsme hyundaje i10 na 5dnů za neskutečných 1500,-+ pojištění od AXY cca za 750,-. Moc jsme tomu nechtěli věřit  a čekali, že nám na pobočce začnou cpát nějaký pojištěná navíc, ale opravdu ne, jen si blokovali cca 25 000,-, který ještě ten den po vrácení vozu , odblokovali. Auto bylo téměř nový, bez omezení najetých km, spoluúčast při havárce a odcizení 475USD. Najeli jsme s tím prckem přes 2000km a spokojenost. Při vrácení jsme ho nemyli, ale ani nebylo špinavý, jen uvnitř trochu okopaný plasty kolem dveří a palubky. 

Auto jsme půjčili v Eilatu v nedělu kolem 14hod, odp. jsme se jen zajeli kouknout na nový letiště Ramon cca 20min jízdy z Eilatu. V pondělí před 7h. jsme vyrazili směr Tel-Aviv, cestou přes Beer-Shevu. Zaparkovali v Jaffě, kousek od přístavu na velkým parkovišti, zadarmo. Koukli do uliček Jaffy, došli do Tel-Avivu, ale počasí stálo za prd, přeháňky a hodně foukalo, takže jsme okoukli surfaře a kolem 17h. jeli zas směr Eilat, vyhýbali jsme se placené dálnici, ujeli kolem 700km. V úterý jsme  se chtěli trochu vyspat, tak jsme až kolem 9h. vyrazili do 20km vzdálenýho Red caynonu a odp. koupačka v Eilatu kousek od delfíní pláže, k večeru odjezd směr Masada, kde jsme měli ubytko. Ráno jsme nechali auto u hotelu, vyběhli :-D na Masadu, dolů to kvůli úspoře času vzali lanovkou, přejeli do rezervace Ein Bokek a odp. cestou zpět do Eilatu, dali koupačku v Mrtvým moři. Ve čtv. ráno nás zase čekala dlouhá cesta směr Jerusalem, tam je to fakt peklo, zaparkovali jsme kousek od Damašské brány, sice psali, že je parkoviště placený, ale nikde jsme nenašli, kde to zaplatit, tak jsme to riskli, šli jsme do uliček starýho města, na Olivestkou horu a večer zas směr Eilat, takže zas nějakých 640km. V pátek před odletem, jsme jen zajeli do oceánária a observatoře a pak vrátili auto.

Původně nebylo v plánu jezdit tolik jak šílený, ale na poslední chvílu nám zrušil booking.com ubytko v Ein Bokeku a už jsme nic v normální cenový relaci nenašli, přemýšleli jsme o ubytku v Aradu, ale nakonec jsme skončili zase v Eilatu, kde se objevila dobrá cena.

Cesty maj parádní, jen když zaprší, tak si dávejte bacha na hluboký louže. V Jerusalémě bych už autem nikdy jet nechtěla, to bylo o hubu, pravidla neexistujou, měli jsme fakt strach, že nám to někdo odře.
0 Citovat

Mohla bys prosím poslat souřadnice na to parkoviště v Jaffa v TA? Díky.

0 Citovat

32.0492383N, 34.7480458E

 
0 Citovat

Děkuji

0 Citovat

K autobusům v Izraeli. Jsem si docela jistý, že stránky dopravců ukazovaly víc údajů, když jsem si je prohlížel v Izraeli (v aj). Možná bych zkusil nějakou VPN.

Celkem aktuální byly jízdní řády a spoje na mobilu přes Google maps. 

0 Citovat

3 noci v Eilate a na 1 den autom Eilat-Mrtve more : mate skusenost s takymto kratkym pozicanim, bez obmedzenia km? Agregatory hadzu na 1 den dost vysoke ceny, ci nemate riesenie napriamo?

0 Citovat

Stop (v Izraeli bežné,a časté a keď to nevide autobus).

0 Citovat

Vdaka za tip, ale kedze sme 4ja, toto by sa dalo keby sme boli 2ja

0 Citovat

Při půjční auta na méně než 3 dny je v ceně 250 km na den a pak platba za každý kilometr, Eilat - Mrtvé moře jedna cesta cca 200 km, my proto bereme auto na 2 dny co vyjde levněji než platit za kilometry

0 Citovat

OK. Cize zoberieme auto na 2 dni s obmedzenim km, ale dame to jeden den a druhy den auto bude stat, alebo niekde v okoli s nim pojdeme. Aku pozicovnu beriete a akou cestou, ci napriamo alebo cez agregator?

0 Citovat

Viete pls poradit k tomu autu, uz sa o tyzden tam chystame.

0 Citovat

Ahoj, mě se osvědčil ELDAN, půjčil jsem si ho v Eilatu (ale mají daleko více poboček po celé Izraeli) a cestoval jsem s ním až na sever a zpět, a vše bylo naprosto v pořádku a hlavně za dobrou cenu! Za celý týden jsem projel jen jednu nádrž benzínu, a to jsem jel z Eilatu přes mrtvé moře, bloudění v Jeruzalémě, do Betléma a zase zpátky do Eilatu.

Půjčovna vyžaduje deposit (docela vysoký), ale do pár dní po vrácení auta ti ho hned v pořádku vrátí. Jo a pozor, na benzínce chtějí také deposit (to jsem trochu nepobral) ale natankuješ, zaplatíš za benzín a ještě dáš deposit. Ten se mi vrátil asi až za týden. Jinak cesty jsou naprosto v pohodě, strašili mě, že se řidiči neumí na silnici chovat a tak se tam často bourá, ale mě to připadalo stejný jako všude jinde.

Další věc je, že pokud si půjčíš auto v Izraeli, tak s ním prý nemůžeš na Palestincké území (což dle mě není pravda, jen ti tam prý neplatí pojištění na auto (ale asi taky jak u které půjčovny) takže když nabouráš, tak si to celé hradíš sám. Ale já osobně jsem byl v Jerychu a v Betlémě a pohoda. Jen před hranicemi do Betléma ti Palestinci skočí před auto a budou tě přesvědčovat o tom, že tam s izraelským autem nemůžeš, ale ty osobně tam můžeš. Budou chtít aby jsi tam nechal auto a použil jejich taxík, tak se nenech oblafnout a pokračuj normálně dál!! Kéž bych tohle někde předtím četl, docela mě zviklali, ale nakonec jsem se nedal ,a pokračoval. :-) 

tady je web na tu půjčovnu aut https://rent.eldan.co.il/en

0 Citovat

Chci se zeptat a zkušenosti s půjčením auta v Eilatu. Je lepší si předem zarezervovat přes net, nebo zkusit na místě nějakou jejich půjčovnu?  Nechci auto hned po příletů, ale zhruba uprostřed pobytu, tudíž nebudu auto vyzvedávat na letišti. Děkuji

0 Citovat

A proč si nepřečtete tohle vlákno?

0 Citovat

V Izraeli akceptujú EU vodičský preukaz(teda aj CZ a SK ) aj požičovne aj polícia, nie je potrebný medzinárodný.

0