Ahoj, nevíte jak je to s nocováním na tomhle letišti? Letí mi to ráno a chci se tam dopravit vlakem..... Díky N. .

Berlín Tegel (TXL)

Založil ve fóru Letiště

Tak ja vim , ze to je na dlouho jeste  , ale uchytit se  na nejakem vyhodnem letisti tak aby to melo vetsi dopad na konkurenci taky nejde ze dne na den

0 Citovat

norbic napsal(a):


horší než Stansted je snad jenom starý odletový terminál v Oděse :D


takhle tam vypadá "smoking room" :D


Tak ve Lvově třeba není ani to okno, jenom cimra, kde si člověk nemusí ani zapálit aby skuřnul

0 Citovat

Nevím ze kdy je Tvoje info o Lvově, ale je tam už x let moderní letiště, odkud lítají už i vnitrostátní lety, naposledy jsem odtud letěl v lednu do Kyjeva...

Jinak teda už je to tady slušně mimo téma :)
0 Citovat

Já v březnu, a v tom moderním letišti mají v odletovém terminálu doslova místnost, kde teda jak jsem psal, nemají ani ty okna ( nějáké odsávání apod jsem ani nečekal )

Rozhodně si nestěžuju, při zpoždění jsem rád za jakýkoliv kuřplac :)

0 Citovat

Zdar lidi, platí stále parkování zdarma na Saatwinkler Damm? Děkuji 

0 Citovat

semrad8: samozřejmě ano.

0 Citovat

Jen to chce hlídat značky, jsou dost pidi a když pak člověk spěchá, dá se to přehlédnout.

0 Citovat

Zdravim, nijak to nikde nemuze na internetu dohledat. Letim v podstate poprve, jednou jsem letel pred 15. lety a to jsem sel jen za mamou a o nic jsem se nestaral. 

Jak moc predem doporucujete byt na tomto letisti pred odletem? Jezdi to z CR docela na nic, tak jestli mi bude stacit kratsi cas, ci si mam radsi nechat vetsi rezervu, dekuji moc

0 Citovat

40 minut az 3 hodiny pred odletem

0 Citovat

Ahoj,


parkoval někdo 14 dní na ulici Saatwinkler Damm (až za odbočkou na letiště, kde se stojí mimo silnici na obrubníku)? Zkusím klasicky parkoviště u sjezdu, ale kdyby nebylo místo, tak hledám alternativu.

Dále mne napadlo P+R Scharnweberstraße, mělo by to jít bez problémů, ale nevím, jak by vadilo místním CZ auto... Zkoušel někdo P+R na delší dobu v Berlíně?

Díky

0 Citovat

V posledni dobe, parkovani na parkovisti u sjezdu a v ulici Saatwinkler Damm... Mel nekdo problem, ze by nezaparkoval vubec??  Mame naplanovany prijezd v sobotu tak kolem 5.rano.

+ provoz pred Berlinem takhle nad ranem bude asi ok??  Tam nemam predstavu vubec, byvaji tam stavebni prace, teda loni byly touhle dobou. Diky moc.


0 Citovat

Ahoj, chtel jsem zaparkovat na parkovišti 4x za poslednich 6 měsíců, naposledy konec března a ani jednou ráno v 4-6hod nebylo místo... Paradoxně odpoledne při návratu pár míst bylo. Parkoval jsem na ulici a ok. Provoz ráno bez problémů.

0 Citovat

Diky. A parkoval si na V nebo na Z od toho mostu jak asi daleko??... premyslim, kolik si mam vyhradit casu na dojiti na letisti, prece jenom jedeme s detma, takze to nejde tak rychle..

0 Citovat

Parkoval jsem vzdy směrem k Burger kingu a spíš blíž k němu. Pěšky 15-20min. 2x jsem jel busem, jen tam zastávka hned. Byla zima...

0 Citovat

Ok. Vidim to🙂. Snad se zadari bliz...

0 Citovat

Jasné, ja měl čas, tak jsem to dal podel ve směru od parkoviště a nehledal bližší místo proti. Nebo vysadis rodinku a dojdes sam☺ pak dej vědět, zda bylo vše ok.

0 Citovat

My parkovali v zimě v ulici Heckerdamm a došli to na letiště pěšky, cca 25 minut podél parku, dalo se to v pohodě. Ale nevím jak s dětma.

To parkoviště na Saatwinkler bylo plné.

0 Citovat

Tak 15.6. na parkovisti u mostu cca 7 volnych mist rano ve 4h. A taky jedno novejsi BMW se 3 rozbityma okenkama😟. 

0 Citovat

Zdravím...nemáte prosím někdo čerstvou zkušenost se salónkem na Tegelu?  Je nějaká šance s MasterCard Elite ? Hádám že pravděpodobně mizivá....

0 Citovat

Jedině na Lounge Key do AirportClub lounge. Nicméně to jen v případě, že se toho vstupu chcete zbavit a jinak by vám propadl. Salonek bohužel odpovídá standardu celého letiště.

0 Citovat

Aha...moc děkuji....načetla jsem spoustu info ..ale nejsem moc chytrá z toho teda.....a když mám službu priceless specialis? Budu mít slevu?  Nepodařilo se mi to nikde dohledat...

Přiznávám salonky jsou pro mne pole neorané....moc děkuji za případné odpovědi

0 Citovat

Pokud máte kartu MasterCard World Elite od ČSOB nebo Erste Premier máte 4/6 vstupů do salonků v programu Lounge key zdarma. Nad tyto vstupy se platí cca 30 euro, u Erste premier polovina. 

Pak druhou věcí jsou přímo MasterCard salonky (třeba na Ruzyni Terminál 1, ve Vídni, atd.), tam s určitými kartami můžete zdarma, s jinými za poplatek (MC world). Někdy to je pouze pro karty vydané v dané zemi (třeba v Budapešti jen na maďarské). 

100% informaci o ceně vám řeknou až na recepci salonku. 

Pak je třetí, největší skupina salonků, a tam se dostanete jen s letenkami v business / first class. Vstup tam nemůžete ani koupit. 

0 Citovat

Děkuji za info...mám kartu Equa MasterCard premiér... nakonec jsem to se salónkem vzdala...přiznám se že jsem na A žádný ani neviděla...                                                                                                jinak ohledně   Tegelu....

...nepřijde mi tak hrozný....malý a přehledný...za mně v pohodě...

0 Citovat

Equa by měla být MC GOLD, takže Vídeň zdarma pro držitele, Praha za 450 Kč pro držitele (a 350 Kč cashback na Priceless specials), Bratislava 18 EUR pro držitele. Jinak pokud tam není součástí program Lounge key nebo Priority pass (což myslím, že není), tak bohužel nikam jinam. 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Salonek bohužel odpovídá standardu celého letiště.


Byl jsem v salonku na Schönefeldu a to byl taky děs. Jako platit za to plnou cenu, tak jsem mírně řečeno rozladěn. Tady to asi bude podobné. Celkově mi obě letiště v Berlíně přijdou strašná, na to že je to Německo. Být to někde ve východní Evropě tak dejme tomu. Jsem zvědav jestli se jim podaří otevřít ten  Brandenburg příští rok v říjnu nebo ne. 

0