Ahoj, koupili jsme akční (nejspíš fueldumpingové) letenky z Prahy do Manily a máme trochu nejasno v tom, kde budeme muset re-checkinovat odbavená zavazadla (kvůli plánování stop-overů, hotelů atd.). Tedy k věci... Celý itinerář máme pod jednotnou rezervací, při kontrole na checkmytrip to vypadá asi následovně: První "letenka": Praha-Kiev (Ukraine Airlines) Kiev-Dubaj (Ukraine Airlines) Dubaj-Manila (Philippine Airilines) Druhá "letenka": Manila-Macau (Philippine Airilines) Třetí "letenka": Macau-Manila (Philippine Airilines) Manila-Dubaj (Philippine Airilines) Dubaj-Kiev (Ukraine Airlines) Kiev-Praha (Ukraine Airlines) Já laicky odhaduju, že podle tohodle itineráře budu bagáž odbavovat v Praze při odletu, pak v Manile na cestě do Macau a potřetí v Macau na cestě zpět do ČR; naopak bych od ní měl mít pokoj při přestupech v Kievu a Dubaji v obou směrech a v Manile na cestě do ČR. Máte na to někdo jiný názor? Díky za případné rady, stačí kdyžtak stručně...  .

Překládka bagáže u složitějšího itineráře

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Ahoj, koupili jsme akční (nejspíš fueldumpingové) letenky z Prahy do Manily a máme trochu nejasno v tom, kde budeme muset re-checkinovat odbavená zavazadla (kvůli plánování stop-overů, hotelů atd.). Tedy k věci...

Celý itinerář máme pod jednotnou rezervací, při kontrole na checkmytrip to vypadá asi následovně:
První "letenka":
Praha-Kiev (Ukraine Airlines)
Kiev-Dubaj (Ukraine Airlines)
Dubaj-Manila (Philippine Airilines)

Druhá "letenka":
Manila-Macau (Philippine Airilines)

Třetí "letenka":
Macau-Manila (Philippine Airilines)
Manila-Dubaj (Philippine Airilines)
Dubaj-Kiev (Ukraine Airlines)
Kiev-Praha (Ukraine Airlines)

Já laicky odhaduju, že podle tohodle itineráře budu bagáž odbavovat v Praze při odletu, pak v Manile na cestě do Macau a potřetí v Macau na cestě zpět do ČR; naopak bych od ní měl mít pokoj při přestupech v Kievu a Dubaji v obou směrech a v Manile na cestě do ČR.

Máte na to někdo jiný názor? Díky za případné rady, stačí kdyžtak stručně... smiley

0

V první řadě by mě zajímalo, u koho jste koupili letenku s Ukraine a Philippine na jednom itineráři. Podobný paskvil by snad mohl prodat jedině Kiwi.

Určitě máte dvě letenky:
1. Praha - Dubaj - Praha
2. Dubaj - Manila - Macao - Manila - Dubaj

Což znamená, že zavazadla budou přeložena jen v rámci jedné letenky (dopravce). V Dubaji jdete přes pasovku, vyzvedáváte kufr a jdete do landside části na check-in odbavit kufr a sebe na let s Filipíncema. To samé po příletu z Filipín do Dubaje smiley

0 Citovat

Není pravda, že pokud se itinerář cesty skládá z více než jedné letenky, pak to automaticky znamená oddělenou překládku bagáže. Záleží to na tom, jestli dotčené aerolinky mají spolu tzv. interlining agreement. Pokud ano, nebudou schopni ti udělat check-in (vytisknout palubní vstupenku) pro druhou část cesty, ale přesto budou schopni odbavit zavazadlo až do cílové destinace.

Pokud jsou přestupy kratší než 24h, tak se v Praze při check-inu zeptej, jestli Ti to budou schopni odbavit až do finální destinace (a ukaž jim vytištěný itinerář celé cesty).
Je možné, že to nebude možné, ale za zeptání nic nedáš.
To samé lze udělat po cestě zpět.

0 Citovat

Ještě doplnění - na checkmytrip - to co nazýváš 1. letenka, 2. letenka, 3. letenka - jsou pravděpodobně úseky bez přestupů delších než 24h. Nijak to nesouvisí s tím, které konkrétní lety jsou vystavené na společných/oddělených letenkách.
Kufr si tedy budeš určitě vyzvedávat na těch přestupech delších než 24h (tj. v Manile a v Macau). Otázka, kterou jsme v předchozích odpovědích řešili je, jestli si budeš muset vyzvedávat kufr i v Dubaji nebo ne...

0 Citovat

PAL a UIA a interlining agreement, tyto společnosti jsem nikdy neviděl na jedné letence, proto dost pochybuju, že by měli dohodu na odbavování zavazadel smiley , ale možná se pletu. Každopádně mě zarazila ta "jedna" letenka s PAL a UIA.

0
4 reakce