Nové destinace - Wizzair

Založil před 13 lety David Eiselt ve fóru Letecké společnosti

Tohle rád využiju, Wizz teď oznámil linku novou linku Sarajevo - Praha. CEO sarajevského letiště nedávno mluvil o jednáních s Wizzem a easyJetem, aby zaplnili plánované seškrtání linek Rynairu. Wizz tam tedy po pětileté pauze opět otevře bázi.   

wizz.jpg

3 Citovat

Konecne neco atypickeho z PRG :) 

2 Citovat

Dobrá zpráva, snad to vydrží!

2 Citovat

Kdo má blízko BTS tak jsou tam termíny do Sarajeva za 29€ R/T

0 Citovat

To se dá využít k tranzitu mezi Prahou a Bratislavou.

5 Citovat

Wizz už stihl podělat BTS-BER, NCE, PMO i GYD. 🤬

0 Citovat

No konečně. Divím se, že Sarajevo Wizzair tak dlouho ignoroval, mimo těch pár linek, co tam měl. 

0 Citovat

Taky mi zmrvili BTS-TGD. Odlet v 6 ráno místo v 13h. Rebookovat ale jde na Ohrid a asi půjde i Sarajevo. A z května na červen.

1 Citovat

Prostě Wizzair - takové hezké české slovo "vys***".

1 Citovat

Mıchal napsal(a):

Taky mi zmrvili BTS-TGD. Odlet v 6 ráno místo v 13h. Rebookovat ale jde na Ohrid a asi půjde i Sarajevo. A z května na červen.

No myslim ze rebookovat Sarajevo pojde len na Tuzlu a naopak.

TGD rebook na TIA, PRN, OHD, SKP

1 Citovat

Rrouting linky do Sarajeva u Wizz začíná z nějakého důvodu v Praze, kde aktuálně není báze.

1 Citovat

To bude jako ten Poprad, na neco to navazou...jen jde o to, na co. 

0 Citovat

Od 18. prosince nově Praha - Suceava. Ceny zatím nevidím, resp. jen jedním směrem. Až se to nějak ustálí a nahraje, tak nahodíme na hlavní stránku.

2 Citovat

Pěkné. To je daleko lepší výchozí místo pro severovýchodní Rumunsko než Jaš. Ta Bukovina je super, je tam plno dřevěných klášterů, některé z nich jako Unesco památky + úžasné hory kolem Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc a Bicaz. Snad ta linka vydrží alespoň do léta. 

1 Citovat

Já bych potřebovala Lurdy, ušetřila bych za facelifting....

3 Citovat

To mi snad Wizzair dělá naschvál, tu Suacevu jsem letěl loni přes Milán, Sarajevo taktéž loni se Swiss přez Zurich. Je to na hranicích s Ukrajinou tak si myslím, že by se to uživit mohlo, resp. bude větší poptávka než třeba Timisoara.

1 Citovat

Kdyz jsi Suceavu (SCV) loni navstivil, pujcovals tam auto nebo se dalo dostat k par klasterum i nejakou mistni dopravou? 
Diky za info z terenu.

1 Citovat

Ne, auto jsem nepůjčoval, všechno byla místní doprava....vlak a bus, vše červen 2025, součást cesty po severním Rumunsku a Moldavsku.  Použil jsem hlavně bus linku Brasov - Gheorgheni - Lacul Rosu - Piatra Neamt - Targu Neamt - Sucaeva od dopravce Tarsin. Jezdil denně a je na Rumunské poměry spolehlivý, lístky jsem kupoval přes infobus. Mým hlavním cilem byl národní park Cheile Bicazului - Hasmas, kde jsem trávil pár dní v horách u Lacul Rosu.

Ze Suacevy jsem jel vlakem na Gura Homorului a pak na klášter Voronet, jezdí tam z Gury i docela frekventovaně bus, ale já to šel pěšky. Víc klášterů už jsem nezvládl, nebyl čas, byla po cestě jiná zajímavá místa a stačil mi tak jen ten jeden Unesco na ukázku. Chtěl jsem ještě do hor vlakem do Câmpulung Moldovenesc, ale na to už bohužel také nezbyl čas, takže tu linku do SCV možná ještě v budoucnu využiji :) 

1