Autosedačky do letadla
Dobrý den,
letím s Ryanair na Maltu a chci si půjčit auto, ceny za autosedačky jsou dost vysoké.Nevíte zda je možnost si vzít pro starší dítě 10 podsedák a pro mladší 5 autosedačku 15-36 kg.Máme jen kabinová zavazadla a v ledadle ji samozdřejmě nebudeme používat. Vezmou nám je ? Podsedák vložím přépadně do kufru ale sedačku ??
Nemáte případně typ na půjčovnou kde nebudou chtít zástavu z kreditky ?
Díky za radu. ![]()
Ahoj, na to ti tu asi nikdo neodpoví, ledaže to někdo sám zkoušel. Zkontrolovala bych si to telefonicky přímo s Ryanairem. Obávám se, že to budou brát jako další zavazadlo :/ Ale můžete se zeptat, jestli dítě smí sedačku používat přímo v letadle (většina sedaček je dneska už certifikovaná na takové použití) a třeba by to pak jako zavazadlo nemuseli brát... Ono obecně u lowcostů je to dost často o tom, na koho zrovna člověk na letišti narazí :/
Ahoj, nechci zakládat nové téma. Chci vzít 2 autosedačky jako odbavene zavazadlo, když budou zafoliovane tak mě je vezmou že?mám nárok na tři odbavene zavazadla a budu mít jen jednu tašku takže ty 2 autosedačky odbavim jako normální zavazadla..nebo se pletu?:)
Cestuješ aj s deťmi? Vtedy máš nárok na 2 detské veci na každé dieťa a odovzdávajú sa na špeciálnej batožine. Ak cestuješ bez deti a máš ich ako klasickú podpalubnú batožinu tak neviem úplne ako to funguje, ale tipovala by som že rovnako - na check ine ti dajú visačku, dáš ju na sedačku a donesieš na špeciálnu batožinu.
Jde mi o to ze transituji přes Čínu tak nechci riskovat že oni to třeba neuznají..proto když mám ještě možnost dát to dolu jako dvě odbavene zavazadla které jinak nevypotrebuji tak raději neriskovat.. odbavene zavazadlo člověk může dát relativně cokoliv ne?:)jen aby to splnovalo váhu a rozměry. .
My letěli s Lufthansou (i s přestupem) a taky jsme je dali jako odbavené zavazadlo. Žádný problém v tom nebyl.
Kdyz jsem letel s Norwegian do Trondheimu, misto druhyho zavazadla jsem si zaplatil sportovni vybaveni (do 23kg, navic muze byt 2ks nejakych rozmeru a o dost levnejsi). Preventivne jsem do toho kufru hodil nejaky navijak a trochu rybarskeho balastu, kdybych to musel obhajovat. Nikoho to nezajimalo. Koukaji podle me jen na vahu a rozmery