Musím se s vámi podělit o dvě zkušenosti s reklamací kufru. Letěli jsme v září Vídeň - LAX - Praha. Po příletu do LA měla jedna ze spolucestujících rozsekanej kufr, ale otevřený nebyl. Tak jsme ho šli na přepážku American Airlines reklamovat. Bez nějakých řečí nabídla pani nový kufr, který jsme si mohli sami vybrat (takže dvakrát větší a dvakrát dražší). Nikdo nic víc neřešil, na starý dali nálepku garbage a jeli jsme pryč. Druhá zkušenost: Po příletu do Prahy nám kufry jako obvykle při delších cestách s přestupy nedorazily, nevadí. Přijely kurýrem druhý den. A koukáme, přítelkyně má uražené kolečko. Tak reklamace po telefonu, přesměrování na společnost zabývající se opravou a výměnou kufrů někde v Holešovicích. Nabídli s doplatkem asi 400 Kč nový kufr, což s ohledem na stáří a stav kufru byla výhodná varianta. Zaplaceno 17.10. Dnes, 7.11. jsme psali, co je s tím novým kufrem. Přišla odpověď, že 25.10. nám ho kurýr 3x doručoval a vidí v systému, že se jim zase vrátil. A buď si ho můžeme vyzvednout u nich, nebo za 121 Kč nám ho doručí znovu. Takovéto jednání mi celkem zvedlo mandle a okamžitě jsem tam volal. Bylo mi řečeno, že při vrácení od kurýra nemohou na vlastní náklady kufr znovu doručovat. Opanoval jsem, že kurýr se nám ani jednou neozval a nenechal ani upomínku, takže nebudeme platit něco navíc za to, že on je blb a nebyl schopný zavolat (číslo jsme kontrolovali a bylo správné). Tak nakonec povolila a kufr doručí znovu na adresu do práce, kde je sekretariát a nemůže se stát, že by nikoho nezastihl. Ponaučení? U nás je ochota a rychlost řešení na bodu mrazu. A druhé, nenechte si všechno líbit a domáhejte se svých práv. Tom .

Reklamace kufru

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Musím se s vámi podělit o dvě zkušenosti s reklamací kufru.

Letěli jsme v září Vídeň - LAX - Praha. Po příletu do LA měla jedna ze spolucestujících rozsekanej kufr, ale otevřený nebyl. Tak jsme ho šli na přepážku American Airlines reklamovat. Bez nějakých řečí nabídla pani nový kufr, který jsme si mohli sami vybrat (takže dvakrát větší a dvakrát dražší). Nikdo nic víc neřešil, na starý dali nálepku garbage a jeli jsme pryč.

Druhá zkušenost:
Po příletu do Prahy nám kufry jako obvykle při delších cestách s přestupy nedorazily, nevadí. Přijely kurýrem druhý den. A koukáme, přítelkyně má uražené kolečko. Tak reklamace po telefonu, přesměrování na společnost zabývající se opravou a výměnou kufrů někde v Holešovicích. Nabídli s doplatkem asi 400 Kč nový kufr, což s ohledem na stáří a stav kufru byla výhodná varianta. Zaplaceno 17.10. Dnes, 7.11. jsme psali, co je s tím novým kufrem. Přišla odpověď, že 25.10. nám ho kurýr 3x doručoval a vidí v systému, že se jim zase vrátil. A buď si ho můžeme vyzvednout u nich, nebo za 121 Kč nám ho doručí znovu.

Takovéto jednání mi celkem zvedlo mandle a okamžitě jsem tam volal. Bylo mi řečeno, že při vrácení od kurýra nemohou na vlastní náklady kufr znovu doručovat. Opanoval jsem, že kurýr se nám ani jednou neozval a nenechal ani upomínku, takže nebudeme platit něco navíc za to, že on je blb a nebyl schopný zavolat (číslo jsme kontrolovali a bylo správné). Tak nakonec povolila a kufr doručí znovu na adresu do práce, kde je sekretariát a nemůže se stát, že by nikoho nezastihl.

Ponaučení? U nás je ochota a rychlost řešení na bodu mrazu. A druhé, nenechte si všechno líbit a domáhejte se svých práv.

Tom

0

Teda na to, že jsi dostal 2x nový kufr jsi nějak rozhořčen... smiley nám zasekli madlo u Delsey a nikdo se s námi nebavil, že to není vada.

0 Citovat

Já jsem rozhořčen hlavně z jednání firmy tady v Praze. Jejich povinnost je kufr pro reklamaci vyzvednout a doručit zpět opravený nebo nový...pro starý si ani nejeli, nechali si ho nafotit a usoudili že to opravit nejde. A nový poslali asi nějak špatně a nechce se jim to řešit dál. Tohle mě štve

0 Citovat

Tak to je naprosto neuvěřitelný škandál!!! Okamžitě bych volal Šabatovou, Dienstbiera, ČOI a TV Nova... a... a... hnal to klidně až do Štrasburku!
smiley

0 Citovat

Bych chtěl vidět vas, jak by jste řvali, kdyby vám ppl nedorucilo balík a vy na něj čekali a pak po 2 týdnech vám volali z centrály, že vám ho pošlou znovu za 200kc smiley)


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Kdybys cestoval pouze se stylovou kabelkou, tak se ti to nestane.

0 Citovat

Ale vypadal by jak buzerant...

0
6 reakcí