Ahojte, na jesen som kupoval letenky do Australie, bola tam fajn cena, hoci su tam 3 prestupy a cestou spat sa caka v Pekingu 8 hodin, no stale je lepsie dat 600 eur za letenku ako 1200 eur. Takze letenka stala 599 eur, bral som dve letenky. Avsak tieto osoby z rodiny nebudu moct ist, kedze im to kvoli nedostatku casu padlo. A teraz nastava problem, kedze letenky sa zrejme refundovat nedaju. Lety su KLM z Budapesti do Amsterdamu, potom cez China Southern je to Amsterdam - Peking, Peking - Kanton a Kanton - Sydney. Len naspat je cez rovnake letiska. Myslite si, ze v danom pripade by bolo mozne tieto letenky prebookovat trebars na mna a priatelku, hoci za daky poplatok? Ak ano, aky by tam mohol byt poplatok? Myslite, ze by bola mozna aj zmena terminu? Viem, ze ked som raz v ramci Europy menil datum letu, tak to bolo 50 eur za cestu tam, dalsich 50 cesta spat a vari 10 eur bol este administrativny poplatok. Snazim sa najst aky tarif je moja letenka, ale nikde to nevidim. Mam tam len triedu economy, ale tarif zial nie. Ani na stranke KLM, ani China Southern. Ked som sa prihlasil do systemu KLM, tak tam vidim to, ze KLM je let do Budapesti a aj do Pekingu. China ma potom let zrejme az do Kantonu a do Sydney. EDIT: Na stranke China Southern teraz vidim pod polozkou CABIN pismenka, co by mohla byt tarifa. Takze prvy let K, druhy V, treti K a stvrty T. Budem rad za kazdu radu, pretoze by bola skoda, ak by tie letenky prepadli. Igor .

Zmena majitela leteniek do Australie

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Ahojte, na jesen som kupoval letenky do Australie, bola tam fajn cena, hoci su tam 3 prestupy a cestou spat sa caka v Pekingu 8 hodin, no stale je lepsie dat 600 eur za letenku ako 1200 eur. Takze letenka stala 599 eur, bral som dve letenky. Avsak tieto osoby z rodiny nebudu moct ist, kedze im to kvoli nedostatku casu padlo. A teraz nastava problem, kedze letenky sa zrejme refundovat nedaju.

Lety su KLM z Budapesti do Amsterdamu, potom cez China Southern je to Amsterdam - Peking, Peking - Kanton a Kanton - Sydney. Len naspat je cez rovnake letiska. Myslite si, ze v danom pripade by bolo mozne tieto letenky prebookovat trebars na mna a priatelku, hoci za daky poplatok? Ak ano, aky by tam mohol byt poplatok? Myslite, ze by bola mozna aj zmena terminu? Viem, ze ked som raz v ramci Europy menil datum letu, tak to bolo 50 eur za cestu tam, dalsich 50 cesta spat a vari 10 eur bol este administrativny poplatok.

Snazim sa najst aky tarif je moja letenka, ale nikde to nevidim. Mam tam len triedu economy, ale tarif zial nie. Ani na stranke KLM, ani China Southern. Ked som sa prihlasil do systemu KLM, tak tam vidim to, ze KLM je let do Budapesti a aj do Pekingu. China ma potom let zrejme az do Kantonu a do Sydney.

EDIT: Na stranke China Southern teraz vidim pod polozkou CABIN pismenka, co by mohla byt tarifa. Takze prvy let K, druhy V, treti K a stvrty T.

Budem rad za kazdu radu, pretoze by bola skoda, ak by tie letenky prepadli.

Igor

0

Muj nazor : pokud máš na letu KLM z BUD do AMS letovou třídu Q*, T*, N*, R*, V*, tak máš smůlu. KLM ti neumožní změnu jména pasažéra, tím padem ti propadne prvni segment letu a tim padem se ti zrusi vsechny navazujici lety.

Moje rada : zavolej/napis na prodejce, pres kterého jsi letenky kupoval s dotazy, ktere jsi tu zminil.

0 Citovat

Tak som im pisal. Cele je to tak, ze nie je mozne zmenit let medzi Cinou a Australiou, tym padom to cele pada, tak mi odpisali. Podla toho by vratili len letiskove poplatky co je cca 160 eur za 1 osobu. Ale co som pozeral pokyny co dosli k letenke, tak tam som videl, ze to nejde medzi BUD a AMS. Cize zrejme ani KLM, ani China Southern to neponuka, resp. nie pri takychto letenkach. Rodicov som o tom informoval a rozhodli, ze by bola skoda, ak by to padlo, ze budu musiet zakazky a pracu popresuvat tak, aby zbytocne letenky neprepadli. Kazdopadne vdaka za pomoc.

0
2 reakce