Zdravím všetkých, mám takú otázku a možno skúsenejší mi budú vedieť poradiť? Je zakázané, aby 9 ročné dieťa mohlo bez sprievodu rodiča alebo splnomocnenej osoby nástúpiť do liedadla a letieť samo s platnou letenkou na jeho osobu? Ide mi len o ten let z bodu A do bodu B. V bode B by ho samozrejme počkala blízka osoba. Vdaka. .

Samostatný let 9 ročného dieťaťa

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Zdravím všetkých, mám takú otázku a možno skúsenejší mi budú vedieť poradiť?
Je zakázané, aby 9 ročné dieťa mohlo bez sprievodu rodiča alebo splnomocnenej osoby nástúpiť do liedadla a letieť samo s platnou letenkou na jeho osobu?
Ide mi len o ten let z bodu A do bodu B.
V bode B by ho samozrejme počkala blízka osoba. Vdaka.

0

no zalezi co je bod A a B a aka spolocnost.
staci si vygooglit: Unaccompanied Minor service

0 Citovat

Jasne doplním, sú to lety vrámci Europy s low cost germanwings/eurowings, easyjet, rayn. A je to cesta na prázdniny k starým rodičom.

0 Citovat

easyjet, ryan - nic
eurowings obmedzene - https://www.eurowings.com/en/informatio ... alone.html

0 Citovat

právě to řeším pro dceru(12 let). Ale letěla by s kamarády, kteří již mají rezervaci provedenu, takže snad bude stačit jen zavolat na jejich podporu a přidat ji k jejich existující rezervaci.



Ryanair does not carry unaccompanied minors under 16 years. Children under the age of 16 years must always be accompanied by a passenger over 16 years.
Escort and special facilities are not available.

Easyjet - Children aged 13 years or younger cannot travel unless they are accompanied by an adult who is at least 16 years old and who will take full responsibility for them.

0
4 reakce