Zdravím, za týden odlítám do Jižní Koreje a mám 10 hodin a 55 minut přestup v Pekingu. Na internetu jsem se dočetla, že ČR je jedna ze zemí, která na 72 hodin nepotřebuje vízum. Ráda bych proto tento čas využila a šla se někam podívat. Hlavně taky protože přilítám v 6:00 ráno a odlítám pak večer. Jako první mě samozřejmě napadla Velká Čínská zeď. A proto se ptám, dá se to za těch skoro 11 hodin stihnout? Nějaké rady jak se tam co nejsnadněji a nejlevněji dostanu? A jestli s tím máte zkušenosti, že se to stihnout nedá, tak jiný návrh kam se v okolí podívat? Na internetu jsem našla tento (dole) návod jak se k VČZ dostat, ale příjde mě to docela složitý a budu sama, orientační smysl nemám a bojím se, že kdybych se ztratila, tak se nikde anglicky nedomluvím, takže jaké máte zkušenosti vy? Choice 1: Take Bus No.359 and get off at Zuojiazhuang for the switch of Bus No.379, then get off at Xisanqi stop for the switch of Bus No. 919 to Badaling Great Wall. Choice 2: Take Airport Express Train to Dongzhimen for the switch of Subway Line 2, then get off at Jishuitan Station, walk to Deshengmen and take Bus No. 919 to Badaling Great Wall. Choice 3: Take Airport Shuttle Bus Line 5 to Baofusi Stop, then take Yuntong 109 to Xisanqi Stop, finally take Bus No. 919 to Badaling Great Wall. .

Přestup - Peking

Založil(a) ve fóru Letiště

Zdravím, za týden odlítám do Jižní Koreje a mám 10 hodin a 55 minut přestup v Pekingu. Na internetu jsem se dočetla, že ČR je jedna ze zemí, která na 72 hodin nepotřebuje vízum. Ráda bych proto tento čas využila a šla se někam podívat. Hlavně taky protože přilítám v 6:00 ráno a odlítám pak večer. Jako první mě samozřejmě napadla Velká Čínská zeď. A proto se ptám, dá se to za těch skoro 11 hodin stihnout? Nějaké rady jak se tam co nejsnadněji a nejlevněji dostanu? A jestli s tím máte zkušenosti, že se to stihnout nedá, tak jiný návrh kam se v okolí podívat? Na internetu jsem našla tento (dole) návod jak se k VČZ dostat, ale příjde mě to docela složitý a budu sama, orientační smysl nemám a bojím se, že kdybych se ztratila, tak se nikde anglicky nedomluvím, takže jaké máte zkušenosti vy?

Choice 1: Take Bus No.359 and get off at Zuojiazhuang for the switch of Bus No.379, then get off at Xisanqi stop for the switch of Bus No. 919 to Badaling Great Wall.

Choice 2: Take Airport Express Train to Dongzhimen for the switch of Subway Line 2, then get off at Jishuitan Station, walk to Deshengmen and take Bus No. 919 to Badaling Great Wall.

Choice 3: Take Airport Shuttle Bus Line 5 to Baofusi Stop, then take Yuntong 109 to Xisanqi Stop, finally take Bus No. 919 to Badaling Great Wall.

0

no realne mas tak 7-8 hodin casu (kym si vybavis ten visa free tranzit a cestou naspat mat tie 2 hodiny rezervu), co je stale dost, ale ked si na to netrufas (mne osobne cinsky mur nejak impresivny neprisiel), tak za tych cca 8 hodin si pekne obehnes taky ten zaklad - airport expressom+metrom sa z letiska dostanes do centra a tam sa da pohodovym tempom taketo nieco:
https://www.google.sk/maps/dir/Beihai+P ... !3e2?hl=en

1. temple of heaven
2. cez ulicu Qianmen
3. namestie nebeskeho pokoja
4. zakazane mesto
5. vybahnut na kopcek/vyhlad v Jingshan parku
6. beihai park s bielou pagodou

0 Citovat

Ahoj, na netu můžeš najít nabídky spousty čínských cestovek, co tě na tu zeď vezmou, vyzvednou tě přímo na letišti a zase vrátí zpět. Ceny okolo 30 USD. Čas ti na to stačí v pohodě. Případně se dá usmlouvat taxík kolem 400 juanů, který tě tam vezme, počká na tebe a zase tě odveze zpět. Chce to ale mít napsáno na papíře v čínských znacích, kam chceš jet (nejblíže k letišti je úsek Mutianyu) a částku a trvat si na tom. Vízum na 72 hodin vůbec neřeš, všechny státy můžou v Číně využít bezvízový styk na 24 hodin do kterýho se vejdeš. Běž na kteroukoliv přepážku na pasovce, stačí jenom ukázat letenku (itinerář) dál z Pekingu.

Výlet do města jako doporučuje Tonic taky není na škodu, a zakázané město je opravdu super a dá se tam toulat několik hodin. Pokud budeš mít čas a peníze, dá se navštívit ještě olympijský park severně od Zakázaného města. Dělají tam prohlídky na tom stadionu ptačí hnízdo i ve vedlejším plaveckém centru.

Edit:
Pokud letíš s Hainan Airlines, mrkni do vlákna Hainan Airlines. Psal jsem tam jak získat zdarma hotel, případně salonek, pokud máš přestup v Pekingu větší než 6 hodin.

0 Citovat

Tak teď nevím.. koukám na ty cestovky a příjde mě to celkem drahý. Za 30 USD sem teda žádnou nenašla, možná tak 4x draší jo.

Podívat se do zakázanýho města mě taky napadlo, ale říkám si zase, že bych se fakt něchtěla někde ztratit. A teď bych raději viděla VČZ a Peking naplánovala jako samostatnou dovolenou, kde bych si všechno pořádně prošla. Nejraději bych teď někam dojela autobusem, tam se prošla někde po okolí, s tím, že mě z té stejné zastávky autobus zase hodí na letiště. Celkem mě štve, že z letiště nejezdí žádnej přímej bus na tu VČZ. Teď spíš přemýšlím jestli těch 11 hodin nepočkám na letišti, ale byla by to škoda.

Do Pekingu letím s Hainan Airlines, ale do Busanu už letím s Asiana A.

0 Citovat

Neboj, v Zakazanom meste sa urcite nestratis smiley

0 Citovat

tonic: no spíš než tam, tak mě jde o to abych se neztratila po cestě tam nebo zpátky..

0 Citovat

Ještě jedna otázka pro ty co v Pekingu byli. Kdybych chtěla jet autobudsem na VČZ a jela bych podle toho plánu co jsem psala výš:
Take Bus No.359 and get off at Zuojiazhuang for the switch of Bus No.379, then get off at Xisanqi stop for the switch of Bus No. 919 to Badaling Great Wall.
Jsou ty zastávky pořádně značený a dá se to lehce nájít? A hlavně je to napsaný naším písmem nebo jenom v čínských znacích? A kdybych jela podle těch autobusů 359 - 379 - 919, tak na zpáteční cestu by platila asi logicky stejná trasa že?

0 Citovat

no tak som sa na to lepsie pozrel... tie odkazy co si dala su na Badaling - pozri si google maps, je to od letiska vzdialene vyse 70km a tak si predstav ako tam pojdes na 2 prestupy autobusom, v meste, kde si nikdy nebola a boji sa ze sa stratis cestou do centra Pekingu... nechcem podcenovat, ale tymi busmi to nevidim ruzovo, este aj blizsie Mutianyu je 60km.
tu je "fotonavod" ako z centra a su tam odfotene aj zastavky (aspon pre predstavu).
http://www.wildgreatwall.com/how-to-get ... m-beijing/
Ono v Cine a celkovo v tychto mega mestach treba zabudnut, ze vsetko je "blizko" a ide lahko ako u nas, kde ked doletim do Prahy, tak o hodinu uz som v buse na Slovensko, alebo priletim do Bratislavy a o 5 minut neskor uz ma vezu domov, alebo dobehnes na vlakovu stanicu 5 minut pred odjazdom vlaku na druhu stranu krajiny a nic sa nestane, nasadnes a ides. A takisto ked vystupis z busu v Badalingu, este to par minut trva kym sa dostanes k muru.
tak este som nasiel toto:
https://www.travelchinaguide.com/china_ ... daling.htm
Bus 919 is not recommended any more. It used to be a non-stop line from Deshengmen to Badaling. However, it now does not run on expressway and has many stops on the way. It takes 2 hours and costs CNY 12 to Badaling, which is just an intermediate station. The bus is always crowded, with no seat left. In addition, the drop-off site is 1.5 mi (2.5 km) from the entrance. You need to walk or take the free shuttle bus to the ticket office.

0 Citovat

Tak tohle asi vzdávám. Když sem byla třeba v LA nebo New Yourku, tak tam sem se orientovala krásně, ale na tohle si asi sama netroufám. Zvlášť někde kde se asi nedomluvím anglicky. A taxi se mě brát nechce, to by vyšlo draze. Tak asi nakonec stejně asi teda zkusím ten střed města, tam by snad nemělo být tak složitý se dostat ne? Dívám se i na google mapy, že mi našly cestu narozdíl k VČZ.

Tak teď ještě otázka, kolik si sebou vzít peněz na těch 11 hodin? Cesta + něco menšího na jídlo..

0 Citovat

tak ot uz je jednoduche, Airport Express na konecnu Dongzhimen a odtial prestup na metro. Airport Express je 25 RMB, metro 2 RMB, takze cesta tam aj naspat povedzme 60 RMB. Vstupne do Zakazaneho mesta 40RMB, Temple of Heaven 15 RMB, jedlo+rezerva si zober tak 100RMB. Ja by som si zamenil tak za 1000 Czk a co ti zostane, tak to mozes minut na letisku, alebo cestou naspat (ak teda letis cez PEK aj domov)

0 Citovat

Jo, takže pojedu AE na konečnou (to asi bych měla poznat konečnou zastávku, při nejmenším všichni ostatní budou vystupovat) a pak metro linky 2 na zastávku Chongwenmen (je to tam napsaný takhle, že jo? A ne v čínských znacích.. ) a nazpátek úplně stejnou trasou. Asi si napíšu na papírek letiště a ten Temple of Heaven Park v čínských znacích. Na google mapách to je, tak kdybych se ztratila tak jenom ukážu papírek a pak ruce, nohy.. Pak v Koreji to bude taky zajímavé.. dobrodružství..

Tak super, teď ještě aby vyšlo počasí a bude to perfektní. Cesta zpátky už není, z JK stěhování na Nový Zeland, takže bych byla nerada, kdyby mě něco zbylo, ale moc si mi pomohl, fakt díky!!

Jo a ještě, kde platit metro a AE asi poznám, že? Je tam nějaký přístroj v aj, že jo? Začínám být trošičku nervózní, poprvé do země kde se nemluví anglicky, jinak nemám problém a sem zvyklá se všude ptát.. tady to bude zajímá s řečí..

0 Citovat

tak Peking snad nebude tak strašnej s domluvou. Já měl před 3 týdny stopover v Chongquingu, jediná záchrana byla, že v metru a nadzemce byly názvy stanic popsány vedle čínských znaků i malými písmeny normální abecedy. Za osm hodin jsem nepotkal nikoho, který by uměl anglicky víc než "Hi"
Ale jinak jídlo dobrý a levný, ale musel jsem hledat jídelny s obrázky smiley

0 Citovat

norbic: tak to si trošičku protiřečíš. V první větě píšeš, že to není tak strašný s domluvou a hned na to, že jsi za osm hodin nepotkal nikoho kdo by uměl anglicky. No a to je to čeho se trošičku bojím. Sem zvyklá se všude ptát. Někoho se zeptat, ten mě pár "metrů" nasměřuje, zeptám se znovu a takle většinou cestuju. Cesta zpátky už je pak většinou v pohodě díky fotografické paměti.. No, uvidíme a děkuji všem za rady!

0 Citovat

Jinak se neboj, orientuj se podle metra, podle toho se nikdy neztratíš. Nápisy jsou všude dvojjazyčně a v Pekingu vždycky na někoho narazíš, kdo mluví anglicky. I kdybys měla zajít do nějakého Mekáče, tam jsou mladí lidi, kteří anglicky umí smiley Já si v Pekingu normálně kupoval i lístky na metro u okýnka. Párkrát se mi sice stalo, že jsem musel název stanice zopakovat, protože přece jen čínskou výslovnost jsem asi zrovna neměl, ale vždycky jsme se domluvili a pochopili. smiley Ideální je mít s sebou mapku metra (vždy si ji tisknu už doma, ať ji nemusím někde v místě hledat).

0 Citovat

Navic ve vetsine stanic jsou automaty na "listky" coz jsou vlastne plastove zetony (jako v BKK) a tam si natukas kam chces jet, takze pokud nechces mluvit tak si to tam realtivne v klidu odbavis - jen pozor ne vsechny automaty berou mince nebo papirove bankovky - tam se muzes zadrhnout, ale zase - nekdo z te fronty co zpusobis ti poradi.

0 Citovat

Proky: ajo, myslela sem si že ten Čchung-čching je nějaká část Pekingu, moje chyba. Tak jestli je to takhe, tak se mi ulevilo. To už se poptám na místě. Díky za rady!

0 Citovat

A když už se tady rozjela taková hezká diskuze, tak bych se ráda ještě zeptala ohledně Jižní Koreji. Sice už sem si to na internetu hledala asi 100x, ale pro jistotu. Je pravda, že když je můj pobyt do 90 dnů, tak tam vízum nepotřebuju, že jo? Ani žádnej papír, jak je třeba Esta do USA což vlastně taky není vízum. A kdybych chtěla zůstat dýl, tak mě stačí akorát vyjet ze země na jeden den a pak mě 90 dní začíná od začátku?

0 Citovat

Za 30 USD například zde:
http://chinatour.net/1-day-tour-great-wall-and-ming-tombs.html

0 Citovat

Asi ste mě teď i víc nalákali na to centrum města, takže nevadí. VČZ bude někdy v budoucnu..

Korea bude v pohodě. Jedu do Busanu a bydlet u týpka co mluví anglicky. Horší že se z letiště, po 23 hodinách na cestě, musím vydat do místa B se dvěma kuframa.. 3x hurá.. Soul a Busan jsou v pohodě na angličtinu, Pekingu jsem se bála víc.. Díky za všechny rady!

0 Citovat

Oživím toto vlákno, protože jsem vhodnější nenašel. Dal tady někdo na vlastní pěst cestu z PEK ke zdi Mutianyu anebo lépe Huanghuacheng? Teoreticky jsem na nastudoval, ale jde mně o osobní zkušenost:-)

0 Citovat

Oživím toto vlákno a zeptám se: Má někdo z Vás kontakt na nějakého řidiče, který nás vyzvedne a udělá nám taxíka na zeď a zpět ?


Děkuji za případné tipy a rady

0 Citovat

Číslo žádné nemám, ale sám jsem to absolvoval v květnu veřejnou MHD a bylo to v pohodě, na netu se dá najít návod jak se tam dostat a úplně to bylo v pohodě, sice jsem byl sám bílý v autobuse a 5x na zdi Číňani se mnou chtěli fotku, ale byla to pecka. Výlet tak na 10h a to jsem opravdu nehnal, měl jsem 22h přestup... 

0 Citovat

Zdarec, chtěl bych se ještě pozeptat na ten hotel při přestupu v Pekingu, letím s Air China a tam mám 20h 15min a zpět 15h 35min času. Není tam nárok na hotel? Dík za opdověď. Josef

0 Citovat

Ne

Oprava hlášení, u toho delšího by mohl být. Zkus poptat u CA.
0 Citovat

Josef napsal(a):

Zdarec, chtěl bych se ještě pozeptat na ten hotel při přestupu v Pekingu, letím s Air China a tam mám 20h 15min a zpět 15h 35min času. Není tam nárok na hotel? Dík za opdověď. Josef

Ano, máte nárok :) letím ve čtvrtek z Vídně s CA. Stačí jim napsat email a vše zařídí :) snad ten hotel bude k přežití:D
0