- Fórum
- Obecně o cestování letadlem
- Incoming passenger card Australia
Incoming passenger card Australia
Ked sme leteli tiez sme niesli rozne lieky antibiotika a neviem co.. zaskrtli sme NO, inac kontroly tam neboli v podstate ziadne a von s letiska sme boli rychlejsie ako ked letime vramci EU...
hlavne zober si len 2-3 tabletky, netreba celu lekarnicku, ked tam ides na pol roka, tak tie zakladne lieky lahko dokupis
Ak ideš na polroka, nekomplikoval by som to a bežné lieky typu aspirín, paralen apod. by som nebral. Bezproblémov ich tam kúpiš.
Ja lieky priznávam (ale okrem acylpirínu a paralenu nenosím žiadne iné, kamarát, ktorý nosí lieky, ktoré má na predpis má zároveň aj potvrdenie v angličtine od lekára, že má tieto lieky na prepis), ukážem ich colníkovi a nemám problém. Na rozdiel od tonica nosím tabletky v originál "pásikoch", aby si colník mohol prečítať názov lieku.
Anglosasaská kultúra si zakladá na férovom jednaní a dôveryhodnosti osoby, a preto všetko dekarujem. Mám názor, že je lepšie stráviť 5 minút rozhovorom s colníkom, ako potom prípadne niekde v kancelárii hodinu zložito vysvetlovať, prečo som lieky nepriznal a a navyše riskovať pokutu.
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!