Možná trochu zvláštní dotaz, mohou se letenky vytisknout menší? Např. dvě na A4, tak aby člověk nemusel mít dva zvláštní papíry? Tedy ony se trhají, ale tak prostě menší formát, aby se s tím dalo lépe manipulovat? (Vím, že existují letenky i do mobilu, ne všude tato služba dostupná, navíc papír službu nevypoví na rozdíl od mobilu...)díky .

tisk letenky

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Možná trochu zvláštní dotaz, mohou se letenky vytisknout menší? Např. dvě na A4, tak aby člověk nemusel mít dva zvláštní papíry? Tedy ony se trhají, ale tak prostě menší formát, aby se s tím dalo lépe manipulovat? (Vím, že existují letenky i do mobilu, ne všude tato služba dostupná, navíc papír službu nevypoví na rozdíl od mobilu...)

díky

0

Ne kvůli kódu, kterej se skenuje. Každej BP musí být na samostatné A4

0 Citovat

Dobře, díky!

0 Citovat

Tak ja som si raz zasa dal vytlacit letenku na hoteli a vytlacili ju podstatne vacsiu.... teda celkom obrovsky bol ten kod takze sa im na letisku nedal nacitat. Trochu som sa obaval ale odskrtli si nas rucne a nebol s tym problem :D :D takze si myslim ze ak by bola letenka vytlacena na pol strany nebol by s tym problem.... aj ked sa robi checkin na letisku tak letenky nie su na A4 a kod je tiez mensi a nacitat ide....

0 Citovat

Máš to tam někde uvedeno přímo v podmínkách, že to musí být na samostatné A4, takže samozřejmě to projít může, ale taky Tě můžou poslat do háje a zaplatíš si za vydání BP na místě a za to myslím ta koruna za papír fakt nestojí.

Jinak ten kod na BP kterej si tiskneš je přizpůsobený právě na velikost A4, proto nejde větší ani menší většinou načíst.

0 Citovat

Čárový kód by měl být dobře čitelný i na nižším rozměru v případě kvalitní tiskárny. Jinak postačí mít tu letenku v pdf v mailu a ukázat přes mobil. Šetři přírodu.

0 Citovat

No, vzhledem k tomu, že se těmi stejnými čtečkami čtou mobilní boarding passy z mobilu nebo tabletu, kde každý má o trochu jinak velký displej, tak předpokládám, že ty přístroje mají určitou toleranci na velikost kódu, a moc bych to neřešil. Horší by to bylo na A3 - to se už nemusí vejít na tu čtečku ;) Vzal bych mobilní boarding pass + kopii třeba o něco zmenšenou. Vždy můžeš říct, že to máš v mobilu. U kopie bych si dal jedině pozor, aby to nebylo oboustranně - to by mohlo nadělat mnohem větší neplechu - ten papír ta čtečka prosvítí. V Londýně u Gatwick expressu naštěstí stačilo přidat ruku, aby ten papír nebyl průsvitný,

0 Citovat

Znovu opakuju, je to přímo v podmínkách, že BP musí být na samostatné A4 pokud je vytištěn. Tzn. pokud není a nejde načíst, vždycky se může stát, že budeš muset zaplatit poplatek za tisk BP na letišti. Nechápu co tady na tom pořád koumat a vymýšlet. Každej je snad schopen vytisknout BP na 1 A4 nebo stáhnout mobilní BP.

0 Citovat

Docela pravidelně si dělám ze spolucestujících srandu a tisknu jim letenku na A3. Nikdy to nebyl problém :-)

0 Citovat

A co letenka jako kérka? Prošlo by to?

0 Citovat

s0ny napsal(a):

Docela pravidelně si dělám ze spolucestujících srandu a tisknu jim letenku na A3. Nikdy to nebyl problém :-)

Je docela možný, že tam jednou bude stát kráva a spolucestující bude stát sranda 15e. A nebo taky ne, jasně :)

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

A co letenka jako kérka? Prošlo by to?

Jen pokud najdeš nějakou krásnou hladkou část těla bez ochlupení. Jen si myslím, že počet Tvých cest by byl v takovém případě značně omezen, takže bych dobře zvažoval na co použít :)

0 Citovat

Kde vytisknu v cizině letenku, palubní lístek? Na email mi dorazí tři dni před odletem (návratem) ?

Konkrétně Mallorca. Spát budu pod širákem, pár nocí na chtě (Refugium). 

0 Citovat

Pokud máš telefon, tak stačí ukázat z něho. Jinak slušně poprosit na recepci každého hotelu.

0 Citovat

navážu a taky se zeptám, je vyloženě nutné mít ten el. palubní lístek přes aplikaci? (ať už Ryanair nebo Wizz) nebo stačí normálně pdf viewer co mám v telefonu. Jako selský rozum mi říká, že by appka neměla být potřeba, ale s tím, jaký jsou nízkonákladovky kurvy (a zvlášť Ryanair) tak by mě vůbec nepřekvapilo kdyby v tom byl nějaký zádrhel.

0 Citovat

No já třeba u AirAsia byl donucen ukázat letenku přímo v aplikaci, samotný QR kód skrze Wallet jim nestačil.

V evropských končinách jsem tohle nezažil.

0 Citovat

ja si to vzdy v appke printscreenujem a potom poslem ostatnym ako backup

0 Citovat

U Ryanairu jsem zatím vždy (4x) pořídil jen se snímkem obrazovky z aplikace (respektive můj spolucestující). To stejný u Air Asia, Nok Air i Lion Air a Wizz Air a vlastně vždycky ... Ale třeba jsem měl jenom štěstí na lidi :)

0 Citovat

takže přesně jak jsem si myslel :D ale chápu, je potřeba nahnat počet stažení aplikace...

0 Citovat

skusal niekto v poslednej dobe u Wizzairu ukazat boarding pass (PDF, nie mobilny), z mobilu alebo laptopu? pytam sa kvoli rannemu odletu a zufalemu nedostatku copy centier v greckej dedine :)

pre upresnenie - v HER mobilny boarding pass nefunguje, recepciu na ubytku nemam a lokalne turisticke offices nemaju tlaciarne (bez prdele).

0 Citovat

na letišti by to taky mělo jít vytisknout, když přijdeš o chvíli dřív...

0 Citovat

mas namysli nejaku konkretnu printing sluzbu na letisku, alebo Wizzi check-in?

0 Citovat

Mně to ve Valencii nechtělo pustit zkrze ten skener letenek.

0 Citovat

snad někde na informacích nebo stánku letecké společnosti, ale asi i na check-inu - předpokládám, že by to nechápali jako zpoplatněný check-in na letišti

0 Citovat

zrovna u Wizzu ocakavam, ze mi za to nasolia 30eur ako za checkin na letisti .. 

0