Zdravím,snad nebudu vypadat moc hloupě, ale jsem v létání nováčkem. Snažím se všude možně zjistit, co se dá, ale stále mi nejsou jasné určité věci. Budu moc ráda, pokud mi někdo odpovíte, určitě to moc pomůže. Snad jsem nevybrala špatnou kategorii, nebyla jsem si jistá, kam to dát.. :/1) Letím já (17 let) a kamarádka (18 let). Zarezervovala jsem letenky pro dva dospělé, jelikož tak nějak počítám s tím (autobusy a ostatně všude), že od 15 let se tak beru. Teď mi ale vrtá hlavou, zda-li to nebude problém. Je tady totiž kategorie ,,mládežník'', která splňuje náš věk. A ,,dospělý" je od 24 let. Nikde to zde nemůžu najít, tak se omlouvám, pokud jsem to pouze přehlédla.2) Pokud by se zde našel někdo, kdo by věděl i odpověď na tuto otázku, budu neskonale vděčná. Je mi 17 let a cestuji bez rodiče ale v doprovodu zletilého. Podle toho, co jsem zatím našla by to neměl být problém (letíme s China Eastern), ale nejsem si stoprocentně jistá a mám trochu strach. Stačilo by v tomto případě potvrzení od rodiče o vycestování dítěte?3) Tato otázka je asi pouze pro někoho, kdo již v Japonsku byl. V letadle prý dostanu imigrační dotazník - co tento dotazník obsahuje? Také jsem se dočetla, že po příletu mě musí prověřit imigrační policie (otisky prstů, zpáteční letenka, doložení o ubytování), je to hned na letišti? Nebo se po příletu musím někde dostavit?Mockrát děkuji, pokud mi někdo na tyto dotazy odpovíte. .

Nezletilý - můžu zakoupit letenku pro dospělého? +Dotazy ohledně Japonska

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

12 reakcí

Zdravím,

snad nebudu vypadat moc hloupě, ale jsem v létání nováčkem. Snažím se všude možně zjistit, co se dá, ale stále mi nejsou jasné určité věci. Budu moc ráda, pokud mi někdo odpovíte, určitě to moc pomůže. Snad jsem nevybrala špatnou kategorii, nebyla jsem si jistá, kam to dát.. :/

1) Letím já (17 let) a kamarádka (18 let). Zarezervovala jsem letenky pro dva dospělé, jelikož tak nějak počítám s tím (autobusy a ostatně všude), že od 15 let se tak beru. Teď mi ale vrtá hlavou, zda-li to nebude problém. Je tady totiž kategorie ,,mládežník'', která splňuje náš věk. A ,,dospělý" je od 24 let. Nikde to zde nemůžu najít, tak se omlouvám, pokud jsem to pouze přehlédla.

2) Pokud by se zde našel někdo, kdo by věděl i odpověď na tuto otázku, budu neskonale vděčná. Je mi 17 let a cestuji bez rodiče ale v doprovodu zletilého. Podle toho, co jsem zatím našla by to neměl být problém (letíme s China Eastern), ale nejsem si stoprocentně jistá a mám trochu strach. Stačilo by v tomto případě potvrzení od rodiče o vycestování dítěte?

3) Tato otázka je asi pouze pro někoho, kdo již v Japonsku byl. V letadle prý dostanu imigrační dotazník - co tento dotazník obsahuje? Také jsem se dočetla, že po příletu mě musí prověřit imigrační policie (otisky prstů, zpáteční letenka, doložení o ubytování), je to hned na letišti? Nebo se po příletu musím někde dostavit?

Mockrát děkuji, pokud mi někdo na tyto dotazy odpovíte.

0

odpověď na otázku č. 3:

Imigrační dotazník vypadá takto (možná může být aktuálnější, ale základ bude stejný):

http://www.customs.go.jp/kaisei/...5360-B.pdf

Pohovor s imigračním úředníkem probíhá přímo na letišti. Myslím, že nás se tehdy neptali vůbec na nic. Ale jak píšeš, mohou se ptát na zpáteční letenku, kde jste ubytovaní, kolik s sebou vezete peněz, jaké je vaše povolání, proč do Japonska jedete a zda tam někoho znáte atd.

0 Citovat

Obecně platí, že osoba 13 let a více cestuje letadlem sama bez doprovodu. Do 12 let včetně je nutný doprovod. Takže z tohoto plyne, že žádný problém nenastane, zejména pokud ti je už 17.

Tarif mládežník bývá často zrádný, pokud už má nějaké výhody, tak jsou to spíše věci ohledně flexibility, ale ceny je vždy vyšší. Doporučuji proto minimálně porovnat i variantu s dospělým, která se v 99 % vyplatí více.

Imigrační v Japonsku je naprosto v pohodě, obvyklé otázky všude ve světě:

– proč sem jedeš (holiday)

– jak dlouho tu budeš

– kde budeš bydlet

0 Citovat

Byl jsem v Japonsku 6x a nevzpomínám si, že by se mě imigrační vůbec kdy na něco ptali. Asi jim stačil řádně vyplněný dotazník. :)

0 Citovat

Moc děkuji za odpovědi. Ještě bych se chtěla zeptat, jestli nevíte, jak dlouho trvá vystavení Japan rail passu.

0 Citovat

https://www.cestujlevne.com/disk...-rail-pass

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

https://www.cestujlevne.com/disk...-rail-pass

Tam to všechno je. :) Kupoval jsem 2x na https://www.japan-rail-pass.com/ a lze tam pořídit i datová SIM, vřele doporučuji.

0 Citovat

J0x"][citace="Petr76 napsal(a):

https://www.cestujlevne.com/disk...-rail-pass

Tam to všechno je. :) Kupoval jsem 2x na https://www.japan-rail-pass.com/ a lze tam pořídit i datová SIM, vřele doporučuji.[/citace]

Přišel vám tedy za týden?

0 Citovat

V pátek ráno jsem objednal, v úterý dopoledne jsem ho měl v ruce.

0 Citovat

Imigrační úradníci sa nikoho z nás (6 kusov) vôbec nič nepýtali. Japan rail pass mi prišiel neskutočne rýchlo, až som tomu neveril :)) Objednával som v utorok o 16:30 a vo štvrtok o 8:30 mi zvonil kuriér.

Ak ho náhodou nebudete potrebovať na cestu z letiska, odporúčam ho vymeniť na nejakej "bočnej stanici" - na letisku bolo v čase nášho príletu cca 15 ľudí v rade a vydanie každého jedného trvá dosť dlho (hlavne kvôli kope hlúpych otázok od cudzincov - ide z letiska Shinkanzen? Platí to aj na metro? A na autobusy? A na letenky? A na bicykle? Nozomi? Čo to je? :O). Na Ueno v Tokyu tam nebol absolútne nikto a boli sme vybavení hneď.

0 Citovat

Z Narity se vyplatí Keisei Skyliner a vzhledem k ceně je škoda jezdit po Tokiu na JR Pass.

0 Citovat

Nejlevnější je Kaisei Limited Express na Ueno za 1030 JPY, jede to sice celou věcnost, ale je to za pakatel ;-)

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Z Narity se vyplatí Keisei Skyliner a vzhledem k ceně je škoda jezdit po Tokiu na JR Pass.

Loni jsme jezdili po Tokiu metrem a trochu jsem litoval, že jsme radši nekoupili http://www.jreast.co.jp/e/pass/t...pass.html. Pořád jsme přestupovali a zdálo se mi, že vlakem by to bylo rychlejší (jenom pro cestu k Sensódži se Yamanote line moc nehodí).

0
12 reakcí