Máte někdo tip? V lednu mívám celý měsíc volno a říkám si, že bych si někam zaletěl odpočionout za teplem. Nemusí být pařáky, stačí 20 °C. Ideální Evropa, nebo něco poblíž. Díky za případné rady a tipy. .

Kam v lednu za teplem?

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

11 reakcí

Máte někdo tip? V lednu mívám celý měsíc volno a říkám si, že bych si někam zaletěl odpočionout za teplem. Nemusí být pařáky, stačí 20 °C. Ideální Evropa, nebo něco poblíž. Díky za případné rady a tipy.

0

V lednu Kanáry, Azory, Madeira, možná Kypr, Egypt a Tunisko. Vybavuji si jak letos v lednu na chvíli zapadala sněhem i Kréta a Turecko. Když dál, tak JV Asie nebo Karibik.

0 Citovat

Díky, a kde z těch jmenovaných nejmíň prší?

0 Citovat

Z exotiky se můžu podepsat pod mnou zmíněnou JV Asii (s výjimkou severního Vietnamu a Indonésie, kde je opačně monzun) a Karibiku. Tam je to top sezóna. Teploty do 30°C a téměř bez deště. U evropských destinací takový přehled nemám. Snad poradí ostatní.

0 Citovat

Napadá mně ještě Sardinie, taky tam může být příjemně..

0 Citovat

Egypt na jihu bude v pohodě, leden je ideální doba na projetí lokalit jako Luxor/Karnak-Asuán a nějaké to koupání. Pršet tam určitě nebude. Na Sinaj bych nejezdil, tam v zimě hodně fouká a byť je moře docela teplé, tak je venku pocitově zima, v horách okolo sv. Kateřiny v noci tam teploty klesají k nule a občas sněží.

Pokud jde spíš o sucho než teplo, tak z blízkých destinací se nabízí Kanáry nebo Maroko, případně Madeira. Azory jsou v zimě hodně deštivé. Další destinace dle rozpočtu - Karibik je v lednu úžasný, ale dvakrát dražší než mimo sezonu. Asie bude levná, teplá, ale co se týká deště bude dost bude hrát roli zvolená destinace.

0 Citovat

Izrael

0 Citovat

nebo co třeba Izrael? V lednu je tam právě kolem těch 18-22° a na cestování i koupání je tam spousty možností.

0 Citovat

presne, ked nechce nejake vysoke teploty, tak by som kupil Eilat/Ovda - vzdy sa da nieco najst do 70-80 euro a vyvalil sa v Tabe v nejakom 4/5* hoteli za 20 euro osoba na noc :D

0 Citovat

Prakticky kterykoliv s Kanaraskych ostrovu , nejtepleji bude asi na Fuerteventure , ktera je ale hlavne na koupani (jih oblast Jandia ) , dale pak Lanzarote (Puerto Carmen ), tam je spousta dalsich aktivit a druhe nejpeknejsi koupani, z Kanaru , pak Tenerife (treky ) no a nakonec Gran Canaria ,(bary, Maspalomas ),

V zime je obtiznejsi pristup lodi na dalsi 3 tedy na La Gomeru El Hiero a La Palmu na te jsme byli letos ( Los Cancajos )a je tam pomerne dobre spojeni s EasyJet Da se samozrejme preletat mezi ostrov s Binter Canaries .

Pak by se daly Kapverdy ( i s Kanaru s Binter- Sal) jde i Madeira, nebo Porto Santo, da se to spojit , stejne se da spojit Lanzarote a Fuerteventura (kratky trajekt s Playa Blanca)

Kousek dal by sel Oman let do Dubaje a pak treba busem do Omanu ( Muscat )

Pri stesti mozna Kypr v prosinci jsme se jeste koupali ovsem leden uz je risk asi

0 Citovat

Volil bych Dubai. 6 hodin neni tak dlouho a letenky byvaji levne. Letos v lednu pod 5000. Cca 24 stupnu a slunicko.

0 Citovat

Tak Dubai je zajimave misto, ale delsi dobu bych tam nebyl, to pak radeji pujcit auto a projet ten Oman , my jsme si pujcili auto az v Muscatu pres hotel , nechteli depozit, ani mezinarodni ridicak, ani zadnou platbu dopredu, zaplatili jsme az pri vraceni auta v hotovosti ,jeste jseme si ho o den telefonicky prodlouzili

Jinak ovsem je to bezalkoholova dovca , pokud nechce clovek dat za pivo 250 Kc

Na Kanarech prece jen fajn spanelska muzika , lahev vina a teplo , stejne je k tem 19- 22 v noci treba 16 a more 17-19 , ale chytli jsme i vzdych 24-25 a more 20-21, Jasne v Omanu bylo 28-29 v prosinci a na zacatku ledna more 24-26 ,ale proste se to neda srovnavat kazde ma sve

0
11 reakcí