Dobrý den! Na Vánoce jsem koupila pro sebe a dašlí lidi letenku od Etihad z Budapešti na jih Indie, s přestupy v Berlíně a Abu Dhabi, nazpět to stejné. Dnes mi došla zpráva, že v obou směrech se lety mezi Abu Dhabi a Berlínem ruší, místo toho se letí z/do Düsseldorfu, ale připojové lety se zatím nezměnily. Přímo na Etihad jsem se dovolat nemohla, ale kupovala jsem přes SA, tak jsem se spojila s nimi. Řekli mi, že se to nyní řeší a během dvou dnů mi pošlou náhradní itinerář, zrušit letenky prý mohu jen, když by se doba letu prodloužila o 8 hodin. Mám nyní strach, že se celý itinerář opravdu překope v náš neprospěch, ale ceny letenek ostatních společností v tu chvíli vyrostou, protože jde o období okolo Vánoc a všichni, komu zruší Etihad let, budou chtít také vracet peníze a přebookovávat. Nevyznáte se prosím někdo v této problematice a nevíte, jestli nemám na vrácení peněz nárok rovnou?Předem moc děkuji! .

Etihad - rušení části letů - jaké mám možnosti?

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

3 reakce

Dobrý den!

Na Vánoce jsem koupila pro sebe a dašlí lidi letenku od Etihad z Budapešti na jih Indie, s přestupy v Berlíně a Abu Dhabi, nazpět to stejné. Dnes mi došla zpráva, že v obou směrech se lety mezi Abu Dhabi a Berlínem ruší, místo toho se letí z/do Düsseldorfu, ale připojové lety se zatím nezměnily. Přímo na Etihad jsem se dovolat nemohla, ale kupovala jsem přes SA, tak jsem se spojila s nimi. Řekli mi, že se to nyní řeší a během dvou dnů mi pošlou náhradní itinerář, zrušit letenky prý mohu jen, když by se doba letu prodloužila o 8 hodin. Mám nyní strach, že se celý itinerář opravdu překope v náš neprospěch, ale ceny letenek ostatních společností v tu chvíli vyrostou, protože jde o období okolo Vánoc a všichni, komu zruší Etihad let, budou chtít také vracet peníze a přebookovávat. Nevyznáte se prosím někdo v této problematice a nevíte, jestli nemám na vrácení peněz nárok rovnou?

Předem moc děkuji!

0

Ideální bude se domluvit s SA, ať ti změní komplet itinerář se začátkem z DUS. Jde o problémy s Air Berlin, které v té době asi už létat nebudou.

Jinak je to vesměs na tobě, zda budeš akceptovat aerolinkou navrhnutý nový itinerář.

0 Citovat

Storno pouze při změně itineráře nad 8 hodin? To je nápad EY nebo výmysl Jančurových nevolníků?

0 Citovat

Ok, to jsem potřebovala slyšet :) Moc děkuji!!! Problémy s AirBerlin mi nějak unikly...

0
3 reakce