ZdravímVčera jsme měli odletět z Milana(bergamo) ale nás let byl uplne zrušen,dostali jsme hotel a dneska letime nazpátek večer z Benátek.Tak se chci zeptat jestli je nějaká možnost dostat od této společnosti odškodnění?popripade jestli mate někdo nějaké zkušenosti s tím wizzshitem:D děkuji  .

Wizzair

Založil ve fóru Letecké společnosti

vies, co, skus im napisat na facebook, tam rychlesjie odpisu

0 Citovat

To je zvláštní, museli to změnit někdy teď, protože my jsme si udělali check-in normálně na webu minulý týden, akorát jsme potom museli stejně na tu jejich check-in přepážku. Asi nejlépe udělat screen a přijít s tím pro jistotu.

0 Citovat

V SKP musis ist vzdy na prepazku, a kontroluju velkost batoziny, zatial moja skusenot 4x SKP - BTS tohto roku a vzdy online checkin na oba smery.

Prave som si pozeral let co mam na November a na let zo SKP pise:

" Online check-in: Check-in will open in 10 day(s)

Please note that online check-in times have changed."

0 Citovat

Minulý rok v prosinci i letos v květnu na let Skopje-Norimberk taky nešel udělat online check in a muselo se na přepážku. Čili možná je to o tom do jaký destinace se letí, pak by to vysvětlovalo proč do BTS online check in jde a do NUE nejde. Něco podobného je i v Dubaji, kde do Budapešti online check in nejde, ale třeba do Sofie jde.

0 Citovat

Vidím, že se morésy s rozsazováním lidí po letadle nevyhýbají ani Wizzu :-(


ktw-cgn.png

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Vidím, že se morésy s rozsazováním lidí po letadle nevyhýbají ani Wizzu :-(

Přesně tak, a prča taky je, že jakmile už ti přidělí místa a ty se pak rozhodneš toho spolucestujícího za poplatek zkusit přesadit někam vedle sebe, tak máš na výběr už leda emergency východy nebo první řady. Běžné místo už po checkinu koupit nelze.

0 Citovat

ja ted udelal check-in na let z Islandu a sedime u sebe.

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Vidím, že se morésy s rozsazováním lidí po letadle nevyhýbají ani Wizzu :-(

JJ :-( 14 dní zpátky na letu z Bari do Katowic nás to posadilo taky každého jinam, ale dělal jsem check-in cca 24 hodin před odletem a letadlo už bylo dost plné.

Před pár dny jsem dělal další checkin a nyní sedíme u sebe.

0 Citovat

Nepsali to někde náhodou někde? si myslím, že jsem to někde viděl u nějaké zprávy s check-inem, jak je " nový " teď.

0 Citovat

Neletěl někdo včera s WizzAir? Letěl jsem Eindhoven - Katowice a po nástupu do letadla nám kapitán řekl, že v současné době není možné letět přiděleným slotem nad Německem a že čeká na přidělení nového, s předpokládaným startem za 2 hodiny. Po půl hoďce zase říkal, že jim spadl navigační systém a že je tím postiženo cca 30 jejich letadel - je fakt, že na letišti stálo víc jejich letadel, které už měly odstartovat. Start byl za další hoďku s vysvětlením, že obdrželi nějakou default cestu nebo něco podobného a že je to v této situaci standartní postup.

Jen by mě zajímalo co se vlastně dělo, jestli se o tom dá něco zjistit. Jako laik jsem tomu totiž moc nerozumněl. :-)

0 Citovat

Já včera letěl MRS-VIE s Voloteou (17.00) a kapitán říkal, že hodina a půl zpoždění, protože nad Německem vypadl radarový systém nebo co. Takže jsme taky čekali na přidělení nového slotu. Přišlo mi to divný, protože náš let vůbec přes Německo nelítá. Ale v ŘLP se prd vyznám. Přílet do VIE nakonec se sekerou hodina deset. Co jsem se tak zběžně díval na FR24, tak např. podobný let NCE-VIE s Germanwings letěl v 17hod načas.

0 Citovat

Na leden mám koupeno BTS-SOF - věříte že tu linku W6 nezruší a riskli byste dokoupení přípoje už teď?

0 Citovat

Dobry den, Chci se zeptat zda nekdo nevite jak je to s pridelovanim sedadel u wizz... kdyz mate dva lidi v jedne rezervaci automaticky vas to pri checkinu na webu hodi vedle sebe kdyz jinak nevyberete sedadla. jen by me zajimalo jestli nekdo nevi jak je to kdyz si koupi jeden ze 2 lidi v rezervaci sedadlo tu nejlevnejsi cast letadla tak hodi to automaticky toho druheho vedle nej? mate nekdo prosim zkusenost?

0 Citovat

Ahojte, mam takuto otazku , k tym co uz riesili kompenzacie, moj let W6-2428 on 9 Oct KEF - BUD mal meskanie 3h 21min, mal by som mat narok na 400€

Cez Wizz claim mam odpoved od Wizz: flight W6-2428 on 9 Oct KEF-BUD was caused by unforeseen circumstances affiliated with an air traffic management decision. No compensation is due under the European Regulation 261/2004 Article 6 Par.1 Point (a), nor Article 7 Par.1 Point (a) due to the following statements: a vypisane (14) a (15)

Predpokladam ze Lietadlo z BUD - KEF w62427 , ktore nas malo brat z KEF bolo presmerovane do SVG co sposobilo meskanie, toto som nasiel v https://www.flightradar24.com/da...hts/w62427

Je nejaka moznost ziskat tu kompenzaciu?

0 Citovat

toto s nimi riesim uz rok... lietadlo, ktore nas malo prist zobrat malo technicku poruchu, tak musel poslat ine. No a tiez sa vyhovaraju. Osobne si myslim, ze tebe moze byt jedno, ze na tom predchadzajucom lete sa nieco stalo a ze nemaju v KEF pripravene nahradne lietadlo pre taketo pripady (ano, je to blbost, ale teba ako cestujcueho to nema co zaujimat, ich rotacie). Z mojho pohladu mas narok na kompenzaciu.

0 Citovat

@Zbyna: Když máš dva lidi v jedný rezervaci a nevybereš si sedadla, tak tě to podle všeho může automaticky rozhodit - nebudete sedět spolu. Aspoň to tak chápu z mailu co mi wizz poslal. Letíme o víkendu do Eindhovenu a 800 - 2200 za sedadla fakt nehodlám dát. Takže vyzkouším co s náma provedou.

0 Citovat

@tonic Dikes za info, tiez mam podobny nazor, a rok natahuju uff. ved budem informovat ak sa nieco pohne

0 Citovat

Tady bych řekl, že mezi tonicovým a Tvým případem je zásadní rozdíl. V případě technické poruchy nárok na komepenzaci máš, nicméně v případě ATC management decision to není vina aerolinky a na kompenzaci nárok není - pokud tedy to je skutečný důvod.

0 Citovat

@eremi - skor si myslim, ze preco by ma mala zaujimat ATC decision na nejakom predchadzajucom lete? Ako je to diskutabilne, lebo je mi jasne, ze ATC, pocasie, sopky su vynate z kompenzacie, ale vzdy som myslel, ze ak sa priamo tykaju tvojho letu. To, ze napr. strajkuju dispeceri vo Francuzsku ma nemusi predsa zaujimat, ak letim z Prahy do Aten. Nech si pozicaju trebars vladny special, ale ja som svojich 9,99euro zaplatil a chcem letiet nacas! :D

0 Citovat

Tak pokud letadlo na letu z BUD do KEF bylo diverted kvůli ATC decision, tak co s tím má ta aerolinka dělat - to určitě není v jejich moci - v případě misog se jednalo o let KEF - BUD, takže z logiky věci se tam asi to letadlo prostě nemohlo dostat kvůli vlivu, který není v moci aerolinky.

Něco jiného je to, co zmiňuješ ty, že se jim třeba pokazí letadlo, kterým jsi měl letět a zpoždění kvůli čemukoliv má náhradní letadlo, který posílají - zajímá Tě jen ta prvotní příčina problému - tedy věc v moci aerolinky, což asi bude Tvůj případ, ne?

0 Citovat

@eremi: no to suhlasim ze nemali tam ako dostat lietadlo, ale myslim, mna ako platiaceho zakaznika zaujima moj let, nie ten co je pred, mna zaujima moj prilet, a priamo moj let nebol presmerovany z rozhodnutia ATC , cize teoreticky ma nezaujima co bolo pred, cize ze tam Wizz nema zalozne lietadlo nieje moj problem, ale niesom pravnik, preto som zvadavy na nazor ludi co to riesia, pripadne riesili. A pripadne ako argumentovat pre refund, aby bol uspesny, ak je to mozne :)

Nejaky iny Wizz let (myslim niekam do PL) tam bol a odletel nacas, pocas nasho cakania.

0 Citovat

no vsak cele to je take nejasne... este aj ta technicka zavada nie je vzdy vyhra, ako v mojom pripade :D

lebo kvoli technickej zavade predchadzajuceho letu, ktora bola nepredvidatelna (to by bolo smutne, keby cakali technicku zavadu), tak museli upravit AIR TRAFFIC MANAGEMENT DECISION (to asi aby ma zmylili s ATC decision) a teda nemam narok na kompenzaciu :D

0 Citovat

To by ste chceli aby aerolinka mala na kazdom letisku ktore obsluhuje nahradne lietadlo pre taketo pripady? Naviac iba s jednym spare by si asi uplne nevystacila, pokial im niekde lieta viacero spojov v kratkom casovom useku a ATC sa rozhodne z nejakeho dovodu divertovat. Pokial to fakt bolo rozhodnutie "vyssej moci", ktore aerolinka nema ako ovplyvnit, tak by som kompenzacie necakal

0 Citovat

@kubinho, nie je mozne mat back up pre kazdy let, jasne to vsetci chapu, ale ak sa rozhodnutie tyka predchadzajuceho letu, co si myslim ze bol dovod, tak ja za to nemozem, moj let v tomto pripadne trval tolko kolko mal, ale prisiel som do ciela o viac ako 3h neskor, cize mal by som mat narok, alebo sa pletiem az tak velmi ?

0 Citovat

Ono by chtělo vědět, co byl důvod toho divertu toho předchozího letu, zkusi si to zjistit.

0