Nevíte někdo z jakého důvodu není lowcost dopravci (mimo Norwegian) obsluhován sever Evropy? Myslím, že v letní sezóně jsou místa a přilehlé oblasti, jako je například Bodo, Tromso nebo Narvik natolik populární, že by o cestující jistě nebyla nouze. V zimě by zase připadal v úvahu sever Finska. .

Severní Evropa

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Nevíte někdo z jakého důvodu není lowcost dopravci (mimo Norwegian) obsluhován sever Evropy? Myslím, že v letní sezóně jsou místa a přilehlé oblasti, jako je například Bodo, Tromso nebo Narvik natolik populární, že by o cestující jistě nebyla nouze. V zimě by zase připadal v úvahu sever Finska.

0

Tiež som nad tým rozmýšľal či naozaj nie je žiadne dopyt alebo je za tým niečo iné. Bratislava nemá žiadne spojenie na sever ._.

0 Citovat

Nejspíš jde o to, že poptávka po letech na sever je natolik sezonní, že se zatím samostatné linky nevyplatí. Tam nahoře není v létě turistika zdaleka tak masová jako dole u moře, takže aerolinky radši pošlou letadla do Řecka, Španělska, Itálie...

Linky ze severu nemají oporu v pravidelných cestovatelích. Vlastně jediné letiště v Evropě, které má velmi slušné spojení s více destinacemi v Norsku (Alesund, Bergen, Haugesund, Kristiansand, Molde, Tromso, Turku) , je Gdaňsk. Tam je ale pravidelná celoroční poptávka.

0 Citovat

Spíš jsem myslel, jestli za tím nejsou nejsou nějaké vysoké letištní poplatky ze strany Norska. Z laického pohledu by podle mě vydělali více, než třeba do Itálie, kde je velká konkurence. V sezóně bych se nebál, že by lety nebyly plné. Ale je možné, že to bude podobné jako u bývalé Jugoslávie, kam také prakticky nic nelétá, přitom je sezónní poptávka obrovská.

Jinak díky za tip Gdansk - Tromso. Na první pohled to vypadá celkem použitelně. Časy odletů jsou docela pěkné a cesta nočním vlakem do Gdansku je celkem levná a pohodná, navíc zbyde dost času na prohlídku Gdansku, přitom nebude potřeba více dovolené, než při cestě s Norwegian s přestupem v Oslu.

0 Citovat

hej, jedine Poliaci drzia ten sever Europy nad vodou. Ale ti tam idu najma z pracovnych dovodov.

A keby som bol zamestnany Nor, tak myslim, ze cena letenky vramci Europy by mi bola fuk :D

0
4 reakce