Ahoj, nejsem úplně nejzběhlejší ze zběhlých proto bych se rád optal..Kupuju pro máti letenku z Vídně do Vancouveru na přelom dubna/května. Našel jsem si letenku s vyhovujícím termínem. Letí se s airfrance přes Paříž do Seattlu, pak se pokračuje do Vancouveru s Alaska airlines. Čekací doba je 3 hodiny v Paříži a 3 hodiny v Seattlu s tim, že se mění letecká společnost.Otázka zní: Jaká je šance, že by moje mamka např. pro zpoždění transatlantického letu zůstala trčet v Seattlu a případně jak dlouho ?? :D Kdybych letěl já, asi bych to za tu supr cenu letenky prubnul, a s případnou komplikací počítal, ale tím, že letí někdo jinej, kdo úplně nehovoří dobře anglicky, zvažuju případné pro a hlavně proti týhle supr akce.Ještě se doptám, nikdy jsem s airfrance neletěl, tak se chci zeptat na obsluhu a možnost stravování na palubě, ale předpokládám, že když je to let přes atlantik, tak pasažéry asi na pytlíku s burákama nedržej a že podávaj normální jídlo.. :-)Díky moc, za jakoukoliv cenou radu. .

Z Vídně do Vancouveru - případné komplikace

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

6 reakcí

Ahoj, nejsem úplně nejzběhlejší ze zběhlých proto bych se rád optal..

Kupuju pro máti letenku z Vídně do Vancouveru na přelom dubna/května. Našel jsem si letenku s vyhovujícím termínem. Letí se s airfrance přes Paříž do Seattlu, pak se pokračuje do Vancouveru s Alaska airlines. Čekací doba je 3 hodiny v Paříži a 3 hodiny v Seattlu s tim, že se mění letecká společnost.

Otázka zní: Jaká je šance, že by moje mamka např. pro zpoždění transatlantického letu zůstala trčet v Seattlu a případně jak dlouho ?? :D Kdybych letěl já, asi bych to za tu supr cenu letenky prubnul, a s případnou komplikací počítal, ale tím, že letí někdo jinej, kdo úplně nehovoří dobře anglicky, zvažuju případné pro a hlavně proti týhle supr akce.

Ještě se doptám, nikdy jsem s airfrance neletěl, tak se chci zeptat na obsluhu a možnost stravování na palubě, ale předpokládám, že když je to let přes atlantik, tak pasažéry asi na pytlíku s burákama nedržej a že podávaj normální jídlo.. :-)

Díky moc, za jakoukoliv cenou radu.

0

Pokud je to možné, vyhnul bych se Air France a CDG jako čert kříži.

3 hodiny v SEA je až až. Nebo ty chceš aby tam zůstala? Tvůj dotaz tak trochu v tom smyslu vyznívá...

Na palubě dostane normální letadlové jídlo. Ale to je to poslední, čím bych se u AF trápil.

0 Citovat

"Vyhnout se za každou cenu CDG" je pěkná věc, ale pokud stojí letenka s AF 10 tisíc a s ostatním dvojnásobek... :D Navíc CDG už dávno není taková noční můra jako kdysi. Tedy aspoň při přestupu realizovaném mezi terminály 2E-2F, což je u AF vždy.

0 Citovat

Díky moc za Vaše postřehy !

0 Citovat

jedina rada - bud dobry syn a kup mamke letenku s jednym prestupom (napr PRG-AMS-YVR).

s tvojim routingom si bude musiet vybavovat ESTA, bude musiet prechadzat US imigracnym a bude si musiet, ako je pri prvom prestupe v USA standardom, vyzdvihnut a znova checknut batozinu. tomu vsetkemu sa da vyhnut.

0 Citovat

CDG je stále stejný mrdník jako byl, stále stejně arogantní personál, stále stejně chaotická orientace a hlavně: stále stejně časté, zběsilé stávky libovolných složek pozemního nebo palubního personálu. To se nezměnilo ani v nejmenším a právě proto bych se CDG vyhnul.

Pro příklad netřeba chodit daleko. Stávkovalo se v září a Vánocích se bude stávkovat zase: https://www.connexionfrance.com/...mas-strike

To jsou jen piloti. Mezitím určitě ještě stávkovali všichni od hajzlbáb po řídící letového provozu. Každý minimálně dvakrát.

Kultura bezpečnosti AF je taky zajímavá.

0 Citovat

ATC tam stávkovalo asi 6x od Září....

0
6 reakcí