Letenky Cancún, Mexiko

Založil před 13 lety David Eiselt ve fóru Tipy na levné letenky

Jaké informace tě matou? Kvůli Německu jsem musel mít test, protože mám jen 1dávkový Janssen, ale s 2 dávkami do 270 dní by neměl být problém. Kontrola testu / očkování byla cestou zpět v únoru jen na check-inu v Mexico City. V Madridu a Berlíně už nic.

0 Citovat

Ahoj,

letíme v květnu. Máme Basic Economy, tedy jen s Carry on luggage. Mám několik dotazů - především na ty, co už s Iberiíí letěli.

Nejprve pozadí:

Berlín-Madrid (Iberia), Madrid-Mexico City (Iberia), Mexico City-Cancún (AeroMexico) a nazpět obráceně...

Abychom nemuseli kupovat na každou část letu checked in luggage (u části s AeroMexico to ani nelze), musíme si velký odbavený kufr koupit na letišti v Berlíně.

Můj dotaz zní:

Je možné na letišti koupit odbavené zavazadlo na CELOU CESTU, tedy i na část operovanou AeroMexicem? A jaká je cena? 70 EUR?

Počítáme s tím, že v Mexico City si budeme muset v rámci imigračních procesů kufr vyzvednout a znovu zacheckinovat. Ale pokud se nakoupí na začátku celá cesta, tak bychom neměli platit znovu že?

To samé se pak týká i cesty nazpět, akorát tentokrát budeme kupovat u AeroMexika.

Máte někdo, kde jste letěli do Mexika s Iberií s tím zkušenost? A jak jsou aktuálně plné lety Iberie? Nemáme zakoupená místa a doufáme, že se to za měsíc nenaplní a přiřadí nás vedle sebe automaticky.

Díky!

0 Citovat

Letěli jsme stejnou trasu v únoru a lety IB byli skoro plné, ale v zádu vždy dala najít prázdná trojka. Cestou z5 jsme na trase CUN - MEX bylo letadlo plný a my byli rozsazený po celým letadle.

S tím odbaveným zavazadlem ti neporadím. Měli jsme klasický příručáky, který jsme si nechali odbavit a do letadla si vzali baťůžky.

0 Citovat

Příručák 56 x 40 x 25cm do 10 kg (a další 40cm x 30cm x 15cm) by snad mohl na Yucatán stačit, pokud si neberete vybavení na potápění nebo nevím co. Zatím stále platí, že ho odbaví zdarma na celou cestu, pokud budete chtít viz puketapu a tato diskuze: https://www.cestujlevne.com/lete...ost/iberia

Bude lepší před letem zkontrolovat, jestli má Iberia na webu stále, že to tak je: https://www.iberia.com/us/luggag...d-luggage/

V únory byly lety dost plné, když se nedalo snadno letět jinam do tepla k moři, ale v květnu bude lidí určitě míň, protože není sezóna. Pokud jedete hlavně na pláže, upozorňuju na řasy: https://www.mexicanist.com/l/can...sargassum/

V I

0 Citovat

Díky za reakci. co se týče příručáku-nepříručáku... jde o to, že zpátky budeme chtít vzít třeba nějaké věci zpět :-) Tu část s odbavením carry on jsem nenalezl.

Co se týče řas, tak koukám na IG a zatím jsem nic hrozného neviděl. 

0 Citovat

Píšou, že se to má v následujících týdnech výrazně zhoršovat a květen asi náhle lepší nebude. Na IG dají lidi spíš fotky z čerstvě uklizené pláže než před úklidem. Množství řas ve vodě záleží i na konkrétním místě viz mapky.

0 Citovat

V MEX pokud je to na jedné letence, tak není třeba jít na check in, prostě se to po vyzvednutí a celní kontrole hodí na další pás. A stejně tak pokud je to na jedné letence se kufr kupuje na celou cestu.

Co se týče řas, dokážou být od úplně v pohodě po naprosto nechutný množství ve stejný čas na různých místech a určitě bych nad nima nemával rukou předem a podíval se na mapky. A jen někde se aktivně uklízí. Jak píše Libor_S, květen nebude lepší skoro určitě, ubývat začínají až během léta ale i v říjnu dokáží někde otrávit dovolenou.

0 Citovat

Řasy jsou jak kde. Minulý týden jich před jedním hotelem bylo plno a před dalším o par set metrů dál nic. Záleží dle mne jestli má daný hotel v moři síť bránící jim vyplavení na pláž. Páč když už na pláži jsou, museli by se uklízet pernamentně - je jich tolik že jednou denně je málo.

0 Citovat

Máte tip na nějaký hotel, oblast nebo pláž, kde obvykle v prosinci nebývají řasy? Díky.

0 Citovat

My byli přelom listopad/prosinec Catalonia Playa Maroma a řas naprosté minimum. A když už něco připlulo, tak bylo rychle odklizeno.

0