Rád bych se zeptal, jestli je nějaká možnost zaprvé kompenzace (např. hotel) nebo zjistit další možnosti. Popíšu situaci - přes Cestujlevně jsme koupili letenky Skopje-Záhřeb-Dubaj-Bangkok (a zpět). Dnes mi přišla zpráva od Student agency (která prodej nejspíš zprostředkovává), že byly provedeny změny v rozpisu letů a máme potvrdit, jestli s tím souhlasíme. Konkrétně to pro nás znamená, že strávíme plus 24h v Záhřebu, tj. "uprostřed" cesty - zůstal nám totiž odlet ze Skopje do Záhřebu, ale let ze Záhřebu do Dubaje a dál do Bangkoku se posunul o 24 hodin.. Poradil by nám někdo, jaké jsou teď naše možnosti?Děkuji mnohokrát! .

Změna času odletu - Emirates

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Rád bych se zeptal, jestli je nějaká možnost zaprvé kompenzace (např. hotel) nebo zjistit další možnosti. Popíšu situaci - přes Cestujlevně jsme koupili letenky Skopje-Záhřeb-Dubaj-Bangkok (a zpět). Dnes mi přišla zpráva od Student agency (která prodej nejspíš zprostředkovává), že byly provedeny změny v rozpisu letů a máme potvrdit, jestli s tím souhlasíme. Konkrétně to pro nás znamená, že strávíme plus 24h v Záhřebu, tj. "uprostřed" cesty - zůstal nám totiž odlet ze Skopje do Záhřebu, ale let ze Záhřebu do Dubaje a dál do Bangkoku se posunul o 24 hodin.. Poradil by nám někdo, jaké jsou teď naše možnosti?

Děkuji mnohokrát!

0

Zavolal bych na Student Agency - protože ta vám letenku prodala - a sdělil jim že s navrhovanou úpravou itineráře nesouhlasíte a požadujete změnu tak abyste nemuseli čekat +24 hod v ZAG, tzn.

a) aby posunuli i odlet ze Skopje (samozřejmě za předpokladu že ještě nemáte letenky do Skopje jinak si nikterak nepomůžete tak ani tak)

b) pokud k a) nebudou svolní zvážit žádost o storno a plnou refundaci

c) smířit se se změnou a trčet den v ZAG. Že by vám hradili hotel je u nejlevnějších tarifů málo pravděpodobné, u tarifu chyběl palivový příplatek, tudíž je možné že se vám snaží cestu takto "zpříjemnit".

Současně - ještě než jim budete volat - bych se podíval kolik TEĎ stojí letenky do BKK na váš/jiný přijatelný termín z PRG nebo VIE. Třeba zjistíte, že nemusíte poskakovat tři dny po celém Balkáně kvůli úspoře pár stovek. Podle toho co najdete se rozhodněte co se (ne)akceptace změn týče

0 Citovat

A o jaké datum se jedná? V první řadě bych ověřil, jestli ten zrušený let ze Záhřebu do Dubaje, případně z Dubaje do Bangkoku na původní datum se normálně v tuto chvíli prodává. Pokud ano, není žádný důvod ke změně

0 Citovat

Tam je problém, že Croatia to nelétá každý den. Ale určitě při zrušení segmentu můžeš požadovat kompletní změnu termínu. Takže si posuň cestu na jiný termín, v závislosti s přípojem no :) Ale Záhřeb za to stojí!

0 Citovat

Ale změněn byl úsek ze Záhřebu do Dubaje a dál do Bangkoku a to Emirates létají každý den, nebo ne?

0
4 reakce