Pokud se vyprodají letenky na nějaký den u jedné letecké společnosti, je možné, že ta stejná společnosti přidá další let třeba v jinou hodinu? .

Vyprodané letenky a přidání dalšího letu

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Pokud se vyprodají letenky na nějaký den u jedné letecké společnosti, je možné, že ta stejná společnosti přidá další let třeba v jinou hodinu?

0

Je to velmi nepravděpodobné. Nějaké zásadní výkyvy se moc nedějí, letecké společnosti ze statistik znají obsazenost a podle toho mají na trasu nasazené letadlo (kdyby bývalo často vyprodané, přidají rotaci nebo dají větší letadlo). Je hrozně malá šance, že by to druhé letadlo slušně naplnili. Navíc  letadlo jen tak nečeká na letišti, zpáteční let by taky nenaplnili... takže by to nejspíše znamenalo nějaké poziční lety, což by celou tu srandu prodražilo. 

Kapacity by možná mohli navýšit, když by v místě byla nějaká veliká významná událost...

0 Citovat

Ak sa letenky dobre predávajú a hrozí vypredanie letu,  letecká spoločnosť môže výrazne zvýšiť cenu leteniek a pristúpiť k overbookingu, presunúť cestujúcich z najlacnejšími letenkami na iný let, prípadne aj s iným trasovaním, alebo na let inej spoločnosti. (Pred 4 rokmi mi to spravila jedna čínska spoločnosť. Presunula ma na iný let, hoci letenka sa stále dala kúpiť na môj pôvodný let, samozrejme za niekoľkonásobnú cenu). Nasadiť ďaľšie lietadlo je z viacerých technických príčin prakticky nemožné.

0 Citovat

Ahoj. Nenašel jsem vhodnější vlákno a nechtěl zakládat nové. Zajímá mě téma overbooked letů.

Nedávno jsem letěl segment FRA-YYC s Condorem a let byl overbooked. Postupně si na gate vyvolávali malé skupinky lidí (předpokládám podle ceny letenek vzestupně) a nabízeli let druhý den + E600,- kompenzaci. Peníze to nejsou špatné , ale my měli v Calgary navazující služby a letět jsme potřebovali. Jak to probíhá dál, když nikdo nechce přistoupit na přeložení na jiný let? Dá se aerolinkou diskutovat o výši kompenzace "Když dáte E1000,- + hotel přes noc, beru."?  Případně zvyšují nabídky sami od sebe? A co když nikoho neuloví? Pak se losuje nebo vyberou násilím psažéry s nejlevnější letenkou? Hradí v takovém případě i navazující škody? (zmeškaný další let, pokuty od půjčovny aut apod.)

P.S. s Condorem už nikdy více, jejich 767 je katastrofa sardinkózního typu.

0 Citovat

Já tohle zažila v Bruselu při návratu z NY kde jsem byla protestovat proti imperialismu, nasadili oproti plánu do PRG menší letadlo. Přišel email, že hledají dobrovolníky a nabízejí 250 EUR.

Zájemců bylo dost, další let za 4 hodiny a voucher na jídlo. Já tak byla ještě v plusu, protože letenky do NY stály 200 USD.

Každá aerolinka to má asi trochu jinak, pokud se nikdo nenajde, tak někoho určí, ale určitě nevezmou nikoho na stojáka. Platí to co musí tak jako tak (kompenzace, hotel, jídlo, dopravu). Např. kdyby mě nepustili do toho letu, měla bych nárok na 600 EUR, kdyby nepustili někoho kdo letěl jen Brusel - Praha, tak by je to stálo jen 250 EUR.

0 Citovat

muf2muf napsal(a):

Ahoj. Nenašel jsem vhodnější vlákno a nechtěl zakládat nové. Zajímá mě téma overbooked letů.

Nedávno jsem letěl segment FRA-YYC s Condorem a let byl overbooked. Postupně si na gate vyvolávali malé skupinky lidí (předpokládám podle ceny letenek vzestupně) a nabízeli let druhý den + E600,- kompenzaci. Peníze to nejsou špatné , ale my měli v Calgary navazující služby a letět jsme potřebovali. Jak to probíhá dál, když nikdo nechce přistoupit na přeložení na jiný let? Dá se aerolinkou diskutovat o výši kompenzace "Když dáte E1000,- + hotel přes noc, beru."? Případně zvyšují nabídky sami od sebe? A co když nikoho neuloví? Pak se losuje nebo vyberou násilím psažéry s nejlevnější letenkou? Hradí v takovém případě i navazující škody? (zmeškaný další let, pokuty od půjčovny aut apod.)

P.S. s Condorem už nikdy více, jejich 767 je katastrofa sardinkózního typu.

V podmienkach EU ziadna licitacia nehrozi. Ak sa nenajde dobrovolnik, tak si niekoho vyberu. A pravo EU aerolinke garantuje, ze 600€ kompenzacia je maximum. Ano, aj pre pripad overbookingu.


Myslim, ze v USA by takto lahko neobisli, tam by sa dalo vysudit viac. A preto je to tam zriedkavejsie.

0
5 reakcí