Ahoj, chtěl jsem se zeptat na jistou věc. Dnes vyšly letenky Bratislava - Burgas za cca €10 zpáteční pro jednoho. Když přidám roční dítě, cena pro něj je €50 zpáteční a ještě bez nároku na sedadlo. Můj dotaz směřuje k tomu, co by se stalo,kdybych dítěti koupil "dospělou" letenku? Může me dopravce odmítnout vzít na palubu? Díky za postřehy  .

Kojenec do letadla

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

11 reakcí

Ahoj, chtěl jsem se zeptat na jistou věc. Dnes vyšly letenky Bratislava - Burgas za cca €10 zpáteční pro jednoho. Když přidám roční dítě, cena pro něj je €50 zpáteční a ještě bez nároku na sedadlo. Můj dotaz směřuje k tomu, co by se stalo,kdybych dítěti koupil "dospělou" letenku? Může me dopravce odmítnout vzít na palubu? Díky za postřehy 

0

O jakeho dospravce se jedna?

0 Citovat

ryanair, nic ine tam za takuto cenu nelieta :)

0 Citovat

Klasicky pravidelny dopravce s tim nema problem. Low cost by take nemel byt proti.

0 Citovat

Hlavně by měl odmítnout vzít toho rodiče, kdo tam to batole tahá jen kvůli tomu, že to stojí 10 euro. Myslím,,že může odmítnou úplně klidně. Roční dítě na sedadle sedět nesmí.

0 Citovat

Než se takto ptát a spoléhat se na odpovědi těch, co o tom moc neví, je lepší napsat do googlu slova Ryanair a dítě a hned 1. odkaz to popisuje jasně:

https://www.ryanair.com/cz/cs/uz...mela-vedet

0 Citovat

Neni to pravda. Jeden rodic muze letet se 2mi deti do 2 let a prave jedno z nich musi mit svoje misto v letadle! Na strankach Ryanair je napsano:

Mohu rezervovat samostatné sedadlo pro své dítě mladší 2 let?

Ano, můžete, ale pouze v případě, že použijete dětské bezpečnostní pásy AmSafe CARES nebo autosedačku schválenou pro použití v letadle s pětibodovým pásem.

https://www.ryanair.com/cz/cs/uz...dotazy#8-1


0 Citovat

Tak nevím. Alefex tady něco tlačí o dvou dětech. Copak tazatel cestuje s dvěma dětmi. Taky nevíme, jestli už batoleti byl rok nebo né, což je pokud dobře vidím dost podstatné. A hlavně nejlepeší by bylo, kdyby ten dotyčný nikam neletěl. Ale Libor to je přeborník na vyhledávání čehokoliv :) 

0 Citovat

Psal jste, ze "Roční dítě na sedadle sedět nesmí". Uvedla jsem priklad, ze v rodine mohou byt 2 infanty a pro jednoho musi byt sedadlo. Takze Vase tvrzeni neni spravne.

0 Citovat

Pridam cerstvou osobni zkusenost z letu s Ryanair (respektive Laudamotion) 2 dospělí a jedno dítě do dvou let. Řešila jsem stejný problem - letenka pro dospělého za 10e. Trochu jsem googlila a jde to. Koupite pro dite dospelou letenku, kde jako jmeno zadate infant a prijmeni comfort seat. Po te je nutne do Ryanair zavolat a nadiktovat jmeno ditete a datum narozeni. Checkin pro dite je pak nutne udelat zadarmo na letišti. Dite pak normalne mate pri pristani a vzletu na kline, jinak si muze sedet na svem sedadle. Ma ale narok pouze na jedno 5kg zavazadlo + 2 detske pomucky (kocarek, nosici krosna, autosedacka, postylka atd)

0 Citovat

Pokud brečí, doporučuji roubík, případně koňskou dávku sedativ.


0 Citovat

Standardne muze dite do 2 let sedet na kline, pokud je starsi nez 1 rok, muze v zavislosti na airolince sedet na vlastnim miste, pripadne deti do 1 roku muzou cestovat v detske autosedacce, ktera ale musi mit nejaky specialni certifikat, ktery se da vygooglit..


Dite do jednoho roku a 12kg jeste muzete v bulk head row dat do kolibky..


Zaroven vetsina civilizovanych spolecnosti (tzn. krome Travel Servisu) dava defaultne deti do dvou let na kline na sedadlo k okenku..
0
11 reakcí