Zdravím,koncem měsíce letím na necelé 3 týdny  do Číny a chtěl jsem se zeptat, jestli by měl někdo doporučení na VPN.Má význam kupovat nějakou placenou, nebo to vyjde na stejno s těmi free?Je to prý celkem nedávno, co Velký čínský firewall zase zpřísnil, tak bych byl rád hlavně za aktuální info, díky. :) .

Čína - VPN

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Zdravím,

koncem měsíce letím na necelé 3 týdny  do Číny a chtěl jsem se zeptat, jestli by měl někdo doporučení na VPN.
Má význam kupovat nějakou placenou, nebo to vyjde na stejno s těmi free?
Je to prý celkem nedávno, co Velký čínský firewall zase zpřísnil, tak bych byl rád hlavně za aktuální info, díky. :)

0

V první řadě je nutno poznamenat, že obcházení firewallu je tam nezákonné. 

0 Citovat

Já mam zkušenosti z podzima, kdy jsem používal placenou ExpressVPN. Fungovala dobře, až tedy na večery, kdy jsou obecně sítě v Číně přetížený a občas nefungují úplně dobře.

Měl jsem v záloze i pár neplacených, ale ty jsem nakonec nevyužil.

Edit:

@Michal Co jsem se dočetl před cestou, tak nezákonné je poskytování VPN, ne využívání. A nevím, jestli se teda něco změnilo.
0 Citovat

OK. Tak to je dobře pro turistiku. Každopádně v Číně pořád utahují šrouby a může se stát, že zvolené předplacené VPN přestane fungovat. 

0 Citovat

Podívej se na tohle - https://nordvpn.com/blog/vpn-for-china/

Můžeš to mít až na 6 zařízení najednou (Windows, iOS, Android), takže se můžeš s někým podělit o předplatné.

Já to zkoušel teď v Arménii/Gruzii například na O2TV, kde je omezení, že musíš "být" na území ČR, takže jsem se připojil na český server a jelo to.

Samozřejmě to pak můžeš využívat non-stop i tady v ČR, což je ten důvod proč jsem to kupoval a pak samozřejmě pro využití na veřejných wifi atp.

0 Citovat

 

Look, it is also very important to understand how you will use a VPN. If you have a smartphone with Android, take a look at this design: VPN Fritzbox Android https://ekurd.net/whats-online-c...2021-05-27

 

0 Citovat

NordVPN 2 roky s 71% slevou + dárek
https://bit.ly/34X8Mdr

0 Citovat

Zkoušeli jste NordVPN i v Číně ?  Nefungovala mi ani jednou ze tří návštěv a v jiných zemích problém neměla. Kamarád měl jinou a ta fungovala (sice jí občas trvalo se provrtat, ale fungovala ...... ale ta moje ani jeden z nekonečných pokusů nekončil úspěchem).

0 Citovat

Slevy se dají najít skoro vždycky. Třeba ExpressVPN má 12+3 měsíce zdarma https://www.expressvpn.com/coupons. V Číně ExpressVPN fungovala velmi dobře (odzkoušeno dlouhodobě) jen čas od času když bylo např. nějaké komunistické výročí apod. a cenzura přitvrdila, tak to chvíli drhlo nebo i nešlo, než VPN doladili.

0
8 reakcí