Ahoj, plánujeme letos v zimě s přítelem už podruhé Thajsko na vlastní pěst. Chtěli bychom se dostat na ostrov Koh Lipe, kam podle internetu jezdí loď z přístavu Pak Bara, otázkou je jak se dostat do přístavu? :D Někde jsem četla, že se dá jet nočním vlakem z Bangkoku a pak dojet taxíkem, ale zatím máme v plánu letět rovnou do Krabi. Koh lipe by byla druhá zastávka po Koh Jum (Koh  Pu). Z Koh Lipe bychom pokračovali na Koh Lantu, kde bychom už zůstali. Kdybyste někdo věděl jak to s tim přístavem Pak Bara je a jestli je to vůbec uskutečnitelný v tomhle pořadí, budu moc ráda za jakýkoliv rady!  .

Thajsko - jak na Koh Lipe

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Ahoj, plánujeme letos v zimě s přítelem už podruhé Thajsko na vlastní pěst. Chtěli bychom se dostat na ostrov Koh Lipe, kam podle internetu jezdí loď z přístavu Pak Bara, otázkou je jak se dostat do přístavu? :D Někde jsem četla, že se dá jet nočním vlakem z Bangkoku a pak dojet taxíkem, ale zatím máme v plánu letět rovnou do Krabi. Koh lipe by byla druhá zastávka po Koh Jum (Koh  Pu). Z Koh Lipe bychom pokračovali na Koh Lantu, kde bychom už zůstali. Kdybyste někdo věděl jak to s tim přístavem Pak Bara je a jestli je to vůbec uskutečnitelný v tomhle pořadí, budu moc ráda za jakýkoliv rady! 

0

Ahoj, samozřejmě všechno se dá... otázka je, za jakou cenu (peníze a čas). Zpátky letíte taky z Bangkoku? Pokud ano, tak není zbytečné navštěvovat poměrně odlehlý Lipe? A s tím Pak Bara mi to přijde zbytečně komplikované, na Lipe se dá jet lodí už z Krabi, resp. z Lanty, jak sama píšeš. Letěl bych z Bangkoku buď na Phuket nebo do Krabi, pak na Lantu a odsud lodí.

0 Citovat

Když přiletíte na Krabi, proč to pořadí trošku nepřeskládáte? Koh Jum -> Koh Lanta -> Koh Lipe. Přijde mi to dost rozházené v tom pořadí, jak jsi uvedla. Budete jezdit tam a zpátky. Loď z Lanty na Lipe jede snad 6 hodin. Z Lipe můžete pokračovat třeba na Langakawi, odkud se už letecky dostanete zpět do BKK. 


Nebo se to dá i v opačném pořadí. Z BKK přiletět na Langakawi -> Koh Lipe -> Koh Lanta -> Koh Jum -> Krabi -> BKK. 

0 Citovat

Presne tak, najjednoduchšie je to na koh Lipe z Langkawi / v sezóne/. Inak, pozor na čínsky nový rok, to budete VŠADE ako na Bibione

0 Citovat

Nebo můžete doletět do Hat yai a odtud transferem až na Lipe, nebo ještě stojí za to navštívit Tarutao. Jinak na Lantu je to asi 2 hodiny speedboatem ale celkem mastný, myslím že jsem platil asi 1400 THB

0 Citovat

Mají pravdu, když ti radí to vzít opačně a nejlépe zahrnout LANGKAWI ... moc hezký a levný ostrov.


Já osobně bych si už koupil speedboat. Z lanty na lipe jsme jeli klasickým ferry a pluli jsme tak snad 7 hodin a byl to fakt opruz a ztrátu takového času na dovolené jako je 5 hodin už bych si příště jo rozmyslel za ten 500kč rozdíl nebo kolik to dělalo.

0
5 reakcí