Dobrý den, chystáme se na 10 dnů do Dubaje a rádi bychom, co nejvíce využívali metro/MHD. Ale máme problém ho pochopit. Moc nevíme jestli bude výhodnější koupit si červenou kartu nebo stříbrnou a také jak se počítají ty zóny. To tu trasu někam zadávám a podle toho se to odečte nebo se to odečítá podle toho kolikrát projdu turniketem? A také jestli ej to opravdu přenosné na všechnu MHD tzn můžu jet kousek metrem a pak třeba busem? Děkuji mnohokrát za rady.Veronika .

Metro v Dubaji

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Dobrý den, chystáme se na 10 dnů do Dubaje a rádi bychom, co nejvíce využívali metro/MHD. Ale máme problém ho pochopit. Moc nevíme jestli bude výhodnější koupit si červenou kartu nebo stříbrnou a také jak se počítají ty zóny. To tu trasu někam zadávám a podle toho se to odečte nebo se to odečítá podle toho kolikrát projdu turniketem? A také jestli ej to opravdu přenosné na všechnu MHD tzn můžu jet kousek metrem a pak třeba busem? Děkuji mnohokrát za rady.

Veronika
0

My sme vždy riešili striebornou NOL.. nabijete, odpočíta samé a dobijete ľahko na každej stanici metra aj s kartou. pri tých vzdialenostiach aj tak viac ako 4-5 jázd metrom denne neurobíte a ku koncu v aj tak budete na pláži len.. 10 dní je fakt dosť :)

0 Citovat

Díky za info :)

0 Citovat

Z tohoto to není pochopitelné? S čím je nejasno? Pokusím se editovat a co nejlépe upravit :)

https://www.cestujlevne.com/pruv...aj/doprava

0 Citovat

Ano, je to přehledné, ale toto je na moc stránkách a informace se vždy v nějakém malém bodě liší. Třeba někde jsem četla, že červená není přenosná (když to použiju na bus musím už jezdit jen busem). Pak člověk neví, co si má vybrat jako pravdu. Přečetla jsem si i přímo jejich stránky a z toho jsem taky moc moudrá nebyla, tam mi přišlo, že by bylo nejlepší si koupit  týdenní jízdenku.  Vždy je lepší ta osobní zkušenost a nechat si od nich poradit.


0 Citovat

Ja mel stribrnou kartu. Jen co si pamatuji, tak karta nesla uplne vybit a muselo na ni zustat minimalne 5 dirhamu. 

0 Citovat

Zrovna v Dubaji pokud jedete ve 4 lidech, tak už vychází na stejné nebo menší peníze taxi, který stopnete normálně na ulici. Ani ve 3 lidech už není úspora taková, aby stálo za to řešit odkud a kam jezdí busy nebo jezdit na stojáka v metru. Taxi je tam podstatně levnější než v Praze.

0 Citovat

Díky za tipy :)

0 Citovat

Dobrý den,

prosím doporučíte jak se nejlépe dostat ze stanice metra Red line (ze které?) na Palm Gateway, odkud bychom rádi vlakem na Atlantis? A pak zpět. Předpokládám, že se nedá dojít pěšky např ze stanice Dubai Internet City :-)  

Jedeme ve dvou, asi nej bude taxi, ale chceme si zkusit dubajské metro :-)

Děkuji J.

0 Citovat

Ze stanice Al Khail kolem parkoviště Americké univerzity a Radisson hotelu je to na Palm Gateway cca 20 minut chůze. V tom Radissonu jsem před pár lety bydlel, takže tu cestu jsem šel osobně. Ale lepší je hledat spojení na Palm Jumeirah Tram station, která je hned vedle stanice monorailu, pokud je vaším cílem pokračovat k Atlanits (platí tam NOL karta, ale za speciální tarif).

0 Citovat

Červená linka metra je totální mačkanice....a 97% chlapi ... a to jsem měl představu o "vyhlídkovém" červeném metru po Dubaji 😆😆😆 Pokud bych jel někdy do Dubaje znova, uvažoval bych o sektoru "gold". Tam bylo prázdno.

0 Citovat

Ja nevim, ale pujcime auto, jsme 4, pojedeme se podivat i jinam, stoji to 16€/den + benzin a nejake to parkovani asi, sem tam salik. 

0
11 reakcí