Ahojte, prosim Vas, ktoru kreditku pouzivate a ake ma podla Vas vyhody voci ostatnym? Momentalne cestujem tak 5x do roka a chcel by som uz na kazdej ceste poziciavat auto. Najvyhodnejsia sa mi zda Dinerska za 59€ rocne. Pripadne ta drahsia kde su v cene aj saloniky len v pri mojom cestovani sa saloniky pravdepodobne moc nevyuziju. V kreditnych kartach od slovenskych bank nemam vobec prehlad, preto ma zaujima ci niektora banka neponuka vyhodnejsiu kreditku na cestovanie ako je Dinerska. .

Ktora kreditka na SVK?

Založil ve fóru Co se nevešlo

15 reakcí

Ahojte, prosim Vas, ktoru kreditku pouzivate a ake ma podla Vas vyhody voci ostatnym? Momentalne cestujem tak 5x do roka a chcel by som uz na kazdej ceste poziciavat auto. Najvyhodnejsia sa mi zda Dinerska za 59€ rocne. Pripadne ta drahsia kde su v cene aj saloniky len v pri mojom cestovani sa saloniky pravdepodobne moc nevyuziju. V kreditnych kartach od slovenskych bank nemam vobec prehlad, preto ma zaujima ci niektora banka neponuka vyhodnejsiu kreditku na cestovanie ako je Dinerska.

0

ja som spokojny s mkreditkou plus od mbank. 1% cashback z kazdej platby, mas v tom zdarma saloniky v Bratislave, Viedni a Prahe . Mesacne je za 3€, ak pretocis mesacne nad 150€, tak zdarma.

0 Citovat

Diners by bola fajn, keby ju akceptovali rovnako ako MC/Visa. Za mňa rovnako mBank 

0 Citovat

a co sa tyka cestovneho poistenia, riesite to separatne ci zakupujete ku kreditke?

0 Citovat

Diners je co do praktického použití (přijímání obchodníky) dost problematická a rozhodně bych ji nebral mít ji jako jedinou kreditní kartu. 

0 Citovat

ja mam cestovne ku kreditke

0 Citovat

Asi bude pre Teba najlepšia mbank. Je jedno, ktorú z troch ponúkaných si vyberieš. Ak ideš po cene, stačí Ti aj Standard. Cestovné poistenie ku kreditke spravidla postačuje. Ak máš účet vo VUB, dobrá je aj ich kreditka . Určite sa vyhni Slovenskej sporiteľni. Tá je pre cestovateľov absolútne nevhodná. Ich kreditka vo viacerých požičovniach nefunguje a výpis z účtu (bežného aj kreditného) nie sú schopní spraviť v angličtine. Diners je dobrá, ale kvôli nízkej akceptácii u obchodníkov je vhodná len ako 2. karta.

0 Citovat

Ja mam kreditku od Tatar banky, ale pre zly kurz a ine zhovadilosti tejto banky ju nepouzivam, takze od nich ruky prec. Ak dokazes pretocit mesacne viac penazi, tak u mna unicredit je bezproblemovy, ak nie, tak potom mBank, ale tusim tiez biedne kurzy.


Ja som si dal celorocne poistenie v Unione, narychlo som porovnal s kartou a  maju vyssie krytie + ako poistenec zdravotnej poistovne som mal tusim celkom dobru zlavu na to celorocne.


Kto ma zaludok moze skusit Cetelem, udajne je bez poplatku, ale podla mna v tom budu nejake haciky :)
0 Citovat

S Cetelem skúsenosť nemám, ale bude asi podobná ako Tescokarta. Tescokarta dáva za každé celé € 1 cent, vo forme poukážky do Tesca. Ale nemá internetbanking. To je jediný háčik. Používam ju na cestách, ale nie na požičanie auta.

Mne sa kurzy mbank nezdajú nejaké zlé, nevidím rozdiel, ak platím kreditkou VUB, mbank alebo Tescokartou. Neviem, kam Lacko pocestuje, ale asi bude mať na cestách väčšinu v platieb v €, takže kurz je nepodstatný. Podstatne iná situácia ohľadom kurzu je u českej mbank.

0 Citovat

Nevím jak na SK, ale Cetelem mám v ČR už rok a vše v pohodě. Dokonce ji teď využívám jako hlavní kartu na vše. V ČR je to teď Hello Bank. MC kurzy a 1% cashback na vše. 

0 Citovat

na pripadnu platbu v inej mene mam Revolut. Toto by som mal cisto na platby v Eurach a na zalohu v pozicovni aut. Vyzera to teda asi na kreditku od Mbank. Pri vydani dodatkovej karty moze salonik vyuzit aj osoba s dodatkovou kartou?
Premyslam aj nad tym ci brat Mbank standard alebo plus. V tej plus sa mi nezda ziadna vyhoda ktoru by som vedel vyuzit.(saloniky mi pridu ako rozmar, do teraz som ich nevyuzival a prezil som :D ) Pri 1% cashbacku sa mi podla mna nevrati tolko o kolko viac za tu plusku budem platit. Je tam pri tej PLUSke este nejaka rozumna vyhoda? Aj ked mesacne to je rozdiel v cene 1,5€
Nepaci sa nu ake ze to poistenie sa vztahuje len na rodinnych prislusnikov a teda priatelka by si musela riesit vlastne poistenie.

0 Citovat

Lacko napsal(a):

Premyslam aj nad tym ci brat Mbank standard alebo plus. V tej plus sa mi nezda ziadna vyhoda ktoru by som vedel vyuzit.(saloniky mi pridu ako rozmar, do teraz som ich nevyuzival a prezil som :D ) Pri 1% cashbacku sa mi podla mna nevrati tolko o kolko viac za tu plusku budem platit. Je tam pri tej PLUSke este nejaka rozumna vyhoda? Aj ked mesacne to je rozdiel v cene 1,5€

Ak uvažuješ o cashbacku, tak zrejme ňou chceš aj platiť. Pokiaľ ňou zaplatíš mesačne aspoň 150 eur, (pri standard aspoň 50 eur) tak máš v ten mesiac kartu zdarma (resp. si v pluse 1,50 eur za 1% cashback) , takže pri obrate aspoň 150 eur nemá zmysel hovoriť o rozdieli v cene medzi tymi dvomi kartami.

0 Citovat

Myslím, že už len ten salónik v Bratislave, Prahe a Viedni stojí za tie hypotetické 1,5 mesačne na viac :D inak cashback skresavaju na 10 euro mesačne max.

0 Citovat

A da sa na dodatkovu kartu vyuzit salonik? Teda ze by tak so mnou isla aj priatelka?

0 Citovat

To sme neskúšali, ale však priateľka sa zabaví aj v duty free. A áno, vo Viedni som to tak urobil : D

0 Citovat

nie si sam :D

0
15 reakcí