Zdravím,přiletěli jsme dne 6. července s Wizzair z Prahy na Luton o 4 hodiny později. Čekali jsme v Praze, než odněkud přiletí letadlo. Napsal jsem na Wizzair a ještě stále nemám odpověď ani po 30 dnech. Také jsem napsal na ClaimCloud a tam odepsali, že nemám nárok, protože předchozí rotace letadla byla zpožděna kvůli mlze. Opravdu na odškodnění není nárok kvůli tomu, že se rotace letadla zpozdila? To by takto přece mohli přenášet neustále a tvrdit, že nemám nárok, protože rotace měsíc zpět tohoto letadla se zpozdila kvůli mlze. "Na základě podkladů Vám musíme sdělit, že tato stížnost na leteckého dopravce byla vyhodnocena ve smyslu, že podezření ze spáchání přestupku dle ustanovení § 93c, odst. 3, písm. a) zákona č. 49/1997 Sb., o civilním letectví, nebylo shledáno důvodným, a proto musíme Vás případ uzavřít bez finančního odškodnění.Mimořádnou okolností byla v tomto případě omezení letového provozu na předchozí rotaci letounu na letišti v Palanga - Litva z důvodu počasí (mlha). Letadlo bylo přesměrováno na jiné letiště, což resultovalo ve zpoždění Vašeho letu. Jedná se o mimořádnou okolnost, které nemohla letecká společnost předejít či ji ovlivnit. Nárok na kompenzaci z pohledu zpoždění letu nevznikl." .

Odškodnění při zpoždění z důvodu opožděné rotace letadla

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Zdravím,

přiletěli jsme dne 6. července s Wizzair z Prahy na Luton o 4 hodiny později. Čekali jsme v Praze, než odněkud přiletí letadlo. Napsal jsem na Wizzair a ještě stále nemám odpověď ani po 30 dnech. Také jsem napsal na ClaimCloud a tam odepsali, že nemám nárok, protože předchozí rotace letadla byla zpožděna kvůli mlze. Opravdu na odškodnění není nárok kvůli tomu, že se rotace letadla zpozdila? To by takto přece mohli přenášet neustále a tvrdit, že nemám nárok, protože rotace měsíc zpět tohoto letadla se zpozdila kvůli mlze. 


"Na základě podkladů Vám musíme sdělit, že tato stížnost na leteckého dopravce byla vyhodnocena ve smyslu, že podezření ze spáchání přestupku dle ustanovení § 93c, odst. 3, písm. a) zákona č. 49/1997 Sb., o civilním letectví, nebylo shledáno důvodným, a proto musíme Vás případ uzavřít bez finančního odškodnění.


Mimořádnou okolností byla v tomto případě omezení letového provozu na předchozí rotaci letounu na letišti v Palanga - Litva z důvodu počasí (mlha). Letadlo bylo přesměrováno na jiné letiště, což resultovalo ve zpoždění Vašeho letu. Jedná se o mimořádnou okolnost, které nemohla letecká společnost předejít či ji ovlivnit. Nárok na kompenzaci z pohledu zpoždění letu nevznikl."

0

Za mlhu dopravce ale opravdu nemůže...

0 Citovat

ja som za taketo nieco dostal odskodnenie. vecer na Korfu pred odletom (rannym) kvoli hmle divertovalo lietadlo do Solunu. Rano ale pocasie uz bolo ok a to lietadlo odletelo zo Solunu niekam inam a my sme museli cakat 12 hodin na ine lietadlo. Je to taka seda zona, diskutabilne ... najma ked zle pocasie je niekde inde ako v tvojej destinacii.

0 Citovat

Taky jsem za podobný případ dostal kompenzaci. Let Vídeň - Innsbruck, přičemž letadlo bylo zpožděné z předchozí rotace do Boloni kvůli bouřce. Asi bych nediskutoval, kdyby se špatný počasí týkalo přímo té mé rotace (tedy ve výše uvedeném případě Londýn - Praha - Londýn), jinak je to otázka. 

0 Citovat

Zdravím, pokud nemůže aerolinie ovlivnit okolnosti, které způsobily zpoždění, tak na odškodné opravdu není nárok. Já jsem takhle nedostal odškodnění, když jsme asi 6 hodin čekali na letišti na Sicílii, protože se do motoru letadla dostal pták. Přitom to zpoždění být nemuselo, ale nebyl na letišti žádný odpovědný technik, takže jsme čekali, než přiletí a zkontroluje motor. Tady je sepsáno, jak je to s nárokem na náhradu https://www.etravel.cz/cestovate...ozdeny-let Všimněte si kapitoly "Kdy nárok na finanční náhradu za zpožděný let nemáte?" - píše se tam právě o nepřízni počasí jako ve vašem případě.

0 Citovat

Na druhou stranu nepřízniví počasí na severu Evropy někdy v květnu by asi nemělo mýt důvodem pro neuznání kompenzace letu na opačné straně Evropy o prázdninách ;-)

Pokud vznikl problém (byť kvůli počasí) a bylo dostatečně předem zřejmé, že se další lety opozdí, měl dopravce vyslat náhradní letadlo. 

0
5 reakcí