Bubny... fanfára... tradá... Cestopisy jsou live!Tedy prozatím jen pro ty z vás, kteří se aktivně podílejí na běhu fóra a přečtou si toto vlákno :) Jakmile obdržíme dostatek zpětné vazby od vás, dáme odkazům aktivní rozměr a zpřístupníme je všem + to pořádně rozkřičíme do světa.Oč jde? Sdílejte své zážitky s ostatními cestovateli formou, která nevyžaduje nic víc, než váš zážitek v podobě textu a fotografií. Jednoduše přidejte mapku, vložte citaci. Bez nastavování redakčního systému, kupování hostingu či domény. Budou skvěle vypadat a hlavně si najdou publikum v podobě desítek tisíců cestovatelů, kteří na CL pravidelně chodí.Co potřebujeme? Znát váš názor. Líbí/nelíbí uvítáme, ale stačit to nebude. Fungují vám funkce (vkládání elementů fotek, mapy, citace), stylování písma, generování a slučování odstavců, přesouvání obsahu,..? Pokud ne, na jakém stroji fungujete? Jaký dojem na vás celý editor zanechal?Nad čím můžeme diskutovat? Nad novými funkcemi. Nebudu tvrdit, že jsme vyhodili hotové řešení. Ne, jedná se o startovací verzi s minimálním, ale nezbytným počtem funkcí. Co třeba doplnit cestopisy o „spoluautora“, jednotný form pro rozpočet, itinerář, osnovu? Nějak musíme řešit lokalizování cestopisu na vyšší úrovni než státu a stejně tak budeme věnovat vyšší pozornost i „výpravám“ aka kategoriím.Jsou tu i ti, kteří mají své blogy jinde. Co pro vás můžeme udělat, abyste obsah přesunuli k nám? Garantujeme vám čtenáře, spoustu čtenářů, ale chceme vytvořit příjemné prostředí tak, abyste nad přechodem nemuseli dlouze uvažovat. Tonic má třeba vlastní url, to by určitě neměl být problém :)Nebudu vás více napínat, jestli se diskuze má rozvést, určitě se rozvede :) V general tématu je už přes 1 000 komentářů...Administrace: https://www.cestujlevne.com/cms/cestopisyCestopisy na webu: https://www.cestujlevne.com/cestopisyVideo prezentace: https://youtu.be/vGg0OI2oeIEDíky všem za trpělivost! .

Cestopisy (novinka) – vaše připomínky a náměty

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Ešte fixnite tie nicky, opäť som zmätený z Michalov :))

0 Citovat

To nejsou nicky. To jsou jména 😂

0 Citovat

Ja osobne bych docela uvital podporu cestopisu i v jinem nez ceskem jazyce, resp. idealne podporu jazykovych mutaci daneho cestopisu.

Nemala cast mych znamych nemluvi cesky, takze kdyz uz neco sepisuju, je to vetsinou v anglictine (pripadne cestopis z navstevy Laosu ted na podzim jsem psal puvodne jako domaci ukol do rustiny, takze ho mam v rustine). Pricemz nemam problem to prelozit i do cestiny a dat to sem, ale v tom pripade to na svuj FB stejne budu muset dat nejspis v anglicke verzi, cemuz bych se nejradsi vyhnul (FB neni moc dobra platforma na neco takoveho a nedej boze, kdyz se me nekdo zepta na detaily nejake cesty a ja ho chci odkazat na cestopis par let stary, pak to tam hledejte). Ano, je tu jeste moznost si udelat vlastni web/blog, ale kdyz uz tu mame na cestujlevne docela peknou platformu na cestopisy, radsi bych vyuzil ji. Za me by bylo idealni, kdybych se mohl presunout zcela sem a na FB dat jenom odkaz, a kdyby si nasledne dany navstevnik mohl prepnout mezi treba EN a CZ verzi cestopisu.

Chapu, ze cestopis v jinem nez ceskem jazyce tu bude asi cist minimum lidi, kdyz je cely web v cestine. Takze si nejsem jisty, kolik lidi by tuhle moznost realne vyuzilo a jestli tedy dava vubec smysl z vasi strany travit cas na implementaci neceho takoveho. Ale nedalo mi to se aspon nezeptat, treba se tu preci jen najde par dalsich lidi, kterym by to mohlo prijit vhod? :)

0 Citovat

V jednom cestopisu bylo odhaleno, proč se objevují předložky spojené s dalším slovem. Například "vmístě". Autor udělal export z Wordu, kde mezi slovy byla nedělitelná mezera. Místní editor ji smazal a slova tak spojil. Bude opraveno?

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

V jednom cestopisu bylo odhaleno, proč se objevují předložky spojené s dalším slovem. Například "vmístě". Autor udělal export z Wordu, kde mezi slovy byla nedělitelná mezera. Místní editor ji smazal a slova tak spojil. Bude opraveno?

To by bylo super. Už jsem četl pár cestopisů, které vypadaly jako od hotentota, ale autor v tom byl (skoro) nevinně. 😁

Ještě jsem si všiml jedné věci - když dám na konec komentáře smajlík, tak zmizí; lze obejít mezerou za ním.

0 Citovat

Obecně vkládání ze schránky je problematické. Co já se už zanadával.

0 Citovat

Nemá někdo problém s ukládáním a přepisováním nejnovějších verzí staršími verzemi?

0 Citovat

Byl nasazen nový editor na cestopisy - svižnější a odstraňuje bugy při kopírování textu (zachovává styly, umí se poprat s odrážkami a nemaže tak půlku obsahu).

Nově lze vkládat i videa.

Kdyby se naskytly problémy, dejte nám o tom hned vědět :) díky

0