Ahoj, při cestování po Ománu jsem po vypití zásob koupil líh z lékárny za cca 160 Kč / litr. Namíchala se z něj dobrá vodka s džusem. ( lepší něž z u nás prodávaných dražších vodek). Chtěl bych se zeptat, máte taky nějaké takové zkušenosti s nákupem lihu v lékárně v arabských zemích? Zajímal by mě zejména Írán a Jordánsko, ale budu rád za každý komentář.Díky,Kuba .

Alkohol z lékárny v muslimských zemích

Založil ve fóru Co se nevešlo

13 reakcí

Ahoj, při cestování po Ománu jsem po vypití zásob koupil líh z lékárny za cca 160 Kč / litr. Namíchala se z něj dobrá vodka s džusem. ( lepší něž z u nás prodávaných dražších vodek). 


Chtěl bych se zeptat, máte taky nějaké takové zkušenosti s nákupem lihu v lékárně v arabských zemích? Zajímal by mě zejména Írán a Jordánsko, ale budu rád za každý komentář.


Díky,

Kuba

0

Když seš notorickej alkáč, že vypiješ i lékárnu muslimům, tak necestuj do muslimskejch zemí.

Jeď raději do Ruska - čím víc na východ tím víc ruský vřelosti a vodky.

0 Citovat

to me vraci do studentskych let, kdy jsme s kolegy farmaceuty chlastali spiritus s vytazkem z pelynku. a pili jsme to z tech zlutych skorapek z kinder vajec.

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Když seš notorickej alkáč, že vypiješ i lékárnu muslimům, tak necestuj do muslimskejch zemí.

Jeď raději do Ruska - čím víc na východ tím víc ruský vřelosti a vodky.


Notorik nejsem, a o tom, kam jet si rád rozhodnu sám. Nepotřebuju chlastat každý den , ale popít s přáteli večer například u ohně  v poušti nebo wádí a u toho grilovat je super.  A jelikož jsem student, tak se mi opravdu nechce dávat ty šílený peníze za alkohol z oficiálních prodejen, pokud vůbec nějaké jsou. 

0 Citovat

Ty vole, tady se člověk v diskuzích fakt nenudí. Když mu neprodaj kořalku v krámě, tak si jde pro špiritus do lékárny. Tak hlavně abys pak někde nedostal 100 ran bičem.

0 Citovat

To je jeden z důvodů, proč rád cestuji do zemí, kde je zákaz konzumace alkoholu z náboženských příčin. Proto nějak nechápu ty, co cestují do islámských zemí, aby tam tajně chlastali nebo vymýšleli způsoby, jak do nich propašovat nebo na místě sehnat alkohol. Jestli potřebujete zažehnat delirium tremens, tak jeďte třeba do Ruska...

0 Citovat

Já bych to tak neřešil. Spíš jen aby si ne odnesl řádně denaturizovaný, co nepůjde pít ani omylem. Nebo následně neprojevoval příznaky opilosti na veřejnosti. 

Edit: třetí věta je právě o tom respektu k místním pravidlům. Když už se rozhodnu obcházet tamější pravidla, tak se nebudu nikde promenádovat ani ze mě nesmí být cítit alkohol. 

0 Citovat

Hele, a co takový detail jako je minimální respekt k místním pravidlům...? Jste tam přece jen hosté. Ožírat držku si můžeš doma. Tipnu si... Moravskoslezský kraj?

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Hele, a co takový detail jako je minimální respekt k místním pravidlům...? Jste tam přece jen hosté. Ožírat držku si můžeš doma. Tipnu si... Moravskoslezský kraj?


Tak ty jsi mi pan tipér 👍🏽 Dost omezené, takhle kategorizovat lidi 😊
0 Citovat

Úplný gól by bolo oslepnúť z nejakého fejkoveho špiritusu pri prestupe v Rijáde 

0 Citovat

Koukám, že to bylo celé špatně pochopené.. 

takže:


Ne, nejsem notorik

Ne, nejsem z Moravskoslezského kraje

Nechci se ožrat jak prase 

Jako Ph.D student si myslím že nejem úplný blbec, tudíž bych se rozhodně nepromenádoval na veřejnosti kdybych měl něco vypito

Jde mi jen o to zjistit, jestli je možné si sehnat nějaký alkohol k lehkému popití např. u BBQ 

Za to, že budu mít u sebe láhev volně prodejného lihu mě nikdo bičovat nebude.

Cizí jazyky umím, tudíž si etiketu o složení přečtu.


P.S. .. víc bych se bál pít vodku nebo tuzemák za 80 Kč za půllitr co se u nás prodává, než líh z lékárny



0 Citovat

Tak v Jordánsku by to snad neměl být takovej problém koupit něco oficiálně?

Krom toho, když to má být jen k lehkému popití, tak by mohl stačit i litřík na osobu z domova či duty free..
0 Citovat

@Kuba: To, že jsi Ph.D student, to z tebe dělá lepšího, moudřejšího, chápavějšího a tolerantnějšího člověka? Právě od doktoranda bych spíš čekal, že se bude v kulturně odlišném prostředí chovat jako člověk a ne jako barbar. 

0 Citovat

V Jordánsku jsou normálně obchody s alkoholem, jistej si jsem pivem a vínem,tvrdý alkohol nevím,ale předpokládám,že taky. V Ammanu je i pár dražších restaurací kde točí pivo,jiste vím minimálně o jedné. V Íránu bych o tom ani neuvažoval,je to asi něco jako vymyslet Thajsko a drogy,maximálně pokud by Tě místní nepozvali na nějakou svou domácí výrobu (s tím,že budeš doufat,že ráno uvidis). Jinak teda souhlas s výše uvedeným,pokud nevydrží bez alkoholu a grilování si bez něj neumíš představit,tak máš celkem smutný život (uz Ti prece jen neni 20) a doporučuju vyrazit do jiné destinace a třeba Írán si nechat na dobu,kdy toho budeš schopen.

0
13 reakcí