Ahoj,V prosinci jsem měl být na Lomboku, ale trochu se mi hroutí plán. Je dost možný, že bych potřeboval být 17.12. v Hongkongu na letišti, kvůli predavce nějakých věci, a pak v lednu chci být ve Vietnamu, takže 30. 1. Budu odlétát z Vietnamu pryč. V únoru mám naplánovaný Filipíny. Aktuálně jsem na Borneu, Sabah. Je možný nějak levně na přelomu měsíce listopad / prosince přeletet do nějaké zajímavé destinace s tím, že 17.12. preletim někam s přestupem v Hongkongu. A třeba 1.1. se dostanu do Vietnamu. V období mezi Vánoci bych rád asi z trávil čas nějakým odpočinkem poblíž vody, pokud to je možné. Říkal jsem si, že bych z Hongkongu letěl na Phu Quoc, kde bych byl zdarma na vízum, jen relaxovat a pak bych se dostal dal do Vietnamu na klasické vízum, ale letenka z Hongkongu na Phu Quec není nejlevnější. Zatím to je v oblasti teorie, ale zjišťuji předběžně možnosti. Zatím jsem navštívil Nepál, Myanmaru, pět dní Bangkok. Případně bych mohl být od prosince v Hongkongu a pak 17.12.  preletet někam dál, ale nějak si nejsem jistý, jestli stojí Hongkong za nějakých 17 dní. Jsem spíš fanoušek přírody a hor, případně minulý týden jsem okusil první potápění, které se mi také líbilo. Děkuji za případné radyTen Lombok byl plánovaný, že jsem tam měl navštívit kamaráda, který tam asi nebude. A nevím, jestli je vhodné letět na Lombok během období dešťů za přírodou.  .

Alternativní plán pro prosinec v Jv Asii

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Ahoj,


V prosinci jsem měl být na Lomboku, ale trochu se mi hroutí plán. Je dost možný, že bych potřeboval být 17.12. v Hongkongu na letišti, kvůli predavce nějakých věci, a pak v lednu chci být ve Vietnamu, takže 30. 1. Budu odlétát z Vietnamu pryč. V únoru mám naplánovaný Filipíny. Aktuálně jsem na Borneu, Sabah. 


Je možný nějak levně na přelomu měsíce listopad / prosince přeletet do nějaké zajímavé destinace s tím, že 17.12. preletim někam s přestupem v Hongkongu. A třeba 1.1. se dostanu do Vietnamu. 


V období mezi Vánoci bych rád asi z trávil čas nějakým odpočinkem poblíž vody, pokud to je možné. 


Říkal jsem si, že bych z Hongkongu letěl na Phu Quoc, kde bych byl zdarma na vízum, jen relaxovat a pak bych se dostal dal do Vietnamu na klasické vízum, ale letenka z Hongkongu na Phu Quec není nejlevnější. 


Zatím to je v oblasti teorie, ale zjišťuji předběžně možnosti. 


Zatím jsem navštívil Nepál, Myanmaru, pět dní Bangkok. 


Případně bych mohl být od prosince v Hongkongu a pak 17.12.  preletet někam dál, ale nějak si nejsem jistý, jestli stojí Hongkong za nějakých 17 dní. 


Jsem spíš fanoušek přírody a hor, případně minulý týden jsem okusil první potápění, které se mi také líbilo. 


Děkuji za případné rady

Ten Lombok byl plánovaný, že jsem tam měl navštívit kamaráda, který tam asi nebude. A nevím, jestli je vhodné letět na Lombok během období dešťů za přírodou. 

0

Zkusil bych si domluvit předání "zboží" na jiném místě...!?

0 Citovat

Tohle už mi příjde trošku přes čáru. Tady už nejde o pomoc s letenkou, itinerářem nebo tak. Tady už po někom chceš, aby ti naplánoval na měsíc dovolenou, ale podle těch kvant informací, které uvádíš mi stejně vychází, že máš o JV Asii přehled, delší dobu tam pobýváš a sám nejlíp asi víš co v dané době můžeš vidět a kde musíš být v danou chvíli.

Příjde mi to dost nesamostatný dotaz na člověka co takhle cestuje 

0 Citovat

Predavka právě neni možná změnit, je pevně dana a asi jediná možnost, jak něco dostat do ČR pokud nepojedu na ten Lombok. 


Já nepotřebuji celý plan. Spíš doporučit země, které jsou vhodne, aby tam nebyl ten Hongkong jako pěst na oko zbytečná zajizdka a zbytečná investice navíc. Pak už si zajímavá místa dohledam. Zkusím podle Kiwi kouknut, jaké letenky jsou levné z Hongkongu. 


Ale pokud to je přes čáru ok, nic proti tomu nemám, zkusím si to ještě zanalyzovat sám. Jen jsem si říkal, že někoho tohle napadne během minuty, co by šlo zrealizovat a nedá mu to žádnou práci. Po nikom nechci, aby nad tím přemýšlel více než pět minut během práce na zachode. 


0 Citovat

si vybav cinske viza a pobehaj juh Ciny, tam sa zabavis na dlho

0 Citovat

Děkuji, projdu to. 


Mě ještě napadla indoneska část Bornea Kalimatan, ale nedokážu pořádně o tom najít nějaké tipy, jestli to je vhodné v prosinci nebo ne. 

0 Citovat

Nabizel by se Sarawak, ale je to zrovna obdobi destu. V nekterych castech Kalimantanu take, ale ten stejne moc vhodny na cestovani neni, co jsem slysel od jednoho zkuseneho cestovatele. Doporucuju Tchaj-wan.

Jih Ciny je take dobra moznost, v Kuala Lumpur dostanes vizum mnohem levneji nez v CR. Zduvodnis to tim, ze dlouhodobe cestujes. Reknou, ze vydani muze trvat i tydny, ale ja ho tam letos dostal v terminu, tedy za 3 dny. Mel bys dodat letenky do i z Ciny, coz by v tvem pripade znamenalo zbytecne drahou investici, kdyz muzes prejet do HK po zemi. Jsou ale i moznosti, jak se platbe vyhnout.

0 Citovat

Letěl jsem z Hong Kongu do Siem Reap a bylo to za rozumnou cenu. Z Kambodže se pak relativně rozumně (a levně) dá po zemi dopravit do Saigonu.  18.12. je let HKG-SGN za nějaké 2200Kč což je fajn.  Z Bornea do HKG pak za pět peněz Air Asia.

Nevěřím tomu, že najdeš nějakou letenku z/do vyhovující destinace s vyhovujícím přestupem v HKG za méně než 4 tisíce, aby to mělo smysl oproti těm lowcostům. A nikde "blíže k Vietnamu" se přímým letem z HKG asi nedostaneš. 

edit: z HKG se levně na koupání dostaneš třeba na Phuket, odtamtud ale budeš do Vietnamu muset letecky a to bude kolem přelomu roku drahý špás. 

0 Citovat

Děkuji všem za rady. Budu mít teď tři dny po večerech poměrně hodně volného času, tak zkusím něco vymyslet. 


Teď jsem to nějak v rychlosti zkoumal a napadla mě jeste varianta Borneo - > phu quoc, tam si trochu odpočinout, pak kolem 17. 12. Směr Hongkong, tam být třeba do nového roku a někdy první týden pak preletet do Hanoie. Alespoň by to nebyly vyhozené zbytečně peníze za letenku přes Hongkong a podle internetu v Hongkongu je možné tam najít spoustu věcí na vyžití. 

0 Citovat

Filip napsal(a):

 Alespoň by to nebyly vyhozené zbytečně peníze za letenku přes Hongkong a podle internetu v Hongkongu je možné tam najít spoustu věcí na vyžití. 

Určitě. :) Můžeš si vyjet třeba na Victoria Peak, unudit se k smrti na světelné šou, zajít si do michelinské restaurace, která ti neutrhne peněženku i s kapsou a ubytovat se v Chungking Mansion. (Kde jinde najde člověk na dveřích do "hostelu" cedulku, že "recepční" je zrovna na policii, ale přijde hned... :-D ).

0
9 reakcí