Ahoj. V létě tohoto roku jsme cestovali po USA s vypůjčeným autem od společnosti Alamo. Bohužel se nám přihodila drobná nehoda. Na našem voze vznikla škoda, na druhém autě pouze zůstala barva s našeho vozu na plastových náraznících (Jeep). Paní z vozu po nás nic nechtěla, že prý nemá žádnou škodu. Vše jsme nahlásili na autopůjčovnu Alamo a rozjeli se zase dál. Po měsíci přišel do ČR dopis, že jsme zoodpovědni za škodu způsobenou na druhém vozidle ze servisu. Poskytl jsem fotografie ze střetu, že vozidlu nic nebylo, že řidička po nás nic nechtěla a dále i prohlášení v psané podobě. Ovšem teď i stále po tomto mi přišel email, že jsme zoodpovědni za škodu způsobenou na druhém vozidle (škodu na našem půjčeném vozidle uhradilo pojištění). Žádám Vás tedy o radu, jak postupovat dále. Či sklopit hlavu a zaplatit nějakou škodu, která ani na druhém autě po střetu nebyla nebo se dále nějakým způsobem účinně bránit?Děkuji. .

Nabourání auta v USA

Založil ve fóru Cestujlevne.com

7 reakcí

Ahoj. 

V létě tohoto roku jsme cestovali po USA s vypůjčeným autem od společnosti Alamo. Bohužel se nám přihodila drobná nehoda. Na našem voze vznikla škoda, na druhém autě pouze zůstala barva s našeho vozu na plastových náraznících (Jeep). Paní z vozu po nás nic nechtěla, že prý nemá žádnou škodu. Vše jsme nahlásili na autopůjčovnu Alamo a rozjeli se zase dál. Po měsíci přišel do ČR dopis, že jsme zoodpovědni za škodu způsobenou na druhém vozidle ze servisu. Poskytl jsem fotografie ze střetu, že vozidlu nic nebylo, že řidička po nás nic nechtěla a dále i prohlášení v psané podobě. Ovšem teď i stále po tomto mi přišel email, že jsme zoodpovědni za škodu způsobenou na druhém vozidle (škodu na našem půjčeném vozidle uhradilo pojištění). 

Žádám Vás tedy o radu, jak postupovat dále. Či sklopit hlavu a zaplatit nějakou škodu, která ani na druhém autě po střetu nebyla nebo se dále nějakým způsobem účinně bránit?


Děkuji.

0

Ahoj, od koho ten email přišel? Neměli jste CDW pojištění? Pokud to bylo jen něco malého očekával že by jste se vešli do limitu. 

0 Citovat

Jaké jste měli pojištění, respektive co je to "druhé vozidlo že servisu?

0 Citovat

Psal jsem na email, který byl uveden v dopise. 

Email přišel následně od:

Elco Claims Services

Christopher Sotier

Liability Claims Rep. Level 2

657-221-4662 (direct)

Christopher.J.Sotier@EHI.com

PO Box 1669

Orange, CA 92868


A toto stálo v dopise: 

Elco claim srvices investigates liability claims on behalf of Alamo Rent-A-Car, National Car Rental and Enterprise Rent-A-car

The rental agreement for the vehicle indicates that liability protetion was not purchased for this rental. Please report this matter to your insurance carrier. Please call me with your insurance carrier's claim information and to discuss your version of this loss

If we are forced to make any payments for this loss, we will seek to recover that payment from you directly, In the event of litigation, we will neither defend nor indemnify you.



Pokud myslíš Collision Damage Waiver tak bylo v ceně výpůjčky dle dokladu.

Druhým vozidlem ze servisu je myšleno druhé vozidlo, které se zúčastnilo kolize. 

0 Citovat

Nikde v tom dopise nevidím vyčíslenou škodu...

0 Citovat

Dnes jsem dostal další dopis, že máme zaplatit cca 800 dolarů. 

0 Citovat

Dobre tomu rozumiem, že ste mali v USA požičané auto bez toho, aby ste mali SLI poistenie (poistenie zodpovednosti)? Ešte že sa nestalo nič horšie, napríklad niečo s následnou liečbou a podobne...

Neviem si predstaviť, ako dokázať, že tá škoda nebola, aj keď máte fotky. Pod tým plastovým nárazníkom mohlo byť kľudne niečo poškodené, čo na fotke nie je vidieť...

0 Citovat

Požádej je o zaslání zápisu o poškození, faktury za opravu a fotodokumentaci způsobené škody. U Alamo si zjisti rozsah svého pojistného krytí s dotazem, proč nebyla škoda na druhém vozidle uhrazena z tvého pojištění.

0
7 reakcí