Krásný den,mám na Vás prosbu. Jedeme s partou kamarádů na konci ledna na Srí Lanku, přes jejich portál jsem zažádal o vízum u kterých mám již status approved. Ovšem na můj uvedeny email přišlo pouze potvrzení pro jednoho z nás. Co jsem brouzdal po netu, neměl by to být problém, jelikož na Srí Lance nám oskenuji pasy a vše uvidí. Teď ovšem koukám na letenku a u odletu z Turecka je napsáno Technicky stop - Nutno zkontrolovat vízové povinnosti. Nevíte co tím mají na mysli? Bude jim kdyžtak stačit screen ze stránek úřadu, že naše víza mají kolonku approved? Díky moc za rady 🙂 .

Sri Lanka - tech. stop - vízum

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Krásný den,


mám na Vás prosbu. Jedeme s partou kamarádů na konci ledna na Srí Lanku, přes jejich portál jsem zažádal o vízum u kterých mám již status approved. Ovšem na můj uvedeny email přišlo pouze potvrzení pro jednoho z nás. Co jsem brouzdal po netu, neměl by to být problém, jelikož na Srí Lance nám oskenuji pasy a vše uvidí. Teď ovšem koukám na letenku a u odletu z Turecka je napsáno Technicky stop - Nutno zkontrolovat vízové povinnosti. Nevíte co tím mají na mysli? Bude jim kdyžtak stačit screen ze stránek úřadu, že naše víza mají kolonku approved? 

Díky moc za rady 🙂

0

Technickým stopem se myslí mezipřistání v jiné zemi při cestě na Srí Lanku, takže tím myslí, abyste zkontrolovali, zda nepotřebujete víza do té jiné země. Pravděpodobně letíte s Turkish airlines? Ti mají zastávku na Maledivách, kde vyloží část cestujících a naberou další. Vízum potřeba není.

0 Citovat

Přesně tak, letíme s Turkish. Já už se bál, aby právě v Turecku nechtěli vidět, že máme povolení na vstup na Srí Lanku 🙂. O zastávce na Maledivach tam žádná zmínku nemáme.


Děkuji Vám moc za odpověď, aspoň můžu být klidný 🙂

0 Citovat

Po nás chtěli nedávno dokonce už v Praze ukázat to "vízum" na Srí Lanku, ale po pěti minutách ověřování to nebylo nakonec potřeba. Při nejhorším se dá stejně vyřídit on-arrival přímo na Srí Lance. A to potvrzení tedy není potřeba, najdou si to v počítači podle pasu.

0 Citovat

Přesně to jsem si říkal, kdyby byl nějaký problém 🙂 díky moc! A ještě se zeptám, jestli nevadí, stačí tam potom shánět ubytování třeba den, dva předem? Moc neplánujeme, víme jen, že chceme z Colomba do Kandy a pak dal na jih, ale chceme být časově volní, proto se nám moc nechce zajišťovat ubytování dopředu.. 

0 Citovat

Já měl zajištěné na první dvě noci předem a pak vždy jsem bookoval na následující den. Nebyl s tím problém, ale nebyla taky ta hlavní sezóna.

0 Citovat

Uvidíme, ještě jednou děkuji moc za rady 

0
6 reakcí