Ahoj.v březnu se chystám do Vietnamu měla bych dotaz týkající se možného lodního výletu po Ha long bay. Hotel jsme si zajistili na pevnině přímo u zátoky, nechtěli jsme spát na lodi. Zároveň bychom se ale po zátoce rádi projeli, je možné jet jenom na nějakou půldenní cestu? Představovala bych si to tak, že ráno buď po vlastní ose nebo organizovaně přejedeme do Ha Longu a tam se nalodíme na loď, večer se vrátíme do zátoky a přespíme v zamluveném hotelu. Ráno pak přejedeme zpátky do Hanoje a budeme pokračovat v cestě po severu. Je to takhle reálný? A je možný si lodní výlet zamluvit až přímo na místě nebo spíše už v Hanoji?Moc díky!  .

Ha Long Bay - výlet lodí

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

Ahoj.

v březnu se chystám do Vietnamu měla bych dotaz týkající se možného lodního výletu po Ha long bay. Hotel jsme si zajistili na pevnině přímo u zátoky, nechtěli jsme spát na lodi. Zároveň bychom se ale po zátoce rádi projeli, je možné jet jenom na nějakou půldenní cestu? Představovala bych si to tak, že ráno buď po vlastní ose nebo organizovaně přejedeme do Ha Longu a tam se nalodíme na loď, večer se vrátíme do zátoky a přespíme v zamluveném hotelu. Ráno pak přejedeme zpátky do Hanoje a budeme pokračovat v cestě po severu. Je to takhle reálný? A je možný si lodní výlet zamluvit až přímo na místě nebo spíše už v Hanoji?

Moc díky!
0

sice je to uz nejaky rok, ale presne tak to bolo, my sme spali v Halongu priamo, a dali takyto jednodnovy trip vyletnou lodou

0 Citovat

A jak jste si to zařizovali? Kupovali jste si to v Hanoji nebo přímo u zátoky?

0 Citovat

U zátoky, tam myslím v nejakej agenture

0 Citovat

Nebo zkus napsat do hotelu jestli oni přímo něco neorganizují. Nemusíš si to pak booknout přes ně, ale aspoň budeš mít obecnou představu. Pak na místě se dá porozhlédnout v cestovkách co kde a za kolik nabízí, porovnat si to, kouknout třeba i na netu na recenze a vybrat si.

0 Citovat

LuckyB napsal(a):

Nebo zkus napsat do hotelu jestli oni přímo něco neorganizují. Nemusíš si to pak booknout přes ně, ale aspoň budeš mít obecnou představu. Pak na místě se dá porozhlédnout v cestovkách co kde a za kolik nabízí, porovnat si to, kouknout třeba i na netu na recenze a vybrat si.

Zajímavá úvaha.
0 Citovat

Doporučuji kajaking nebo paddleboarding v halong bay, pro mě nejhezčí zážitek z celého Vietnamu

0 Citovat

ahoj, nám je dlouhodobě doporučováno v Ha Long bay část  Bai Tu Long, jen nevím, zda dělají trip jen na 1 den. Obecně v Ha long bay seženeš denní trip (ráno odjezd a k podvečeru příjezd). Aktuálně řešíme stejné co ty na únor ;) A vezmeme 2 denní trip do Bai Tu Long přes getyourguide.com

0 Citovat

Ahoj,

doporučuji ostrov Cat Ba a jednodenní plavbu s "Full Moon Party Tour", poměr cena výkon je skvělý, v ceně monkey island, kajaking, koupání z lodi i jídlo na palubě. S sebou pevnější obuv na kratší lezení po skalách.

0 Citovat

Kajakování v Ha Long Bay taky patřilo k mým nejhezčím zážitkům ve Vietnamu. Součástí levných 1-denních výletů (320 Kč) z ostrova Cat Ba je mj. 1,5 h. nezávislého kajakování v lagunách u Frog Island propojených tunely a i další části výletu byly super (kromě samotné jízdy plavání mezi skalami s malými plážemi - lze si najít i soukromou, výstup na vrchol Monkey Island, dobrý oběd). V březnu to ale s teplotami vody kolem 20°C na plavání nebude ideální. Nevím, co mají na programu výlety z Ha Long City. Moc lodí jsem tam loni v říjnu neviděl. Většina turistů jezdí na celkem drahé 2-denní (nebo 3-denní, kde 3. den se toho už moc neděje) výlety z Hanoje, ale asi mají jinou trasu a načasování.

Je škoda nechat si pouhý den (půl dne asi ani nejde) na tuto snad nejkrásnější oblast Vietnamu. Než přespávat v rušném průmyslovém a obchodním městě Ha Long City je lepší přespat v pěkném klidném městečku Cat Ba u zátoky s promenádou obklopeném vápencovýni skalami (pravda, samý hotel, restaurace a masáže, ale to mi tak nevadilo, navíc vše levné) a podívat se další den třeba do národního parku na ostrově nebo aspoň se projít po pobřeží.


dsc09190.jpg
dsc09181.jpg
dsc09181a.jpg

0 Citovat

Libore, ty si ten zájezd kupoval na místě? Projíždím všeljaký bookovací weby a většinou je to 2day1night za 3k a více (půlka února).

Popravdě se nám moc nechce jet na místo a věřit, že bude nějaká loď volná (do Bai Tu Long). Např. https://www.getyourguide.com/han...g-t177708/


0 Citovat

Standardní 1-denní výlet není problém sehnat den předem, asi ani v nejvyšší sezóně, což únor na severu stejně není. Já tam byl začátkem sezóny v půlce října a lodě byly poloprázdné. Výlety do Bai Tu Long nejsou tak časté, ale dost bych se divil, že by bylo plno. I když může se stát, pokud jezdí třeba 1 loď denně, že zrovna bude plná a další kvůli vám nevypraví. V "nejhorším" pojedete jen na ten běžný výlet a druhý den si dáte národní park na ostrově Cat Ba (nebo pojedete o den později). Pro mě s ohledem na náklady to byla určitě lepší varianta a na ostrově jsem zůstal déle. Nevím, jaká je cena na místě, ale asi nižší než na webu a určitě vyšší než 2x jednodenní výlet, když je to se spaním a jídlem a delší trasa.

0 Citovat

bohužel máme fixní datum, protože den po výletu lodí letíme z Hanoje do Danangu. Proto se nám nechce moc riskovat jízdu z Hanoje do Ha Long Bay a  brzo ráno tam obíhat kanceláře a věřit, že to vyjde :)

0 Citovat

Jet někam ráno z Hanoje na výlet, který si po příjezdu (v Ha Long City či Cat Ba) koupíte na ten den, se nedá. Cesta trvá docela dlouho a start je ráno. Ve vašem případě nezbývá nic jiného než celkem drahý 2-denní výlet z Hanoje. Asi se může sehnat v Hanoji levněji než na netu, ale netuším o kolik. Můžete se zkusit zeptat předem ve vašem hotelu.

0 Citovat

máš pravdu, takto to plánujeme. Ve větší části těch zájezdů je i transfer Hanoj-Ha Long-Hanoj, takže o to je to snazší.

0 Citovat

Doporučuji předem koupit na Booking.com.Jsou tam kompletní balíčky včetně transferu Hanoj - Ha Long - Hanoj. Nakonec to bylo levnější než od hotelu či cestovních kanceláří v Hanoji.

Ty peníze je dobré mít v hotovosti, zaplatíte pak později na lodi (každý má jinou cenou podle toho, kolik si přirazila prodávající hotel nebo cestovní kancelář).
0 Citovat

Ahoj, update k tripům do Ha long a i do jiných míst. Nakonec jsme koupili za $25 (dá se koupit i levněji)  i s transfery od hotelu a zpět. To stejné platilo i pro výlety ze Saigonu (tripy do $15). Doporučuji tedy kupovat až na místě.

0 Citovat

Ahoj,


my jeli na vylet lodi na Halong Bay na dve noci. Bylo to zbytecne dlouhe, ale kazdopadne alespon na jednu noc bych jel, byl to fajn zazitek,, s prespanim na lodi, sledovat zapad slunce a popijet drinky na palube, melo to svoje kouzlo :) Akorat pozor, za drinky jsme pak platili skoro vice nez za cely tri denni vylet :D

0 Citovat

Jedna noce na lodi v zálivu Halong Bay bohatě stačí. Nápoje se platí zvlášť a jsou extrémně drahé (v podstatě vyšší ceny jako na Západě). I voda je tam drahá, 0,5 l vody stálo tuším 2 USD.

0 Citovat

Ahoj, navážu na toto téma. Na přelomu listopadu a prosince budu ve Vietnamu. Předběžně si dělám itinerář a na Hanoj a okolí mi vychází 3 dny (+ večer předtím přílet a ráno potom odlet z HAN). Sapa je daleko a už bude na ni dost zima, tak si chci udělat jednodenní výlet do Ha Long Bay (případně dvoudenní). Že je to svým způsobem turistické peklo vím, přesto ho chci navštívit.

Teď bych rád dokoupil letenky. Váhám mezi příletem do Hanoje a Haiphongu. Jednodenní výlety z Hanoje se mi zdají být dost velké sado-maso (cca 3-4 hodiny jedním směrem), proto také zvažuji přílet do Haiphongu, který je aspoň na mapě blíž a podle Rome2ria to do Halongu trvá jen 1-2 hodiny. Otázka je dostupnost spojení. Aerolinka, na jejíž spoj koukám, by tam měla přistát papírově v 18:05.

Ideálně bych chtěl ještě ten den přejet do Halong City a ráno si v přístavu vybrat nějakou obyčejnou a bezpečně vypadající loď, která mě s několika desítkami dalších lidi sveze kolem zálivu, udělá třeba zastávku v nějaké jeskyni, ostrově, ale zase mi nebude vnucovat kajaky, bamboo lodě a podobné věci a budu se držet pod 50 USD. Ocením rozumnou cenu a např. jídlo a pití v ceně. Pozdě odpoledne, až se vrátím, nebo další ráno přejet do Hanoje.

Osobně k lodím mám chladný vztah a jsem rád, když na ně nemusím. Tady se obětuji. Možná to bude taky tím, že plavání mi dvakrát nejde, Spaní v kajutě na lodi mi tak nepřijde lákavé. Ne že bych měl mořskou nemoc, ale prostě nemám rád ten pocit, že jsem na vodě. To, že je to na lodi ve Vietnamu, rozhodně nebude polehčující okolnost...

Hledal jsem na internetu nabídky a nějak si nejsem jistý, že má vize je reálná. Co o to, časově se zvládnout dá. Ale nabídka tour se zaměřuje na kýčově historizující džunky, o kterých pějí ódy instagrameři, mě nechává chladným. Chci se koukat po zálivu a ne být v kajutě. Když najdu jednodenní výlet, je z Hanoje.

>> Dá se sehnat tour na obyčejné lodi na místě v Halongu (+ za kolik) nebo aspoň někde online? Přespání tam když tak zvládnu taky, ale vzhledem k tomu, že tam očekávám špatné jídlo za západní ceny v prostředí a la Pat Pong, nemám o něj valný zájem.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Ideálně bych chtěl ještě ten den přejet do Halong City a ráno si v přístavu vybrat nějakou obyčejnou a bezpečně vypadající loď, která mě s několika desítkami dalších lidi sveze kolem zálivu, udělá třeba zastávku v nějaké jeskyni, ostrově, ale zase mi nebude vnucovat kajaky, bamboo lodě a podobné věci a budu se držet pod 50 USD. Ocením rozumnou cenu a např. jídlo a pití v ceně. 

Nemůžu si pomoct, ale mám takový dojem, že taková lod ,jak jsi ji popsal, neexistuje. Ale nebyl jsem tam, tak se třeba pletu :-)))) 

Snad bys mohl specifikovat, co to je bezpečně vypadající lod. To by mě moc zajímalo.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Nemůžu si pomoct, ale mám takový dojem, že taková lod ,jak jsi ji popsal, neexistuje. Ale nebyl jsem tam, tak se třeba pletu :-)))) 

Snad bys mohl specifikovat, co to je bezpečně vypadající lod. To by mě moc zajímalo.

Nechci plout v kajutě na něčem takovém. V online nabízených tour jsem viděl výhradně tento styl a ještě většinou v mnohem větším s trojmístnou cenou v USD a s přenocováním.

Mně bohatě stačí něco v tomto stylu.


junk-boat-turning-around-in-hong-kong-by-skyline-in-the-day-v19g493nl-f0000.png
atputas-kugitis-vecriga-60-copy-copy.jpg

0 Citovat

Tomu rozumím, ale ty potenciálně podstatně levnější lodě hádám, ze zase nebudou vypadat tak “bezpečně”.  

0 Citovat

Já myslím, že něco takového by ti snad mohlo Michale vyhovovat...


vietnamese-naval-ships.jpg

0 Citovat

cali napsal(a):

Já myslím, že něco takového by ti snad mohlo Michale vyhovovat...

jasně, a pojedu na lov migrantů 😉

0