Ahoj, v patek mame letet z  letista Ovda a zjistilo jsme, ze bus od patku do nedele nejezdi. Mate nekdo cerstvou zkusenost? Zkouseli jsme Eilatshuttle, ale nedostali jsme zadne potvrzeni, ani nereaguji na nase dotazy. Po precteni recenzi na jejich sluzby moc nedoufame, ze to klapne. Diky za pomoc!  .

Izrael doprava Eilat-Ovda

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

18 reakcí

Ahoj, v patek mame letet z  letista Ovda a zjistilo jsme, ze bus od patku do nedele nejezdi. Mate nekdo cerstvou zkusenost? Zkouseli jsme Eilatshuttle, ale nedostali jsme zadne potvrzeni, ani nereaguji na nase dotazy. Po precteni recenzi na jejich sluzby moc nedoufame, ze to klapne. Diky za pomoc! 

0

Ahoj, jak jste to zjistili? Bus jezdí denně, viz další vlákna na toto téma zde.

0 Citovat

Bus 282 je jedna z mala veci, ktera funguje sabat nesabat. Vemte mobil (ne aplikaci), nactete jejich stranky v prohlizeci a objednejte. Jednoduche

0 Citovat

Btw musí se objednávat dopředu?

0 Citovat

282 Nemusi. Ale když je možnost...

0 Citovat

Tady je spíš otázka, kdy to přiletí a abych nebooknul příliš brzy nebo pozdě.

A v opačném případě tam nezůstal, protože poslední bus toho dne odjel a už neměl místo (a na stojáka nebere). Pokud tato možnost nehrozí, je spíš otázka proč bookovat.

0 Citovat

Tak někdy to může davat smysl, někdy ne. Každýmu vyhovuje něco jiného. Každopádně, pokud je místo, tak tě vemou i na dřívější bus.

0 Citovat

Já jsem to bukoval primárně proto, že jsem to mohl zaplatit kartou a nemusel jsem si pak vyměňovat šekely. Totéž pro cestu zpět - dopředu zaplaceno, po starostech...

0 Citovat

Na cas ktory mas na listku oni nepozeraju, aspon v nasom pripade to tak bolo.  Ked sa autobus naplnil tak odisiel a bolo jedno kto mal na aky cas listok.  Ostatny museli cakat na dalsi.

0 Citovat

Fakt ty autobusy od Egged na ty lidi čekají? Let z Vídně přiletí v sobotu v 17:00 a poslední shuttle bus od nich oficiálně odjíždí v 17:30... :D


ovd.png

0 Citovat

Zase na druhou stranu, je to "jen" oficialni jizdni rad, tak co tam maji napsat jineho, kdyz realne za tech 30 min se to da v pohode stihnout. Az odjede jeden, pojede za nim dalsi, takze bych se nebal.

0 Citovat

Co bankomaty na letišti / ve městě - mají extra poplatek majiteli bankomatu nebo jsou s Revolut / Equa v pohodě bez příplatku?

0 Citovat

Ja vim, ze ti to moc nepomuze, ale treba i na letisti v Tel Avivu je bankomat bez poplatku, coz se zas tak moc casto nevidi na letisti, vybirano z Revolut. Vybirano jeste nekolikrat v Jeruzaleme i Eilatu, ale nepamatuju se od koho ty bankomaty byly.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Co bankomaty na letišti / ve městě - mají extra poplatek majiteli bankomatu nebo jsou s Revolut / Equa v pohodě bez příplatku?

Na Ovda myslím ani nie je bankomat.

V meste - závisí od druhu bankomatu.

V Izraeli máš dva druhy bankomatov - klasické bankomaty bánk (Hapoalim, Leumi,...) ktoré sú bez poplatkov (samozrejme, pozor aby si neodklikol konverziu) a "súkromné" bankomaty zmenárnikov a pod, ktoré si poplatok účtujú (aj ti ho oznámia na začiatku, že je výber s poplatkom).

Ale klasické bankomaty bánk sú v každom väčšom meste (aj v Eilate), takže výber bez poplatku nie je problém.

0 Citovat

Díky za info. Přibaluji dolary. Zítra se pokusím v centru sehnat pár šekelů za rozumné peníze a pokud selžu, online koupím lupen na autobus.

0 Citovat

Zkouším koupit zpáteční lístek ovda-eilat-ovda tou 282, datum 22.3. mi to nabízí, ale nazpátek 29.3. nejde :-(. Co maj 29.3. zajímavýho za den, že by 282 nejezdila?

0 Citovat

Včera jsem se vrátila z Eilatu a info o busech....po příletu tam na Ovdu jsme měli zarezervovanej a zaplacenej shuttlebus, čekal na letišti, řidič si jen ověřil jméno, sice se chlubí v podmínkách, že vás doveze až přímo k hotelu, ale to asi jen k těm velkým a známějším, nás vyhodil cca 250m od ubytka, takže v pohodě. Nazpátek jsme zkusili tu 282 a to byla zábava :-D , vyšlo to na páteční odpoledne a ještě k tomu před naším letem do Prahy, letěl Ryanair do Berlína, takže na nádraží lidí jak much, přijel jeden s cca 10min zpožděním, kterej byl samozřejmě hned plnej, za dalších 15min. teda přišel další řidič a otevřel jeden z přistavených busů, tam už jsme se konečně nacpali, ale ještě byli lidi na další bus, kterej kdy jel, to netuším. My měli lístky koupený přes net, ale za boha nám nešli na těch jejich terminálech vytisknout, takže jsme jen ukázali fotku na mobilu a stačilo to. Takže, kdo si chce ušetřit čekání a nervy, ať raději jede tím soukromým, zas takovej cenovej rozdíl, už v tom není. Ale podstatný je, že ta 282 jezdí pořád i o sabatu a jede z hl.nádraží vždy 3h. před plánovaným odletem, teď už bych se vykašlala na koupení lístku dopředu, nechala byh to až u řidiče a nic by se nestalo.

0 Citovat

Za mne je ta 282 mnohem vice spolehlivejsi nez shuttlebus kterej ma velmi casto zpozdeni. Ja jsem napriklad zazil zpozdeni pres 1 hodinu, clovek ceka a vlastne nevi jestli prijede/neprijede. Nejsem v tom sam viz recenze. Kdyz se koupi return ticket na 282, tak se v Ovde na letisti da vytisknout. Zada se jenom cislo objednavky a cislo pasu.  Sice si ho koupite dopredu a na konretni cas - ale muzete defacto s nim v dany den kdykoliv. 


0 Citovat

Nám lístky vytisknout nešly, napřed nám řekla paní, že to jde až v den odjezdu, ale stejně to nešlo. 282 taky zrovna na čas nejede, min. náš bus měl kolem 30min zpoždění a ty, co se do něho nedostali, přijeli ještě později, ale to je jedno, letadlo neuletí :-)

0
18 reakcí