Ahoj,Bohužel možná jsem něco podělal a potřebuji říct, jestli se pletu nebo ne. Mám následujíci let tento pátek:Your itineraryOutbound15 FriMAR 26h30m CZ340Fri 15 Mar10:55 SEOUL , INCHEON INTERNATIONAL (ICN) Terminal 1 13:55 GUANGZHOU , BAIYUN INTERNATIONAL (CAN) TERMINAL 2 Aircraft : Airbus Industrie A321 (321) Cabin : Economy (N) Fare Family : Economy SuperDealBaggage allowance per Adults: 1 pieceConnecting time  7h20mCZ331Fri 15 Mar21:15 GUANGZHOU , BAIYUN INTERNATIONAL (CAN) Terminal 2 Stopover: Changsha (CSX)05:25 | 16 Mar FRANKFURT , FRANKFURT INTERNATIONAL (FRA) TERMINAL 2 Aircraft : Airbus Industrie A330-300 (333) Cabin : Economy (N) Fare Family : Economy SuperDealBaggage allowance per Adults: 1 piecePři nákupu jsem si hlavně hlídal, že nesmím být v Číně více jak 24 hodin. Ale ted jsem se dočetl na tomto fóru, že pokud tam mám vícestop přes Guangzhou, tak musím mít vízum. Mám tam ještě stop asi dvě hodiny v CSX. Můžete mi to někdo potvrdit, že mám celkem dost velký problém? Dekuji.  .

Seoul - Frankfurt - Přestup v Číně

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj,

Bohužel možná jsem něco podělal a potřebuji říct, jestli se pletu nebo ne. 


Mám následujíci let tento pátek:

Your itinerary

Outbound

15 Fri

MAR

 26h30m

 CZ340

Fri 15 Mar

10:55 SEOUL , INCHEON INTERNATIONAL (ICN) 

Terminal 1 

13:55 GUANGZHOU , BAIYUN INTERNATIONAL (CAN) 

TERMINAL 2 

Aircraft : Airbus Industrie A321 (321) 

Cabin : Economy (N) 

Fare Family : Economy SuperDeal

Baggage allowance per Adults: 1 piece


Connecting time 

 7h20m


CZ331

Fri 15 Mar

21:15 GUANGZHOU , BAIYUN INTERNATIONAL (CAN) 

Terminal 2 

Stopover: Changsha (CSX)

05:25 | 16 Mar FRANKFURT , FRANKFURT INTERNATIONAL (FRA) 

TERMINAL 2 

Aircraft : Airbus Industrie A330-300 (333) 

Cabin : Economy (N) 

Fare Family : Economy SuperDeal

Baggage allowance per Adults: 1 piece



Při nákupu jsem si hlavně hlídal, že nesmím být v Číně více jak 24 hodin. Ale ted jsem se dočetl na tomto fóru, že pokud tam mám vícestop přes Guangzhou, tak musím mít vízum. Mám tam ještě stop asi dvě hodiny v CSX. 


Můžete mi to někdo potvrdit, že mám celkem dost velký problém? 


Dekuji. 

0

Snažil jsem se ten najít tu podmínku pro Guangzhou v TIMATIC, ale nic jsem tam nenašel. 

0 Citovat

melo by to byt tak,ze pokud mas 2x stop over v ramci ciny (domestic flight), tak potrebujes vizum.  Zase bych to tak nedramatizoval. Proste si kup novou letenku.

0 Citovat

To se spis vyplati si udelat to vizum...

0 Citovat

jenom spekuluju... pokud neni v CR, tak si nemyslim, ze lze do dvou dnu zaridit vizum.

0 Citovat

pokud je uz v Soulu, tak je pozde. To opravdu vyresi jneom nova letenka. Nebo zajit na cinskou ambasadu a zkusit to.

0 Citovat

No nevím. Není to tak, že pokud máš 2x stop v Číně, automaticky potřebuješ vízum. Pokud se stihne vše do 24 hodin, tak nikoliv. Jen u některých letišť, včetně Guangzhou, byla poznámka, že v případě vloženého vnitrostátního letu vízum být musí. Teď se ale zdá, že z timaticu skutečně zmizela, takže by to snad mělo jít i bez víza... Ale rozhodně bych si na to nevsadil :D

0 Citovat

no to uvidis az na prepazke.. ak to nie je v Timaticu, tak by tam mali posadit do lietadla, alebo ta prebookovat na iny let ak by bol problem. A prinajhorsom nova letenka, takto narychlo sa toho neda vela vymysliet

0 Citovat

Pokud to není v Timaticu tak bych toho šel, protože podle mě, pokud by tě dál v Guangzhou nepustili, tak to musí jít na triko aerolinky. V tom případě by tě asi poslali přes Amsterdam nebo Paříž. Ty přece nemůžeš vědět, že vízum potřebuješ, když to v Timaticu napsaný není.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Ty přece nemůžeš vědět, že vízum potřebuješ, když to v Timaticu napsaný není.

Zajistit si náležitosti pro cestu je povinností cestujícího. A zrovna u Číňanů, kde je právní jistota nulová s miliónem ad hoc výjimek se divím, že dotyčný nejdříve koupí a pak se ptá. 

0 Citovat

Jenže přece nemůžou výjimku, kterou si z hlavy vymyslí úředník na pasovce a nikde jinde o ní není žádná oficiální informace hodit na zodpovědnost cestujícího. Jak si má zjistit něco o čem není v oficiálních zdrojích ani zmínka. Tohle jde jasně za aerolinkou, která kontroluje vízové povinnosti cestujícího při check inu. Takže pokud aerolinka na základě Timaticu usoudí, že cestující může daný let absolvovat a pak ho v Guangzhou při přestupu zařízne čínskej úředník, musí další postup řešit aerolinka, která ho tam přivezla. To je jejich problém, že prodávají letenky s přestupem v zemi, kde ani jednotlivý úředníci neví jaká jsou aktuální pravidla.

0 Citovat

Mimochodem když jsme u těch přestupů v Číně. Začínají se objevovat lákavé ceny na nové lince China Southern z Vídně (například Laos za 10 tisíc, Barma za 11...). Problém je mezipřistání v Urumči, kde je vízum třeba vždy, když se pokračuje vnitrostátním letem. Toto v timaticu zůstalo neměnné. Tak pozor na to.

0 Citovat

Ses dost naivni jestli myslis, ze to takhle v Cine funguje

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Mimochodem když jsme u těch přestupů v Číně. Začínají se objevovat lákavé ceny na nové lince China Southern z Vídně (například Laos za 10 tisíc, Barma za 11...). Problém je mezipřistání v Urumči, kde je vízum třeba vždy, když se pokračuje vnitrostátním letem. Toto v timaticu zůstalo neměnné. Tak pozor na to.

Třeba právě proto jsou ty ceny lákavé? 😂
0 Citovat

Eda Novak napsal(a):

Ses dost naivni jestli myslis, ze to takhle v Cine funguje

Chtěl jsem napsat něco podobného :-)

0 Citovat

Teď jsem ještě našel tuhle "aktualitu". Sice čtyři roky stará, ale případně se tím budu ohánět a TIMATICem. 


Akorát teď jsem koukal, že při bookovani na China Southern tam je uvedeno, že je nutno vízum. No, uvidím, jak to dopadne za dva dny. 


2. For passengers taking CZ332/331 with confirmed onward tickets to/from a third country (region), transit time should not exceed 24 hours; otherwise, China visa will be a must. Guangzhou 72 hours visa-waiver is not applicable.



http://www.csair.com/kr/en/about...a6iv.shtml


0 Citovat

Práve sa mi na Facebooku objavila reklama na China Southern a pod tým pekné komentáre, aj keď síce už staršie



screenshot-2019-03-13-06-09-34-750-com-facebook-katana.png

0 Citovat

Tak všechno v pohodě. V Soulu se nikdo o nic nestaral a teď čekám v Guangzhou na 24 hodinové vízum. Ale myslím si, že kdyby mě nepustili dal, tak od toho dá China Southern ruce pryč, ať si to vyřeším sám a na vlastní náklady.

0 Citovat

Informace od Čínanů nejsou spolehlivé. Ambasáda tady v Praze neposkytne věrohodné informace. China Southern nereaguje na emaily. Nejlepší je nekupovat letenky s přestupem v pevninské Číně.

0 Citovat

Já jsem dostal email od China Southern celkem rychle. Napsali mi něco ve stylu, že to není v jejich kompetenci a že si to musím ověřit sám na ambasádě nebo přímo telefonicky na imigračním úřadě v Guangzhou.

0 Citovat

tak super, bon voyage

0 Citovat

Gigo15 napsal(a):

Nejlepší je nekupovat letenky s přestupem v pevninské Číně.

Přesně tak. Ale když ono je to levnější :-)

0 Citovat

Tak co si budeme vykládat, 5000 Kč je fakt levný. I v krátkém horizontu je možné to sehnat na příští týden. 

0 Citovat

Filip napsal(a):

Tak co si budeme vykládat, 5000 Kč je fakt levný. 

Tak uvidíme jak dopadnes. :-)

Kazdopadne je to jeden směr, aby se tady někdo nezjancil a 27 hodin na cestě. 


0 Citovat

Jo, to nepopírám, že časově to není žádná sláva. Ale když vezmu, že jsem v Barmě jel 300 km vlakem 16 hodin, kde jsem seděl na klasické dřevěné lavičce, tak tohle zvládnu bez problémů. 

0