Začínají se ve větším množství šířit lákavé nabídky z Vídně do Asie s China Southern Airlines. Jen chci explicitně upozornit, že všechny lety z Vídně do čínského Guangzhou (Kantonu), kde je přestup, mají zároveň technické mezipřistání v čínském městě Urumči. Vzhledem k faktu, že na let z Vídně lze koupit i běžná vnitrostátní letenka z Urumči do Kantonu, indikuje to, že imigrační kontrolou se bude procházet už v Urumči a let dál bude pokračovat jako vnitrostátní...Tím pádem by bylo nutné mít předem vyřízené vízum do Číny za cca 2.700 Kč, ať je přestup jakkoliv dlouhý. Bezvízový přestup v Urumči je možný pouze při přímém letu z/do zahraničí, což není případ letů z Vídně.Viz Timatic:  .

Technické mezipřistání v Urumči z Vídně s China Southern Airlines

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Chtělo by dát na check-in skrytou kameru... To bude protáhlých ksichtů, ale i "zápaďáků" :-)

0 Citovat

Ti, kdo mají multiple entry tohle řešit nemusí.

Jinak na tripadvisoru jsou komentáře lidí, kteří prý projeli na 24 hodinové "transit without visa". Píšu bez záruky, nemám ověřeno, že to lze. 

0 Citovat

No, já zase na tripadvisoru čtu, že vízum bylo nutné. Bavíme se opravdu jen o specifickém případu Urumči, na jiných letištích by 24 hodinový TWOV stačil.

0 Citovat

Máš pravdu.

Ten příspěvek, který jsem četl, byl z roku 2016 a od té doby se podmínky změnily. 

Někde se uvádí ještě info, že přestup nesmí být delší než 2 hodiny a nesmíš opustit letiště. Ale komentáře ze 2019 píšou, že už na odletu z výchozí destinace striktně vyžadovali víza.

0 Citovat

Áno, prestup v Urumqi iba pod dve hodiny a hneď na medzinárodný. Táto letenka obsahuje prestup vyše 4 hodín a ešte aj prelet na ďalšie čínske letisko.

0 Citovat

Já se zkusil zeptat tady  https://www.travelchinaguide.com...24hour.htm a  neměl by tam být s vízy problém .


c3a1c015-b5ac-4546-9cad-1b79d8baea0d.png

0 Citovat

Číst snad umíš?

0 Citovat

To zas bude slz...

0 Citovat

Přesně, chtít létat s čínskými aerolinkami přes obskurní letiště, běžím si pro čínské multientry víza a dám aspoň dvě dálkovky... 

0 Citovat

cali napsal(a):

Číst nad umíš?

Asi ne, jinak by frip nemohl psát, ze to je ok, i když mu to nějaký trouba potvrdil. Je tam ta podmínka pouze dvou hodin v Urumqi. Při ceně a starostmi s vizem,dvou přestupech  a aerolince je to lákavé asi jako návštěva tchyně.

0 Citovat

Ha, tak i samotné aerolinie upozorňují na nutná víza...


china-easter-urumci-viza.png

0 Citovat

ale to asi len ked kupujes priamo cez nich nie?

0 Citovat

No nevím jak moc důvěryhodný je příspěvek od člověka, který si i ty aerolinky plete. 

0 Citovat

Myslím, že Air China/China Airlines/China Southern Airlines/China Eastern Airlines se plete mnoha lidem, kteří se přímo v oboru nepohybují ;)

0 Citovat

Když bych teda chtěl podniknout nějaký trip VIE - URC - CAN -> někam (viděl jsem Laos a za 14 dní zpět), tak jaký je nejlepší postup s vízama? Nějak se v tom motám... Koupit nějaký multientry? Radši připlatím 20USD než pak koukat na přepážce, že mám jet domů. Zvací dopis snad není nutný :) Díky za odpovědi!

0 Citovat

Ano, koupit dvouvstupové vízum - stojí stejně jako jednovstupové, tedy cca 2700 Kč.

0 Citovat

Pelikán řádí a vytrubuje do světa, že vízum není potřeba. Rád bych tomu věřil a fandím tephle byrokratické úlevě, nicméně nebuďme hloupí a dokud se nezmění nic v Timaticu, tak slovo Pelikána nic nezmění.

0 Citovat

Kúpiť cez Pelikan a nech sa starajú;))

0 Citovat

Aj niekde na fb som videl, že ambasáda niekomu "vrátila peniaze", že vízum nie je nutné, ale nezdá sa mi to.

0 Citovat

Cez kade-tade mám túto info od pelikanu


Lety leteckej spoločnosti China Southern do Kantonu (CAN) majú technický stop v meste Urumči (URC). Pasažieri, ktorí cez Čínu letia do tretej krajiny, po novom už nepotrebujú tranzitné víza v meste Urumči (URC), musia však odletieť z Číny do 24 hodín od pristátia v Urumči (URC). Výnimka platí iba pre cestujúcich, ktorí letia linkou CZ6022 do Urumči (URC) a po technickom stope, pod rovnakým číslom letu CZ6022, pokračujú do Kantonu (CAN) a ďalej do finálnej destinácie v tretej krajine. Akciové kalendáre Pelikána sú nastavené tak, aby letenky cestujúcich spĺňali tieto podmienky.

0 Citovat

Četl jsem v jednom fóru, kde někdo volal do VIE a mluvil s check in agentem China Southern a řekli mu, že pokud jsou všechny lety s China Southern, pak vízum není třeba. 

Každopádně bych to ale sám neriskoval :D 

0 Citovat

To je klasické nechci slevu zadarmo 😂

0 Citovat

jaroslavh napsal(a):

Když bych teda chtěl podniknout nějaký trip VIE - URC - CAN -> někam (viděl jsem Laos a za 14 dní zpět), tak jaký je nejlepší postup s vízama?

Letět s normální aerolinkou přes normální země, kde nebude nutné tuto šaškárnu s vízy podstupovat? 

0 Citovat

Tohle je možná odpověď na Vaše dotazy, otázky, atd. Nejde teď o koupě letenky, ale o info pro ty, co už letenku zakoupili!

Nedávno jeden cestující z Německa letěl novou linkou z Vídně (přes Urumqi)-Guangzhou do Hanoe.(Je jedno jaká je cílová destinace, hlavně cokoliv mimo Čínu).

Just a short report: I successfully flew the route Vienna -Urumqi (stopover 1h45m) - Guangzhou (layover 7h40m) - Hanoi on the 4th. Baggage was checked through from Vienna to Hanoi, so no collecting in between. Most people on that flight were Chinese, maybe 20 Western people, seemed like none of them having a transit Visa for China, most people I spoke to were not even aware of that stopover at all. As expected everyone had to leave the plane in URC and we were directed by China southern staff towards a small immigration point. Everyone got a tag by the staff that we're in transit. At immigration we got a stamp for a temporary entry permit, valid for 24h. Some passports of some westerners were given to an immigration supervisor who looked at all the Visa stamps and asked some questions, but nobody was denied to continue the journey. After that a security check and back to the same gate where we left the plane. We arrived in Guangzhou as domestic arrival, ending up directly inside the baggage claim area. So it was possibly to leave the airport freely if you'd like. It seems that China Southern got some kind of special agreement with the immigration in Urumqi, as long the stopover is below 2h and the total transit time in China is below 24h. That's probably why there's also no hard evidence to find. I just can report that it worked perfectly and I'm happy I had not spent 125€ for an unnecessary Visa.

 

https://answers.travelchinaguide...819895.htm



Snad to někomu pomůže v rozhodování. 100% to ale není nebo napsat může kdokoliv cokoliv...

0 Citovat

Skoda, ze nevim anglicky :(

0