Začínají se ve větším množství šířit lákavé nabídky z Vídně do Asie s China Southern Airlines. Jen chci explicitně upozornit, že všechny lety z Vídně do čínského Guangzhou (Kantonu), kde je přestup, mají zároveň technické mezipřistání v čínském městě Urumči. Vzhledem k faktu, že na let z Vídně lze koupit i běžná vnitrostátní letenka z Urumči do Kantonu, indikuje to, že imigrační kontrolou se bude procházet už v Urumči a let dál bude pokračovat jako vnitrostátní...Tím pádem by bylo nutné mít předem vyřízené vízum do Číny za cca 2.700 Kč, ať je přestup jakkoliv dlouhý. Bezvízový přestup v Urumči je možný pouze při přímém letu z/do zahraničí, což není případ letů z Vídně.Viz Timatic:  .

Technické mezipřistání v Urumči z Vídně s China Southern Airlines

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ve zkratce: V URC dostal 24h transit stejně, jako to bývá jinde, víza nebylo potřeba.

0 Citovat

Ale jeho let splňoval obě podmínky: celkový tranzit max 24 hodin a přestup v Urumqi max 2 hodiny. 

0 Citovat

Tak to je super zpráva, MNL nebo CGK za 10k zní velice lákavě. OJ CGK+DPS za 11,7k, HAN 10,5k, PQC 11,3k

0 Citovat

Tak dle všeho to bude v platnosti jen pro linky CZ6022 a  CZ6021 – pozor, musí být let pod tímto číslem z VIE i URC... V rezervačním systému je totiž spoustu dalších variant, kdy v URC přesedáte na jinou linku a tam samozřejmě tahle úleva 100% není.

0 Citovat

Asi takto


img-20190801-174808-425.jpg

0 Citovat

Díky za sdílení!

0 Citovat

ja ja napsal(a):

Asi takto

Tak jasně, že nejaká holčina na Evropském supportu CSAir(když pominem, že o tom ona vůbec něco bližšího ze své pozice ví), ti nebude doporučovat něco, co je v podstatě polooficiální dohoda mezi lokálními autoritama v Urumqi a CSAir, která platí a dle zkušeností lidí na zahraničních fórech funguje nyní, ale za pár týdnů/měsíců kdy poletíš, může být všechno jinak. Otázka zní, jestli jít do rizika. Uvidíme až tou linkou CZ6022 a CT6021 proletí více EU pasažeru na TWOV a podělí se o své zkušenti.

0 Citovat

Přímo z CS  z Číny mi poslali kontakt na imigrační v Urumqi, které jediné o tom má mít informace.viz. příloha.

Ješte jsem tam nevolal, můžete vyzkoušet.


40d42dbb-011a-4c15-b17e-f36ca09d5fc6.png

0 Citovat

frip napsal(a): .

Ješte jsem tam nevolal, můžete vyzkoušet

Tak fajn.Zavolej tam a pak to sem dej.Nebo tam ma zavolat někdo jiny?Nejak jsem to nepochopil ;-)

0 Citovat

Vzhledem k mnoha zkušenostem s Číňany úplně plasticky vidím, jak někdo v Urumči bude komunikovat anglicky po telefonu:-)))

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Vzhledem k mnoha zkušenostem s Číňany úplně plasticky vidím, jak někdo v Urumči bude komunikovat anglicky po telefonu:-)))

A i kdyby náhodou ano,  jak se na to bude dat spolehnout? 

0 Citovat

Napis na amsterdamsky customer care kde je aj centrala CZ v europe a pride ti uplne opacna info .Viza netreba pokial je v Urumqi len technicky stop a do 24 hod opustis cinu

0 Citovat

Náš veľvyslanec v Pekingu mi potvrdili že sa dá ísť bez víz. Telefonovali s hranicou políciu v Urumči aj v Kantone. Len stále nemám žiadne stanovisko oficiálne a bojím sa riskovať.

0 Citovat

Tak ono hlavne čo povedia vo Viedni, nie? :)

0 Citovat

K oficiálnemu vyjadreniu sa asi zatiaľ nedopracujeme


screenshot-20190807-210310.png
screenshot-20190809-124932.png

0 Citovat

8.8.2019 jsme letěli s China Southern trasu Vídeň - Kanton - Denpasar a můžu potvrdit, že v případě linky CZ6022  a odletu z číny do 24 hodin víz opravdu není třeba. Při příletu do Urumči jsou lidi pokračující do Kantonu a dále třetí země odvedeni pracovníky letiště ke speciálnímu imigračnímu bodu a zpět ke gatu, v Kantonu pak obdobně.  Jen si dejte pozor na  elektroniku v odbaveném zavazadle, museli jsme zpětně vytahovat dokonce i čelovku s AAA bateriema.

0 Citovat

Díky, konečně hodnověrný pramen...

0 Citovat

Super info. Já už tedy šel do rizika a koupil minulý týden, odlet v půlce října, tak snad se do té doby nic nezmění.

0 Citovat

Ahoj, 20.8.2019 jmse odletěli z Vídně a můžu potvrdit výše zmíněné. Víza nejsou potřeba, při příletu dostanete visačku s číslem letu, projdete kontrolou, kde vám narazí 24h tranzitní vízum a jdete rovnou na gate k odletu do Kantonu. V Kantonu se můžete pohybovat svévolně 😬. Tak ještě uvidíme, jestli to bude fungovat i na druhou stranu 😂

0 Citovat

Díky díky 🙏

0 Citovat

Dobrý den, poprosím radu - pročetla jsem fórum, ale stále si nejsem jistá, co tedy platí. Nechali jsme se nalákat na letenky Vídeň - Bangkok, cestu tam máme 1 hodinu přestup v Guangzhou, to by mělo být v pořádku.

Ale zpátky doletíme v 10:10 do Urumqi (let 8442) a odlet je až 16:05 do Vídně (let 6021). Je to více než 2 hodiny.

Tedy žádat o vízum, nebo ne? Děkuji moc!

0 Citovat

Mně se to zdá jasné - přestup v Urumči >2h = nutnost mít tranzitní vízum.

0 Citovat

Ano, musíte mít dopředu vyřízené vízum z ambasády v Praze.

0 Citovat

Děkuji moc za odpověď. Jdeme na to, přítel už v Číně byl, snad nás tam pustí (ho znovu) oba. :-)

0 Citovat

Ahojte, tiež som sa počas hladania informácií dostal až na toto fórum. 

Dnes som z konzulárneho oddelenia Veľvyslanectva ČĽR v SR dostal ohľadom tohto konkrétneho letu a víz nasledovnú odpoveď:

"Dobrý deň,

Ďakujem za Váš email. Situácia sa má tak, že ak sa mení v Urumči lietadlo a tým pádom aj číslo letu a let z Urumči do Kantonu je tým pádom vnútroštátny, tak sú víza potrebné. Ak sa nemení číslo letu ani lietadlo v Urumči a pokračuje sa medzinárodným letom až do Kantonu, tak je to považované iba za 1 prestup do 24-hodín a na to víza nie sú potrebné.

Či sa bude meniť lietadlo a číslo letu v Urumči Vám vie na 100% potvrdiť iba letecká spoločnosť, takže treba kontaktovať určite ešte aj ich.

Ďakujem za pochopenie."


Na tomto základe som oslovil priamo China Southern Airlines a nechal si emailom potvrdiť, že lietadlo číslo letu v Urumči sa nemení, prestup je do dvoch hodín, čo mi obratom potvrdili.


Vyzerá to, že na základe týchto informácií víza nepotrebujeme. Vyskúšame, uvidíme, napíšem :)

0