Začínají se ve větším množství šířit lákavé nabídky z Vídně do Asie s China Southern Airlines. Jen chci explicitně upozornit, že všechny lety z Vídně do čínského Guangzhou (Kantonu), kde je přestup, mají zároveň technické mezipřistání v čínském městě Urumči. Vzhledem k faktu, že na let z Vídně lze koupit i běžná vnitrostátní letenka z Urumči do Kantonu, indikuje to, že imigrační kontrolou se bude procházet už v Urumči a let dál bude pokračovat jako vnitrostátní...Tím pádem by bylo nutné mít předem vyřízené vízum do Číny za cca 2.700 Kč, ať je přestup jakkoliv dlouhý. Bezvízový přestup v Urumči je možný pouze při přímém letu z/do zahraničí, což není případ letů z Vídně.Viz Timatic:  .

Technické mezipřistání v Urumči z Vídně s China Southern Airlines

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj,

díky za super info, chci si jen pro sichr ověřit. Našel jsem si následující lety, kde je pouze technický stop v Urumqi (stejné číslo letu).

Přestup je pak v Guangzhou směr Manila. 

Podle toho co jsem si přečetl v tomhle vlákně by tedy neměl nastat problém s tranzitním vízem. Nebo se pletu?


1.png
2.png

0 Citovat

Ahoj, je to tak, podle všeho vízum potřeba nebude.

0 Citovat

Dobry den,

Vzhledem k tomu, ze cislo letu je CZ6022, tak v pohode, nepotrebujete

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

Dobry den,

Vzhledem k tomu, ze cislo letu je CZ6022, tak v pohode, nepotrebujete

 Děkuju za odpověď,

Vízum nebude potřeba ani zpět? 


22c402a3-f361-48bb-b6fc-4d7f6c0dfe1b.jpeg

0 Citovat

Pokud je jen technický stop - ať už tam nebo zpět - vízum potřeba není.

0 Citovat

Na lety CZ6021/6022 je to ok :-)

0 Citovat

uz len cakam na otazku ci lety CZ su ok aj pre obcanov Slovenska :)))

0 Citovat

Ležím pod stolem :-))))))))))

0 Citovat

tonic napsal(a):

uz len cakam na otazku ci lety CZ su ok aj pre obcanov Slovenska :)))

A lety SK jsou OK pro občany CZ? 😁 

0 Citovat

iba ked codesharuje s OK :D

0 Citovat

Ahoj všem, prosím o konzultaci: Kamarád má koupené letenky VIE-BKK s China Southern,

Let tam klasicky CZ6022 s technickým stopem v Urumqi, pak rychlý přestup v CAN  do BKK.

Tady by neměl být problém, akorát došlo k úpravě délky stopu v URC z 2:00 na 2:10, což přísně vzalo nesplňuje podmínky podle TIMATIC. Máte prosím někdo zkušenost, že to prochází?


Složitější je cesta zpět, je na v rámci Číny jen jeden přestup,
CZ8442 BKK URC,  čekání v Urumqi 5:50, a pak už klasika CZ6021 do VIE.

Původně mi dokonce i ambasáda potvrdila, že jeden přestup v rámci Číny do 24h je určitě v pohodě, sám jsem je upozornil na TIMATIC a vyjímky v URC, říkají že to je složité a nikdo tomu pořádně nerozumí, ať zkusím leteckou společnost nebo imigrační v Urumqi.

China Southern se k tomu opakovaně staví dost laxně, že je vízové povinnosti cestujících vůbec nezajímají a nic o nich neví, při konkrétním dotazu na centrále v Číně mi trvdí, že pro jakoukoliv cestu přes Urumqi je třeba mít vždy vizum, ale současně připouští, že to fakt moc neví, ať kontaktuju ambasádu.. a tak pořád dokola.

Rerouting zpáteční cesty přes CAN chtějí 240€/os, tedy naprosto nesmyslnou částku.

Zároveň na několika cestovatelských forech či fb stránkých lze najít zkušenosti cestujících, včetně Čechů a Slováků, kteří to projeli bez víz, i když měli delší přestupy než 2h. Současně jsem nedohledal jedinou zkušenost, kdy by někoho nepustili dál.

Takže dilema, jestli jít do tranzitních víz, nebo zda to risknout.

Pokud jde o tento itinerář, dá se spolehnout na to, že cestu je nechají proletět určitě, nebo i tam je riziko?

(kontrola rovnou i tranzitních víz pro cestu zpět? nebo problém s tou změnou délky technical stop v URC z 2:00 na 2:10?)

Děkuji všem za rady.


0 Citovat

Tak lety CZ6022/6021 a následně CZ625/626 do Denpasaru proběhly v pohodě, zaměstnanci csair se starají a nasměrovávají své cestující kde je potřeba, případně nazpátek v Kantonu popoháněli tu Čínskou úřednickou mašinerii na kontrolách, ať není zpoždění (Evropanů bylo v tom spoji celkem značné množství).

Takové perlička z prvního přistání v Urumči - v pase čtyři turistická víza ( razítka ) z Egypta znamenaly usazení na lavičku bokem a následný výslech v separé místnosti včetně lustrace telefonních kontaktů a fotek (včetně skrytých). Tak ať to někoho nevyleká, že se něco takového může stát. Při zpáteční cestě již nic podobného neproběhlo - nejspíš už jsme byli zaznamenání jako prověření ve velké čínské databázi :-)


0 Citovat

goro napsal(a):

Pokud jde o tento itinerář, dá se spolehnout na to, že cestu je nechají proletět určitě, nebo i tam je riziko? 

Pokud nechcete riziko, neměl jste tu letenku kupovat s transitem nekde, kde výklad pravidel záleží na momentální náladě ouřady se štemplem.

0 Citovat

Má teda někdo zkušenost s tím technickým stopem v Urumči u letu CZ6022 z Vidně do Kantonu, pokud je technickej stop dlouhej 2:10hod (dvě hodiny a 10 minut). 

0 Citovat

Tady Feisalovi s indonéským pasem to před 10 dny prošlo bez víza, když měl 2 h. a 25 minut přestup na CZ387, ale nikdy nevíš, jak to dopadne u tebe:

https://www.tripadvisor.co.za/Sh...Uygur.html

0 Citovat

Zdravím, podle všeho by let CZ 6022 a CZ 6021 do 2 hodin v urumči a celkově 24 hodin v číně měl být bez víz.

Ale psal jsem na student agency, odkud mám letenky. Tuším, že jsem je rezervoval přes cestujlevne.com. Tam mi odpověděli, že víza jsou potřeba.. Tak už nevím.

Můžete poradit prosím? Přikládám letenky.

Děkuji.


letenky-vietnam.png

0 Citovat

Toto je asi přehlednější

1. Cesta: Vídeň - Hanoj

--------------------------------------------------------------------------------

Vídeň / Vienna Intl. (VIE) / Rakousko Út 07.01.2020 v 18:05

Kanton / Guangzhou Baiyun (CAN) / Čína St 08.01.2020 v 14:55

Letecká společnost (číslo letu): China Southern (CZ 6 022)

Technické mezipřistání: Urumqi / Urumqi (URC) / Čína

Kanton / Guangzhou Baiyun (CAN) / Čína St 08.01.2020 v 22:05

Hanoj / Noibai (HAN) / Vietnam St 08.01.2020 v 23:15

Letecká společnost (číslo letu): China Southern (CZ 371)

2. Cesta: Hanoj - Vídeň

--------------------------------------------------------------------------------

Hanoj / Noibai (HAN) / Vietnam Pá 24.01.2020 v 15:45

Kanton / Guangzhou Baiyun (CAN) / Čína Pá 24.01.2020 v 18:25

Letecká společnost (číslo letu): China Southern (CZ 8 316)

Kanton / Guangzhou Baiyun (CAN) / Čína So 25.01.2020 v 08:40

Vídeň / Vienna Intl. (VIE) / Rakousko So 25.01.2020 v 16:05

Letecká společnost (číslo letu): China Southern (CZ 6 021)

Technické mezipřistání: Urumqi / Urumqi (URC) / Čína

0 Citovat

daniel.astalos napsal(a):

Toto je 


napiš přesnej čas, jakej je u technickýho přistání v Urumqi

0 Citovat

Dle tohoto itineráře (pobyt v Číně: lety a mezipřistání celkem 21:40) je splněna podmínka max. 24 hodin pobytu v Číně, takže nevím, proč u Student Agency tvrdí, že musíš mít vízum.


han-vie.png

0 Citovat

V tomto případě je stop v Urumqi přesně dvě hodiny, takže by to mělo být v pohodě. Otázka ale je, jestli podmínka 24hodin má přednost před podmínkou maximálně 2hodin v Urumqi. Všechny lety do Asie jsou už teď se stopem 2:10. :-)

0 Citovat

Podle mého mají tyhle konkrétní lety výjimku bez ohledu na to, zda je mezipřistání 2:00 nebo 2:10, jinak už by to byl slušný zmatek.

0 Citovat

Tak podle mých informací, co jsem teď našel na různých fórech je to tak, že CSAIR má na letišti Urumqi nějakou vyjímku u těchto letů CZ6022 a CZ6021 s technickým mezipřistáním libovolně dlouhým (1:45, 2, 2:10, 2:25,...). A to díky tomu, že si zaměstnanci CSAIR hned po příletu vezmou všechny, kteří pokračují do Kantonu, dají jim nálepku Transit a odvedou si je vlastní "boční" cestou k úředníkům a pak je zase vrací do letadla. Tím asi mají pojistit, aby se nikdo nedostal z letiště ven v Urumqi. 

Pokud by člověk totiž šel na normální imigrační, a dali by mu 24hod tranzitní vísa, tak by mohl klidně z letiště odejít. Tím že je hlidají zaměstnanci CSAIR, tak se ven nedostanou. To se mě zdá docela logický, asi to tak bude. :D 

0 Citovat

Ahoj, díval jsem se na letenky na Penang z Vídně,  kde je technický mezipřistání v URC a pak standardní přestup v CAN. Cesta tam je v pohodě, ale zpátky je stay-over v Kantonu 20 hodin a až pak se pokračuje do Vídně (zase přes Urumči), tady už by vízum asi potřeba bylo že? :/

0 Citovat

LuckyB napsal(a):

Ahoj, díval jsem se na letenky na Penang z Vídně,  kde je technický mezipřistání v URC a pak standardní přestup v CAN. Cesta tam je v pohodě, ale zpátky je stay-over v Kantonu 20 hodin a až pak se pokračuje do Vídně (zase přes Urumči), tady už by vízum asi potřeba bylo že? :/

To už pak určitě ano. Těch bezvízových 24 hodin je podmínkou, při přestupu 20 hodin v Kantonu se ta doba určitě překročí.

0 Citovat

Mám hypoteticky dotaz. Na cestě zpět z Asie máme v Kantonu 1:20 na přestup. Když bude mít linka z Manily zpoždění a já nestihnu let do Vídně přes Urumqi, aerolinka by mě měla poslat dalším letem, který je další den. To ale určitě nesplním podmínku 24h v Číně. V tomto případě by se víza taky neřešila? Dostali bysme nějakou výjimku nebo bysme měli smůlu? 

0