Moje drahá, stále ještě polovička - odmítá participovat na mých pravidelných výletech. Její ještě akceptovatelné destinace je západní Evropa a to jenom několikrát do roka. Tento rok, to musím teda uznat, jsem vyjednal jeden velký ústupek a to skok do Lvova :D.Na zbytek musím neustále rozšiřovat svou sociální bublinu a dlouhodobě lanařit jednotlivé lidi, aby vůbec někam jeli.  Odvahu jet jenom sám zatím nemám, nějak mám pocit, že by mi chybělo sdílení zážitků, které jsou ve skupině 2+ lidí a samozřejmě zamrzí výše rozpočtu na který bych byl sám :-)Jak to máte vy? .

S kým nejčastěji cestujete?

Založil ve fóru Co se nevešlo

Vždycky bylo mým snem cestovat, ale tak nějak jsem se vždy dostala k max jedné dovči ročně u moře - česká klasika. Pak jsem se vdala, začala chodit do práce, měla prcka....a vždycky bylo něco "přednějšího" než cestování. Před pár lety, den před Štědrým večerem mi umřela teta, která mi byla strašně blízká, měla 40 roků, a já si řekla...že nemá cenu na nic čekat, a své sny odkládat až...někdy bude čas, peníze atd...a koupila jsem si své první levné letenky do Portugalska (na Algarve z Ostravy přes Londýn:-). Abych nebyla za "krkavčí matku", vzala jsem tehdy své dvouleté dítě s sebou. Manžel nikdy nebyl cestovatelský typ, tak s námi neletěl (myslím, že si tehdy do poslední chvíle myslel, že se na tuto cestu nakonec nevydám). Ale já se vydala, a bylo to skvělé:-) Hned po příletu jsem koupila další letenky na Madeiru, pak na Azory...Od té doby cestujeme cca každé 2 měsíce někam, zatím po Evropě. Ze začátku se manžel přidával jen sporadicky, poslední dva roky již cestuje s námi téměř všude, a myslím, že už k cestování hoodně přičichl. Z prcka jsem si vychovala parťáka na cestu, který ví, že lidi chtějí mít v letadle/vlaku/buse klid a nikdo není "na nějaké jeho excesy a nálady zvědavý",a jsem na to pyšná:-) Takže já lítám se synem, někdy s manželem, a někdy i s rodiči, kteří už taky ví, že na rozhodnutí, jestli letí mají cca 10minut:-)

0 Citovat

Ježíš, to mám radost, že ne všichni žijou s cestovatelským nadšencem :) V mojí sociální bublině, když něco navrhnu, tak dostanu výbornou odpověď:  "Tam jo? A co tam?"

Nejdřív jsem to řešila dvěma kamarádkami - s jednou na eurovíkendy a s druhou na  zbytek světa (díky bohu za ně), a s přítelem na dovolený s cestovkou. Přítel miluje letadla, ale nesnáší cestování, rozuměj přepravování se do cíle.  Pak jsem ho jednou přemluvila na Kyjev. A ono se mu to tam zalíbilo, takže kromě těch AI zájezdů (těch se nevzdá) jsme na Ukrajině byli už třikrát, pak najednou vybral sám Gruzii, letos nás čeká první společný long haul let do NY a pak Makedonie. (ale občas to bylo přemlouvání ve stylu: tak já to koupím a zaplatím a naplánuju, jo?) :))

0 Citovat

yellow napsal(a): Vždy si stěžuje, že se z dovolené vrací víc unavený, než když na ni odjížděl. 


To je normálka, ne? Já si jdu vždycky po dovolený do práce odpočinout. ;)

0 Citovat

ved presne, ked nerobim  fyzicky  a cele dni sedim na zadku pred kompom, tak nemam narok oddychovat na vyletoch :D

0 Citovat

tonic napsal(a):

ved presne, ked nerobim  fyzicky  a cele dni sedim na zadku pred kompom, tak nemam narok oddychovat na vyletoch :D


Tak to on určitě nesedí. :D Vždycky tak smutně vzpomíná na bývalé přítelkyně, se kterými se jezdil plácnout do tepla k moři. 

0