Ahoj, právě jsem koupil letenky pro mě a kamaráda z Vídně do NY s přestupem v Londýně. Odlet je 14.10.2019 a letenky jsou koupeny přímo na webu dopravce. Po zaplacení jsem si však v potvrzovacím mailu všimnul ve spodní části tabulky s názvem „Taxes/fees/charges“ , která mě celkem vyděsila. Vůbec nevím jak to chápat jelikož jsem se s tím nikdy nesetkal, zatím jsem létat jen bez přestupů a odlet byl vždy z ČR. Myslel jsem, že veškeré poplatky jsou zahrnuty v ceně letenky tak jsem teď dost překvapený, protože se jedná o výrazné zvýšení nákladu. Mám to tedy chápat, že ještě budu platit všechny tyto položky? Děkuji za odpovědi k tématu a do přílohy dávám obsah mailu. Hezký den .

British Airways „Taxes/fees/charges“-prosím o radu

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

9 reakcí

Ahoj, právě jsem koupil letenky pro mě a kamaráda z Vídně do NY s přestupem v Londýně. Odlet je 14.10.2019 a letenky jsou koupeny přímo na webu dopravce. Po zaplacení jsem si však v potvrzovacím mailu všimnul ve spodní části tabulky s názvem „Taxes/fees/charges“ , která mě celkem vyděsila. Vůbec nevím jak to chápat jelikož jsem se s tím nikdy nesetkal, zatím jsem létat jen bez přestupů a odlet byl vždy z ČR. Myslel jsem, že veškeré poplatky jsou zahrnuty v ceně letenky tak jsem teď dost překvapený, protože se jedná o výrazné zvýšení nákladu. Mám to tedy chápat, že ještě budu platit všechny tyto položky? Děkuji za odpovědi k tématu a do přílohy dávám obsah mailu. Hezký den


1.png
2.png
3.png

0

Ahoj, je to rozpis celkové ceny letenky. Tedy celkem letenka stála 261,94 €, z čehož 95,03 € byly taxy.

0 Citovat

Moc děkuji za bleskovou odpověď. Takže to nejsou náklady navíc co bych ještě měl někde platit? Celkem mě to vystrašilo. Za letenky jsem dal 693.88 EUR

0 Citovat

Celková cena  693.88 EUR bude asi včetně DPH že? :D Omlouvám se za hloupé dotazy, ale fakt ve mě teď hrklo :D

0 Citovat

To, co vidíte jako Payment total, je celková cena včetně všeho, kterou také zaplatíte.

0 Citovat

Neplacejte mu tady hovadiny Krystofe. Cena letenky samozrejme neni 261,94, ale 346, 94. Kazdopadne cena je konecna, nic se nikde nedoplaci. 

0 Citovat

Ano, špatně jsem se podíval, cena letenky 346,94, z toho celkové taxy 261,94. To nic nemění na tom, že to, co vidí, taky zaplatí.

0 Citovat

V pořádku, pochopil jsem jak to Kryštof myslel. Každopádně děkuji za odpovědi a poprosím ještě o jednu radu. Je třeba odbavovat zavazadlo znovu v Londýně nebo se o něj v Londýně nemusím vůbec starat a vyzvednu si ho až v New Yorku? Vzhledem k tomu, že celý let má v režii jedna letecká společnost bych očekával že se odbavím ve Vídni a se svým zavazadlem se shledám až v cílové destinaci. Je to tak? Děkuji :) 

0 Citovat

Je to tak. Zavazadlo az v NY.

0 Citovat

base fare je bez zavazadla 5 EUR. Vse ostatni jsou taxy.

0
9 reakcí