Dobrý den,dočetla jsem se, že při cestě do Izraele mohou dělat problémy pokud má člověk víza z arabských zemi. Nejvíce jsem četla o iranu či omanu a okolo. Nikde jsem však nenašla zkušenosti s vizem z Egypta. Máte někdo zkušenost? Děkuji. .

Vizum z Egypta pri ceste do Izraele.

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Dobrý den,

dočetla jsem se, že při cestě do Izraele mohou dělat problémy pokud má člověk víza z arabských zemi. Nejvíce jsem četla o iranu či omanu a okolo. Nikde jsem však nenašla zkušenosti s vizem z Egypta. Máte někdo zkušenost? Děkuji.

0

No problémy... Je to dost obecný pojem, "problémy" můžou izraelci dělat naprosto komukoliv, ale obvykle se projevují jen více či méně detailním výslechem na hranicích. Myslím, že s vízem z Egypta žádné "velké problémy" dělat nebudou, maximálně se budou vyptávat na detaily ohledně pobytu.

0 Citovat

Presne tak ako píše Kryštof. Osobná skúsenosť, navštívil som Izrael a v pase som mal víza a pečiatku z pobytu v Egypte. Na pasovej kontrole sa Vás spýtaju iba základné veci ako čo ste robili v Egypte, či máte nejakých známych a kedy ste sa tam boli a načo. Pri prílete sa nás ešte pýtali že čo budeme robiť a ako dlho sa zdržíme inak nič, pohoda.

0 Citovat

Měl jsem v pase Egypt, Omán, SAE, Jordánsko, Turecko, Malajsii a Indonésii a nebyl žádný problém, jen otázky a na Izrael průměrná bezpečnostní kontrola.

0 Citovat

Na pasovou kontrolu po příletu na TLV budu asi dlouho vzpomínat. Zábavnější rozhovor jsem nezažil 😁 (bez ironie). Při odletu z KBP 0, slovy nic. Při odletu z TLV měli pár divných dotazů, razítko z Malajsie je nezaujalo, ale kamarádku kvůli razítku z Maroka zdrželi kontrolou příručního zavazadla. Čekal jsem to teda horší, ale zase je pravda, že jsem tam nebyl sám, což asi taky dost pomůže.

0 Citovat

Já měl 2x egypt a 1x tunisko a Ejlat vstupní pohovor - 20 vteřin, zpět v TLV - důkladná prohlídka. Nejdřív vtipnej pokec s fakt sexy dvacítkou asi 5 minut, ale asi jsem tak vtipnej nebyl a poslala mě do vedlejší místnosti, kde mi trochu prohrabali batoh. Další dvě dost pěkný dvacítky se mi povrtaly v zapocených ponožkách, ale za dalších 5 minut bylo hotovo :) 

0 Citovat

V Izraeli je paradoxně důkladnější kontrola na odletu. Výjimkou je přílet s El Al, kde je kontrola už na letišti. Pasovka je pro Evropany v 99% formalita na 20 vteřin. Přikládám to tomu, že spíš než o samotný vstup a pobyt jde o letadlo, aby jim ho někdo nesundal. 

0
6 reakcí