Ahoj, potřebuji poradit, jestli se vydat na Srí Lanku v listopadu nebo jestli je to kvůli špatnému počasí ztracené. Na netu jsem se dočetla ano i ne. Má někdo prosím objektivní informace? Moc děkuji  .

Srí Lanka počasí

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Ahoj, potřebuji poradit, jestli se vydat na Srí Lanku v listopadu nebo jestli je to kvůli špatnému počasí ztracené. Na netu jsem se dočetla ano i ne. Má někdo prosím objektivní informace? Moc děkuji 

0

Objektívne informácie, alebo osobnú skúsenosť?:)

Keď november, určite radšej koncom mesiaca a na juh.

0 Citovat

Loni druhá polovina listopadu: jihozápad přes den většinou dobré, večer trochu zapršelo. Oblast okolo Ella: prošelo i přes den, ale ne tak moc a celkově se to rychle střídalo. I když vlastně odpoledne přišel i silný déšt. Je dobré být připraven. Druhý den na cestě Ella - Kandy krásně slunečno. Více o trase  https://www.cestujlevne.com/cest...a-2018-409

0 Citovat

Moc děkuju za osobní zkušenosti. A cestopis si pročtu :) 

0 Citovat

Asi to vždycky bude +- risk, je to prostě počasí. Taky stále uvažuju nad návštěvou Srí Lanky a kvůli ceně letenek jsem chtěl letět mimo sezónu. Od toho mě odrazuje kolega, který tam byl pracovně přes 1/2 roku a říkal, že právě v JZ části byly právě v tomto období (a v době jeho pobytu) téměř neustálé deště, zaplavené ulice a s tím související riziko většího množství komárů a nakažením horečkou dengue (kterou tam chytl).

Takže asi proto jsou názory na netu rozporuplné, x lidí může mít příjemný déšť na večer a x lidí zažije nekonečný příval vody.  
0 Citovat

ved presne, ja som bol vo februari, co malo byt uplne tip top pocasie, ale burka skoro kazdy den, aj ked to malo kratke trvanie, ci uz Ella a okolie, alebo juzne pobrezie

0 Citovat

před třemi lety jsme byli na Srí Lance v září, kvůli počasí jsme zvolili pobyt na východním pobřeží u města Trimcomalee a co se týče počasí, tak nepršelo, mraky byli vidět nad ostrovem směr J, JZ, ale nad námi nic.

0 Citovat

ono asi najlepsie tie letenky kupit ked inak nejde a potom ubytko operativne, dopredu mozno tak prvu noc

0 Citovat

Takové ty přeháňky se řeší snadno pláštěnkou, nebo zrátka pár minut počkáš. Ale pokud je to dlouhodobé a jsou zaplavené a neprůjezdné ulice, tak to už taková sranda není. Myslím, že právě Srí Lanka má tu výhodu, že vždy se dá vybrat taková část ostrova, na které je zrovna hezky.

0 Citovat

V září je úplně jiné klima než v listopadu, zvlášť na východě (sám jsem tam byl a bylo hezky celý cca týden).

Zrovna v listopadu moc neplatí, že by se na nějakou oblast dalo spolehnout, že tam bude málo deště (viz odkazy níže). Na druhou stranu podle statistik by mělo být i dost slunce a pršet jen v průměru každý druhý den. Já bych se bál hlavně dengue. V každém případě objektivní informace neexistuje (nejblíže je asi kolega mmksvestky, ale je to jen z 1 roku a příští rok může být jiný) a z osobní zkušenosti vyplyne max. třeba jen "můžete to zkusit a třeba vám to taky vyjde".

https://en.wikipedia.org/wiki/Colombo#Climate

https://en.wikipedia.org/wiki/Tr...ee#Climate

https://en.wikipedia.org/wiki/Ha...le#Climate


0 Citovat

Lanka ma jednu obrovskou výhodu.Je poměrně malá a období dešťů je na různých světových stranách různé. Vůbec jsem nepochopil časté otázky na osobní zkušenost s nějakým termínem. Statistiky jednoduše nelžou.Listopad je opravdu dost osemetny měsíc. I na sousedním vláknu je jak to bylo v pohode v Thajsku v  červenci. Ja cestují většinou mimo sezónu a zažil jsem spoustu vody i spoustu záplav ve městech, takže podobne keci moc nemusím. To je jako kdybych napsal, ze teď o víkendu u nas nepršelo a vlastne poslední 2 měsíce. Ale jinde v republice chcalo cely vikend jak svina. Takže asi tak. Výhoda Lanky je v tom, ze za několik hodin tomu lze uniknou i autem. Jinde musis většinou letet :-)

0
10 reakcí