Zdravím, jelikož budu potřebovat koupit kufr na cestování letadlem, který budu odbavovat a potřebovala bych aby měl i s oblečením max. 20 kg. Ale nevím jak veliký kufr si můžu dovolit koupit, abych se vešla do této váhové kategorie. Nevím zda např. 80l je ok nebo to je moc? Děkuji.  .

Výběr kufru - velikost, kg

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Zdravím,

jelikož budu potřebovat koupit kufr na cestování letadlem, který budu odbavovat a potřebovala bych aby měl i s oblečením max. 20 kg. Ale nevím jak veliký kufr si můžu dovolit koupit, abych se vešla do této váhové kategorie. Nevím zda např. 80l je ok nebo to je moc? Děkuji.

0

Váha s objemem nesouvisí a vzhledem k tomu, že se za kufr už téměř všude extra připlácí a mnohdy to stojí i více než samotná letenka je nejlepší kufr žádný kufr.

0 Citovat

Bohužel alespoň jeden kufr potřebujeme, takže se připlácení nevyhnu a počítám s tím.

0 Citovat

Kufry o rozměrech +- 75 x 45 x 30 naplníte normálními věcmi do hmotnosti 20-25 kg.

0 Citovat

super děkuji :) 


0 Citovat

Kufr M má tak 16 kg, při naplnění třeba lahvemi rumu se blíží 20 kg. Kufr velikosti L už dostat pod 20 kg může být problém, pokud v něm není jen oblečení, tam je často problém i s 23 kg. 

0 Citovat

S těmi rumy to je správná připomínka:-) Ale výbava každého cestovatele by měla být váha na kufry z Aliexpressu za pár kaček...


0 Citovat

Záleží také, jaký kufr máte. Já jsem si teď koupil skořepinový kufr 90l a samotný váží přes 4 kg. Pokud máte látkový a povezete většinu oblečení, boty + kosmetika, do 20kg se můžete vejít. 

0 Citovat

Co sem viděla, tak některé kufry mají samotné i 6-7 kg.


0 Citovat

Před lety, když jsem řešil obdobný případ, tak jsem si vybral látkový Samsonite, z výprodeje na Amazonu DE. Osobně mohu jen doporučit. I když tady bude spíš sto lidí, sto názorů. :-)

0 Citovat

asi si koupím látkový kufr právě kvůli te hmotnosti :) chceme v tom vest jen obleceni, boty a kosmetiku zpátky pak možná pár suvenýrů :) 

0 Citovat

Tak u velkého kufru jde o rozdíl kilo, někdy ani to ne, přičemž skořepinový je pevnější a nepromokne (třeba BA převáží kufry v kontejnerech, ale když se vozí volně, můžou při dešti dostat pěknou sprchu, než se naloží). My preferujeme skořepinové. Bez ohledu na druh bych ale vybíral podle koleček, čím větší a těžší kufr, tím lepší musí mít kolečka. 

0 Citovat

@Cali: váha na zavazadla se opravdu hodí, řešili jsme nedávno 2 kufry nacpané každý na 23 kg a nemít váhu, byl by dost oříšek dostat do nich povolené maximum. Při srovnání s tím, co ukázala váha při odbavení, byla chyba té naší (která stála asi stovku i s dopravou z  e-bay, ne z Aliexpresu - což je ale úplně jedno) asi +4%, což je taky super, protože tak tam je i menší "bezpečnostní" rezerva.


0 Citovat

Klíčové je naučit se optimalizovat počet věcí, co sebou berte, až se dostanete do fáze, kdy cestujete jen s pasem a platební kartou :-)

0 Citovat

Tak tomuhle stavu už se blížím - taška má cca 4 kg a to ještě cestou většinu oblečení vyhazuji jak se špiní.

0 Citovat


Vidíš to Cali. Už víš, kde děláš chybu. Váha jo to, co ti dotedˇchybělo :-)

 No mně posledně vážili na letišti během jednoho dne batoh na třech různých letištích a rozptyl byl 1kg, takže bych se neutěšoval tou přesností váhy :-) To jen tak na okraj. Jinak fakt žasnu. To jsem ještě neslyšel, že sebou někdo tahá váhu. Člověk se pořád učí :-) 

Jo a batoh vážil 6,7 kg, takže odchylka byla jistě větší než 4%. 

0 Citovat

Já ji sebou tahám a teď opět potáhnu, pouze když jedu se svýma 3 ženskýma:-) Svoje věci optimalizovat umím, ale oni nad sebou potřebují mít klacek/váhu:-) Notabene jedeme já batoh a oni každá příručák (nacpaný). 

0 Citovat

A já myslel, že převažuješ bagáž svým třem kámošům :-)))). 


0 Citovat

Já teda váhu beru vždy. Není problém cesta tam, ale cesta zpátky. Vždy vozíme dárky asi 10 lidem a to bojujeme s váhou hodně :D to by mohlo být zajímavý založit nový téma na doporučení nějakých cestovních "must have" věcí jako váha, UK adaptéry atd. 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

A já myslel, že převažuješ bagáž svým třem kámošům :-)))). 


Twe, málem jsem spadnu ze židle:-))) Teď naposled jsme s kámošema nakoupili v Manile kraviny domů (mačetu, rumy, sušena manga, čaje atd.), v jednom obchoďáku vzali velkou papírovou škatuli, borec u kasy nám to tam vzorně zabalil a pak poslali jako odbavené zavazadlo. Ty naše chlebníčky, se kterými jsme celou akci absolvovali, jsme měli jako palubní zavazadla.


img-20191208-101146.jpg

0 Citovat

@cali

Zvláštní služba.  Obdivoval jsem ji 55 min v Tagbilaranu při čekání  u pokladny v supemarketu. Kaufland u nás hadra.To ale ten předvánoční shon asi:-)


img-1143.jpg

0 Citovat

@niemandos: váhu jsme nikam nevezli, vážili jsme to doma. I když úplně chápu, pokud ji s sebou někdo vezme. Cestou zpátky nakoupí rumy, mačety atd. a pak se může váha hodně hodit.

@ti, co doporučují jednu čtyřkilovou tašku: souhlasím, většinou stačí baťůžek, taška nebo kabinový kufr. Ty 2x 23 kg kufry byly v ceně letenky a byly naplněny spoustou věcí nutných na 10 měsíců studia na druhém konci světa. Je třeba trochu rozlišovat na jak dlouho/kam/za jakým účelem člověk letí.

0 Citovat

@Ridder: UK adaptér při opravdu max. potřebě ušetřit místo/váhu není nutný, pokud máš nabíječku (či cokoliv)  s dvoukolíkovou zástrčkou . Vyzkoušeno nejednou osobně i řadou známých. Finta je následující: do třetí dutinky v UK zásuvce (uzemnění) strčíš klíč, nůžky na nehty apod. Tím se odblokují 2 spodní dutinky (fáze a nulák) a pak do nich normálně strčíš s mírným použitím síly nabíječku. UK zásuvka má sice o pár desetin mm větší rozteč kolíků než CZ, to se ale vstřebá. Všechny nabíječky přežily a fungují dodnes.

0 Citovat

@divan to taky používáme, když je čím to zastrčit :) akorát klíčem bych se bál :D (o klíč)

0 Citovat

@Ridder: naše klíče to přežily :-)

0